«Όταν μάς ενημέρωσε ήταν ψύχραιμη. Πήγα και είδα ένα παιδί νεκρό»: Τα λόγια της ειδικευόμενης που «καίνε» την Πισπιρίγκου

Καταθέτουν σήμερα τρεις γιατροί από το Καραμανδάνειο

Must Read

Συνεχίζεται και σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας. Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας κατέθεσε η ειδικευόμενη γιατρός του Καραμανδάνειου νοσοκομείου, η οποία εξέτασε την Τζωρτζίνα κατά τη δεύτερη ημέρα της νοσηλείας, ενώ είχε βάρδια και την ημέρα που έπαθε ανακοπή. 

«Ψύχραιμη» χαρακτήρισε την κατηγορουμένη, όταν ειδοποίησε τους γιατρούς για το επεισόδιο της ανακοπής της 9χρονης, αλλά ξεκαθάρισε ότι «όταν σώθηκε το παιδί φάνηκε ανακουφισμένη». Η ειδικευόμενη γιατρός είδε για πρώτη φορά τη Τζωρτζίνα την Παρασκευή, δηλαδή τη δεύτερη ημέρα που βρέθηκε στο Καραμανδάνειο. «Είχα μιλήσει με τον κ. Φίλια, ο οποίος μίλησε με την κυρία Καρατζά, την παιδοκαρδιολόγο για να δει το παιδί. Εκείνη είπε ότι δεν χρειάζεται να ξαναδεί το παιδί γιατί το είχε ελέγξει και δεν είχε κάτι», ανέφερε και συμπλήρωσε πως το απόγευμα της Παρασκευής κατά την επίσκεψη των γιατρών «το παιδί καθόταν στο κρεβάτι, τα ζωτικά της σημεία ήταν καλά, είχε κάποια σάλια. Μου είπε η κατηγορούμενη ότι είχε κοιλιακό άλγος και με ρώτησε “θα δίνατε εξιτήριο σε αυτό το παιδί”. Εγώ ρώτησα την επιμελήτριά μου και στη συνέχεια είπα στη μητέρα του παιδιού ότι δεν θα πάρει εξιτήριο, να μην φάει κάτι το παιδί και ότι θα μπει όρος».

 




«Μας είπε ότι χτυπάει το οξύμετρο αλλά δεν φάνηκε κάτι επείγον, όποτε εγώ δεν πήγα στο δωμάτιο. Όταν πήγα είδα ένα παιδί νεκρό και γινόταν προσπάθεια ανάνηψης. Μου είπαν να καλέσω αναισθησιολόγο, όπως και έκανα. Το παιδί επανήλθε μετά από 50 λεπτά» κατέθεσε η μάρτυρας. Η μάρτυρας πρόσθεσε πως η κατηγορούμενη τους χτύπησε απλά την πόρτα και τους είπε «ελάτε γιατί χτυπάει το οξύμετρο». 

Πρόεδρος: Το γραφείο των γιατρών σε τι απόσταση ήταν από το θάλαμο;

Μάρτυρας: Γύρω στα 20 με 30 μέτρα.

Πρόεδρος: Ακούτε την κυρία κατηγορουμένη να χτυπάει η πόρτα. Πως την χτύπησε; Δυνατά;

Μάρτυρας: Όχι ήταν ένα απλό χτύπημα. Η μητέρα μας είπε με ηρεμία «ελάτε στο δωμάτιο γιατί χτυπάει το οξύμετρο». Πήγαν στο δωμάτιο δυο άλλες συνάδελφοι και εγώ επειδή δεν μας έδωσε την αίσθηση του επείγοντος ολοκλήρωσα το φάκελο που έγραφα και πήγα μετά στο δωμάτιο. Μου ζήτησαν να ειδοποιήσω αναισθησιολόγο.

Πρόεδρος: Όταν πήγατε τι έγινε; Ακούσατε φωνές;

Μάρτυρας: Άκουγα φωνές και το οξύμετρο που χτυπούσε.

Πρόεδρος: Λέτε ότι είδατε ένα παιδί νεκρό…

Μάρτυρας: Τα συμπτώματα που είχε το παιδί ήταν ανακοπής.

(…)

Πρόεδρος: Η ερώτηση που σας έκανε η μητέρα «αν θα δίνατε εσείς εξιτήριο στο παιδί» γιατί σας έκανε εντύπωση;

Μάρτυρας: Ο τόνος της μου έκανε εντύπωση που ήταν επιθετικός εκείνη την ώρα.

Πρόεδρος: Δεν είναι σύνηθες;

Μάρτυρας: Ναι είναι σύνηθες δεν ήταν κάτι αδικαιολόγητο αλλά είναι κάποιες συμπεριφορές που σου μένουν.

Εισαγγελέας: Η μητέρα συνεργάζονταν μαζί σας;

Μάρτυρας: Γενικότερα ναι.

Σύνεδρος: Όταν ήρθε να σας ενημερώσει για το επεισόδιο δεν ήταν επιθετική ή αγχώδης;

Μάρτυρας: Όχι, ήταν ψύχραιμη.

 






Διαβάστε ακόμα:

«Οι εξετάσεις της Τζωρτζίνας ήταν φυσιολογικές» – Τι κατέθεσε ο παιδίατρος στη δίκη Πισπιρίγκου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This