Ανατριχιάζει ο διασώστης που «λύγισε» στα Τέμπη: «Μια εικόνα καταστροφής που δύσκολα θα ξεχαστεί»

O εκπαιδευμένος σκύλος δεν μπορούσε να κάνει την δουλειά του λόγω των έντονων οσμών, ανέφερε

Must Read

Ακόμα περισσότερες πτυχές της συγκλονιστικής εμπειρίας που έζησε όταν κλήθηκε να επέμβει ως διασώστης του ΕΚΑΒ μετά το δυστύχημα στα Τέμπη μοιράστηκε ο Γιάννης Παπαγιαννάκης, ο οποίος συγκίνησε το πανελλήνιο όταν έκανε το γύρο του διαδικτύου μια εικόνα από το σημείο της τραγωδίας που τον δείχνει να «λυγίζει».

Σε νέα συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ, αποκάλυψε πως αν και είχε πάει στο σημείο με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο του δεν μπόρεσε να τους βοηθήσει και να δράσει, λόγω των έντονων οσμών!

Ο κ. Παπαγιαννάκης είπε πως μπορεί ο ίδιος να αντίκρισε εικόνες που δεν θα ξεχάσει ποτέ στη ζωή του ωστόσο οι συνάδελφοί του από την 8η ΕΜΑΚ Λάρισας που ήταν εκεί από τα πρώτα 7 με 8 λεπτά, έζησαν τις πιο επώδυνες στιγμές.

Η εικόνα που αντίκρισε όπως είπε, ήταν μία άμορφη μάζα σιδερικών, ενώ δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα, όταν, σκύβοντας στα συντρίμμια, βρήκε τα προσωπικά αντικείμενα μιας κοπέλας και υπολείμματα ανθρώπινου υλικού.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι στα 23 χρόνια της καριέρας του η τραγωδία στα Τέμπη ήταν η πιο συγκλονιστική καθώς, μεταξύ των θυμάτων, υπήρχαν πολλά παιδιά και η συναισθηματική φόρτιση ήταν μεγάλη. «Αντίκρισα μια εικόνα καταστροφής που δύσκολα θα ξεχαστεί», ανέφερε.

Όσο για το πως διαχειρίζονται οι άνθρωποι της ΕΜΑΚ τέτοια τραγικά συμβάντα τόνισε ότι έχουν μάθει να είναι δυνατοί, να ελέγχουν τα συναισθήματά τους και να μην φοβούνται.

«Σε ένα συμβάν που έκανε όλη την Ελλάδα να λυγίσει, εμείς πρέπει να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας, την αδρεναλίνη, ώστε να είμαστε δυνατοί να προχωρήσουμε. Πολλές φορές υπερβαίνουμε τα όριά μας, έχουμε μάθει να μην φοβόμαστε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγιαννάκης.

Δείτε τις νέες δηλώσεις του:



Δείτε επίσης:

Πυροσβέστης της ΕΜΑΚ που «λύγισε» στα Τέμπη: Οι σκληρές εικόνες που αντίκρισε στον τόπο της τραγωδίας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This