Σήμερα στον εισαγγελέα ο σταθμάρχης Λάρισας – Έχουν ταυτοποιηθεί 54 σοροί

Σε βάρος του 59χρονου έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία και πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια, αλλά και για διατάραξη συγκοινωνιών

Must Read

Ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθεί σήμερα ο σταθμάρχης Λάρισας στη βάρδια του οποίου έγινε το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που σκόρπισε τον θάνατο και άφησε δεκάδες οικογένειες να πενθούν τα παιδιά τους.

Ο 59χρονος είναι αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες καθώς σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία και πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια, αλλά και για διατάραξη συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μοιραία αμαξοστοιχία κινούνταν για περισσότερο από 16 λεπτά σε λάθος γραμμή και ο σταθμάρχης πόρων είχε ενημερώσει τον 59χρονο ότι ήδη από τις 23:05 η εμπορική αμαξοστοιχία κατευθυνόταν προς Αθήνα.

Το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της Ελλάδας αφήνει πίσω του 57 νεκρούς, 48 τραυματίες που εξακολουθούν να νοσηλεύονται εκ των οποίων οι επτά είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

«Η ΝΔ μεσολάβησε για τον διορισμό του σταθμάρχη»

Στο μεταξύ, πληθαίνουν οι αποκαλύψεις και οι καταγγελίες για διορισμό του 59χρονο σταθμάρχη δεδομένου ότι μετά από λίγους μήνες εκπαίδευση βρέθηκε σε αυτή τη θέση και μάλιστα με απολαβές 3.500 ευρώ μεικτά.

Ο πρώην σταθμάρχης Λάρισας, Ιωάννης Κολλάτος μιλώντας στο OPEΝ ανέφερε ότι γνώριζε τον 59χρονο από τότε που εργαζόταν ως αχθοφόρος στο τμήμα αποσκευών. Όπως κατήγγειλε ο κ. Κολλάτος, μετά από την μετάταξή του στο υπουργείο υγείας «μεσολάβησε το κόμμα (Νέα Δημοκρατία) και τον έκαναν σταθμάρχη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε προκήρυξη για προσλήψεις σταθμαρχών τον περασμένο Νοέμβριο, υπήρχε όριο ηλικίας τα 42 έτη, ενώ στη Λάρισα ζητούσαν έναν έμπειρο σταθμάρχη και έναν χωρίς προϋπηρεσία.

Είναι απορίας άξιο ότι ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί ποιος κυβερνητικός βουλευτής παρενέβη για να τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη θέση και να οδηγηθούμε στην τραγωδία!




Ταυτοποιήθηκαν οι 54 από τους 57 νεκρούς

Χθες ολοκληρώθηκε η εξέταση DNA όλων των δειγμάτων που έχει λάβει μέχρι στιγμής η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. από τα 57 θύματα. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 54 νεκροί.

Ανάμεσά τους η Βάγια, η Ιφιγένεια, ο Βάιος, η Αναστασία, ο Κυπριανός και τόσα άλλα νέα – κυρίως – παιδιά που είχαν όλη τη ζωή μπροστά τους. Πλέον οι οικογένειές τους προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτό που τους έχει συμβεί και φυσικά να βρουν απαντήσεις και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.




Χθες, Παρασκευή σε κλίμα οδύνης, έγινε η κηδεία της 34χρονης Αθηνάς από την Κατερίνη, ενώ σήμερα το τελευταίο αντίο θα πουν φίλοι και συγγενείς στην 23χρονη Ιφιγένεια στις 11:00 στα Γιαννιτσά και στις 12:00 στη Βάγια στον Τύρναβο.




«Δεν έχουμε ακούσει μια συγγνώμη»

«Σήμερα είναι μία πολύ δύσκολη στιγμή για την οικογένεια της 23χρονης Ιφιγένειας Μήτσκα, στις 11:00 είναι η κηδεία της στα Γιαννιτσά», ανέφερε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου κοριτσιού που άφησε την τελευταία του πνοή στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, Στέλιος Σούρλας. 

