Επανεξετάζονται δύο σοροί – «Μία η αταυτοποίητη. Κανένα στοιχείο για την κοπέλα που αναζητείται» λέει η ιατροδικαστής

Έρχονται διώξεις σε 3 πρόσωπα - Στο επίκεντρο επιθεωρητής, κεντρικός υπεύθυνος και σταθμάρχης προηγούμενης βάρδιας

Must Read

Οι επώδυνες διαδικασίες για τις οικογένειες όσων βρέθηκαν στο μοιραίο τρένο και ακόμα δεν έχουν βρεθεί ίχνη τους, συνεχίζονται. Υπάρχει μία «ορφανή» σορός, και την ίδια ώρα «άφαντο» παραμένει ένα κορίτσι, το οποίο και αναζητούν οι γονείς του από την πρώτη στιγμή του φρικτού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Σήμερα, Τετάρτη (8/3) αναμένεται να διενεργηθεί η επανεξέταση δύο σορών που έφτασαν στο νεκροτομείο Λάρισας μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Η διενέργεια επανεξέτασης ζητήθηκε από τις οικογένειες των θυμάτων, παρουσία τεχνικού συμβούλου που έχουν ορίσει οι ίδιες. Νωρίτερα, η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή ανέφερε ότι αυτό ζητήθηκε από δύο οικογένειες, με την ανακρίτρια να το κάνει αποδεκτό και να δίνει διαταγή ώστε η διαδικασία να πραγματοποιηθεί σήμερα. Παράλληλα, η κ. Λεονταρή υπογράμμισε ότι δεν αμφισβητείται το DNA. «Έχουν άλλα ερωτήματα που θα τα μάθουμε τώρα», είπε χαρακτηριστικά. Όπως είπε, το πρωτόκολλο χειρισμού απωλειών μαζικών καταστροφών προβλέπει τη λήψη DNA από όλες τις σορούς, ακόμα και από τις αναγνωρίσιμες. 

Αναφερόμενη στις σορούς που έχουν ταυτοποιηθεί, είπε ότι έχουν ταυτοποιηθεί με πιστοποιητικά θανάτου 29 άνδρες και 26 γυναίκες, ενώ ένας άνδρας δεν έχει ταυτοποιηθεί (έχει γίνει λήψη DNA, αλλά δεν υπάρχει DNA για να γίνει σύγκριση). Επομένως, υπάρχει μία σορός που δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί και μια οικογένεια που αναζητάει το παιδί της που δεν έχει εντοπιστεί. Όσον αφορά στην κοπέλα που εξακολουθούν να την αναζητούν οι γονείς της, η προϊστάμενη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας δήλωσε ότι δεν έχει κάτι από αυτό το πεδίο, που σημαίνει ότι δεν έχει εντοπιστεί κάτι. Η κ. Λεονταρή εκτίμησε ότι η κοπέλα ενδεχομένως να βρισκόταν στο επίμαχο σημείο, όπου αναπτύχθηκε η μεγαλύτερη θερμοκρασία, «κι έτσι θα ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί κάτι».

 

Έρχονται διώξεις σε 3 πρόσωπα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δικαστική έρευνα για την τραγωδία στα Τέμπη. Οι ανακριτικές αρχές θα προχωρήσουν πολύ σύντομα σε νέες ποινικές διώξεις για το τραγικό δυστύχημα, καθώς ήδη υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία για συμμετοχή στις ευθύνες του σταθμάρχη και για άλλα άτομα.





Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This