Χειρόφρενο σε τρένα, προαστιακό μέχρι την Τετάρτη – 24ωρη απεργία σε λεωφορεία, τρόλεϊ την ίδια μέρα

Must Read

Την συνέχιση των κινητοποιήσεων τους μέχρι την Τετάρτη 8 Μαρτίου αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της Hellenic Train λόγω του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Έτσι, τόσο αύριο όσο και την Τετάρτη δεν θα κινούνται τα τρένα και ο προαστιακός.

«Δίνουμε μάχη για την ασφαλή κυκλοφορία των τρένων αλλά και για να λάμψει η αλήθεια και να βρεθούν οι ένοχοι του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Απαιτούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς», δηλώνουν οι εργαζόμενοι, «να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη των σχετικών μέτρων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφάλεια στον ελληνικό σιδηρόδρομο, με σκοπό να μη βιώσουν ξανά εργαζόμενοι και συμπολίτες μας τέτοια ολέθρια τραγωδία», αναφέρουν σε ανακοίνωση του τα σωματεία εργαζομένων της εταιρείας (Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης με την Πανελλήνια Ένωση Σταθμαρχών ΟΣΕ) που βγήκε μετά την συνεδρίαση που έκαναν χθες.

Την ίδια στιγμή, σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ με απόφαση του Σωματείου Τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ. Συγκεκριμένα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα τραβήξουν χειρόφρενο από την Τετάρτη στις 6 το πρωί μέχρι την Πέμπτη στις 6 το πρωί. «Στεκόμαστε τόσο πλευρό των εργαζομένων στον ΟΣΕ όσο και τους συγγενείς των θυμάτων στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη κι απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Το σωματείο ζητά ασφαλή και σύγχρονη δημόσια συγκοινωνία και τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών.Παράλληλα, απευθύνουν κάλεσμα στο συλλαλητήριο στις 13:00 η ώρα στην πλατεία Συντάγματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This