«Ξεχειλίζει η θλίψη και η οργή. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, είμαστε σίγουροι ότι θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που αναλογούν. Οι οικογένειες των θυμάτων περιμένουν μία ειλικρινή συγγνώμη την οποία δεν έχουν ακούσει», πρόσθεσε ο κ. Σούρλας.

Η έρευνα, ωστόσο, δεν έχει σταματήσει καθώς, όπως είπε η κ. Δημογλίδου, αναμένεται η αποστολή νέων δειγμάτων, τα οποία ομοίως θα εξετασθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.




Σχετικά με την ενημέρωση των συγγενών των θυμάτων η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου χθες ανέφερε: «Αναφορικά με τη διαδικασία ενημέρωσης των συγγενών των θυμάτων, η οποία συνεχίζεται, από τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της Ελληνικής Αστυνομίας και τους ειδικούς ψυχολόγους, δίνεται ο απαραίτητος χρόνος στην οικογένεια κάθε θύματος καθώς δεν πρόκειται για μία τυπική διαδικασία αλλά απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί».

Έρευνα στα γραφεία του ΟΣΕ Λάρισας

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η έρευνα για το φρικιαστικό δυστύχημα στα Τέμπη. Χθες το μεσημέρι το Τμήμα Τροχαίας, στο πλαίσιο της προανάκρισης, πραγματοποίησε έρευνα στα γραφεία του ΟΣΕ στη Λάρισα, με στόχο να συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται οι αστυνομικές ερευνες για την διερεύνηση της υπόθεσης του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, άνδρες της Τροχαίας στην έρευνα τους συνέλεξαν ό,τι στοιχείο κρίνεται χρήσιμο, όπως έγγραφα και άλλα ντοκουμέντα που αφορούσαν το συγκεκριμένο δρομολόγιο, ώστε να βγουν συμπεράσματα για τα αίτια της τραγωδίας και τον καταλογισμό των ευθυνών.




Μαζικές κινητοποιήσεις

Την ίδια ώρα, μαζικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες και θα πραγματοποιηθούν και σήμερα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν χθες, Παρασκευή, στο Σύνταγμα, για να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς και να διαμαρτυρηθούν για την τραγική κατάσταση των υποδομών στη χώρα μας.

Δυστυχώς όμως επεισόδια αμαύρωσαν τη μεγάλη σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας όταν ομάδα αγνώστων εκτόξευσε πέτρες, μολότοφ και φωτοβολίδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο, οι οποίες απάντησαν, φυσικά, με ρίψη χημικών.

Επεισόδια ξέσπασαν και στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της μεγάλης πορείας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Διαβάστε επίσης:

Δεν έχει τέλος ο θρήνος: Ταυτοποιήθηκε και η σορός της 42χρονης Βάγιας

Τέμπη: Οι Ιταλοί της Hellenic Train ρίχνουν το «μπαλάκι» των ευθυνών στον ΟΣΕ

«Δεν μπορεί να είναι το παιδί μου, είναι άδικο»- Σπάραξε η μάνα της 34χρονης Αθηνάς στην κηδεία της

«Γροθιά» στο στομάχι η φωτογραφία με το κάθισμα της Ιφιγένειας

Ταυτοποιήθηκαν οι 54 από τους 57 νεκρούς της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών

«Η ΝΔ μεσολάβησε για τον διορισμό του σταθμάρχη» – Άπειρος με μισθό 3.500 ευρώ

«Να μην ταξιδέψει κανείς με τρένο έως τον Αύγουστο», προτρέπει καθηγητής του ΑΠΘ

Χωρίς τραίνα το Σαββατοκύριακο – Νέα 48ωρη απεργία

Προκαλούν! Μέλος της Επιτροπής για την τραγωδία ο άνθρωπος που κατέστρεψε τον ΟΣΕ

Σύνταγμα: Πετροπόλεμος, μολότοφ και χημικά στην πορεία για τα θύματα στα Τέμπη

Επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην πορεία διαμαρτυρίας για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη

Στης Hellenic Train την πόρτα όσο θέλεις βρόντα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This