Ντοκουμέντο σοκ: Διόρθωσαν με… blanco το έγγραφο με τις βάρδιες και τις ώρες αποχώρησης των σταθμαρχών!

Έρχονται νέες διώξεις σε ανώτερα στελέχη - Σε τεχνικά προβλήματα θα αποδώσει τα λάθη ο 59χρονος σταθμάρχης

Must Read

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη που κόστισε την ζωή σε 57 ανθρώπους. Σοκαρισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις νέες αποκαλύψεις που αφορούν σε ό,τι έγινε τη μοιραία νύχτα της σύγκρουσης. 

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται έγγραφο-φωτιά που δείχνει τα «μαγειρέματα» που διαδραματίστηκαν μετά τη σφοδρή σύγκρουση των τρένων, και τη συγκάλυψη που προσπάθησαν κάποιοι να επιτευχθεί. Ενδεικτικό είναι το παρακάτω ντοκουμέντο, το οποίο αναδεικνύει το πώς έδρασαν «κάποιοι» προκειμένου να διώξουν τις ευθύνες από πάνω τους.

 

Η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» παρουσιάζει την τελευταία σελίδα από το βιβλίο βαρδιών στο σταθμαρχείο της Λάρισας, πριν τη σύγκρουση. Πρόκειται για το βιβλίο παράδοσης-παραλαβής που τηρείται στο σταθμαρχείο, ώστε οι σταθμάρχες που αποχωρούν να γράφουν την ακριβή ώρα αποχώρησής τους και να αναφέρουν στο διάδοχο ή στους διαδόχους τους μπροστά στον πίνακα σιδηροδρομικής κυκλοφορίας τι ακριβώς παραλαμβάνουν.

Στη συγκεκριμένη σελίδα, οι προηγούμενοι σταθμάρχες Κ.Π. και Π.Χ. παραδίδουν το σταθμό στον άπειρο συνάδελφό τους Β.Σ. που έχει ήδη προφυλακιστεί με βαριές κατηγορίες. Ως ώρα άφιξής τους στο σταθμό, αναφέρεται η 14.00, η ώρα που ήταν ορισμένο από το βιβλίο βαρδιών να πιάσουν δουλειά. Ως ώρα αναχώρησης όμως αναφέρεται η 22.30 και με μια προσεκτική ματιά φαίνεται ότι η ώρα αυτή έχει διορθωθεί, αφού κάτι άλλο ήταν γραμμένο εκεί νωρίτερα και η νέα ώρα -22.30- έχει μάλιστα υπογραμμιστεί με έντονη γραμμή.




Τη διόρθωση της ώρας αποχώρησης με διορθωτικό είχε αναφέρει ο προφυλακισμένος σταθμάρχης Β.Σ. κατά την πολύωρη απολογία του στην ανακρίτρια, επισημαίνοντας ότι θυμάται πως ο Κ.Π. έφυγε γύρω στις 10.20 και ο Π.Χ. γύρω στις 10.10, αλλά μετά το δυστύχημα είδε ότι η ώρα είχε διορθωθεί. «Δεν θυμάμαι ποια ήταν η ώρα που υπέγραψα ότι παρέλαβα. Το συγκεκριμένο βιβλίο βρίσκεται πάντα ανοιχτό στο γραφείο του σταθμάρχη, τοποθετημένο σε ένα ράφι και διαπίστωσα μετά το συμβάν ότι ήταν διορθωμένη η ώρα», φέρεται να έχει πει ο Β.Σ. Μέχρι την ώρα που οι δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας αποχώρησαν από το σταθμό πάντως , όλα κυλούσαν ομαλά αφού γράφουν στην αναφορά τους: «Παράδοση υπηρεσίας από Π σε Σ. Υπόψη βιβλία κυκλοφορίας και τηλεγραφημάτων – εποπτικού πίνακα . Συμβάν Ουδέν». 

Την ίδια ώρα, μυστήριο συνεχίζει να αποτελεί η ακριβής ώρα αποχώρησης των δύο σταθμαρχών. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έφυγαν πριν τις 22.35 που έφτασε το προηγούμενο τρένο.

Έρχονται νέες διώξεις – Στο «κάδρο» ανώτερα στελέχη

Εξονυχιστικός είναι ο έλεγχος όλων των στοιχείων που μπορούν να ρίξουν φως στην πολύνεκρη τραγωδία. Ανοίγει ο κύκλος των κατηγορουμένων και στο κάδρο μπαίνουν εκτός από τον 59χρονο σταθμάρχη, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, που τον τοποθέτησε στη νυχτερινή βάρδια καθώς και οι δύο σταθμάρχες που εγκατέλειψαν το πόστο τους νωρίτερα.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε τρεις νέες συμπληρωματικές ποινικές διώξεις σε πρόσωπα που διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο.

 





Συγκεκριμένα μετά τον 59χρονο Σταθμάρχη, Βασίλη Σαμαρά, διώξεις ασκήθηκαν κατά του Επιθεωρητή του ΟΣΕ, αλλά και των δύο Σταθμαρχών της απογευματινής βάρδιας.

 



Τα αδικήματα, για τα οποία ασκήθηκαν οι διώξεις είναι διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, δηλαδή κακούργημα με ποινές από δέκα χρόνια ως ισόβια, όπως και τα αδικήματα των ανθρωποκτονιών και σωματικών βλαβών κατά συρροή, δηλαδή πλημμελήματα.

 


 

Την ίδια στιγμή, σε απόγνωση είναι οι οικογένειες των θυμάτων, ο οποίες όχι μόνο έχασαν τα παιδιά τους, αλλά δεν έχουν καταφέρει, 10 μέρες μετά, να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας, για να ασκήσουν τα δικαιώματα τους στο πλαίσιο της ανάκρισης, που διενεργείται από την ανακρίτρια Λάρισας κ. Σούρλα. Δέκα μέρες μετά κι ενώ σήμερα αναμένεται η δικογραφία να αλλάξει χέρια, καθώς το πιθανότερο είναι να ανατεθεί η έρευνα σε ειδικό εφέτη ανακριτή, οικογένειες θυμάτων δεν έχουν λάβει ούτε ένα έγγραφο της υπόθεσης.

 






Διαβάστε ακόμα:

Ειδική επιτροπή για τα Τέμπη, άνευ νομιμοποίησης

Ο διάλογος των αθλίων και η ύβρις στους νεκρούς

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This