Όσα είπε ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλου που βρέθηκε στο σταθμαρχείο της Λάρισας λίγα λεπτά μετά την τραγωδία

«Δυο βλακείες πέθαναν τον κόσμο. Κανένας; τίποτα; Τυφλωθήκανε όλοι;»

Must Read

Κυριολεκτικά σοκάρουν τα όσα είπε ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλου που βρέθηκε στο σταθμαρχείο της Λάρισας λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών.

O σταθμάρχης μίλησε στο Star, αποκάλυψε τι κατέθεσε στην ανακρίτρια, αλλά το συγκλονιστικό ήταν η περιγραφή του για τα λεπτά αμέσως μετά τη σύγκρουση και την συνομιλία του με τον σταθμάρχη Λάρισας:

«Περνάω από το γραφείο και τον βρήκα να μιλάει με την Πυροσβεστική, να μιλάει με την αστυνομία, του λέω “τι έπαθες;”. Μου λέει “έχω σύγκρουση”. “Τι σύγκρουση έχεις;” του λέω. Τρόμαξα, κατάλαβα βέβαια εγώ.

Σοκαρισμένος ήταν, δεν είχε καταλάβει το μέγεθος της ζημιάς που έκανε, πιστεύω εγώ, έτσι όπως τον είδα εκείνη την ώρα. Μου κόπηκαν τα πόδια. Αυτά που λένε ότι ήταν μεθυσμένος, όλα αυτά είναι βλακείες» είπε ο σταθμάρχης Παλαιοφάρσαλου.

«Δυο βλακείες πέθαναν τον κόσμο. Κανένας; τίποτα; Τυφλωθήκανε όλοι; Βασικός υπεύθυνος είναι αυτός (ο σταθμάρχης) και ο μηχανοδηγός, τελείωσε. Τι εμπιστεύτηκε (ο μηχανοδηγός); Αφού πας ανάποδα. Γιατί φεύγεις ανάποδα; Αυτός έπρεπε το τρένο να το “κοκκαλώσει” εδώ μπροστά στον σταθμό, να το σταματήσει σε αυτή την περιβόητη διαγώνιο, έπρεπε να πει ότι το τρένο από τη Λάρισα αναχώρησε ανάποδα για Νέους Πόρους. Θα ακούγαμε όλοι. Και εγώ από τα Παλαιοφάρσαλα που δούλευα θα τον άκουγα» σχολίασε.

Στο Star μίλησε και μηχανοδηγός του προαστιακού, που τη μοιραία Τρίτη είχε περάσει από τον σταθμό της Λάρισας. Και ο ίδιος είχε κινηθεί ανάποδα στο ρεύμα της καθόδου, όμως ακολουθήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα και δεν κινδύνευσε κανένας από τους επιβάτες.

«Από τη Λάρισα μπήκα κι εγώ ανάποδα στο ρεύμα της καθόδου γιατί ενημερώθηκα ότι στην άνοδο υπάρχει συρμός με βλάβη. Εγώ, όμως, είχα “υπόδειγμα”, δηλαδή με ενημέρωσε ο σταθμάρχης ότι θα ακολουθήσω αυτή τη διαδρομή απο κάθοδο. Ενημέρωσα και τον σταθμάρχη των Νέων Πόρων όταν μπήκα στο αντίθετο ρεύμα» είπε ο μηχανοδηγός του προαστιακού.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This