Ο διάλογος των αθλίων και η ύβρις στους νεκρούς

Αν αποσυνθέσεις την επικοινωνιακή ομάδα της κυβέρνησης, μένεις με έναν Ψαριανό, έναν Πορτοσάλτε, έναν «μουτζαχεντίν» και την Άννα Μαρία Λογοθέτη

Must Read

Όσο γκρεμίζονται στις δημοσκοπήσεις τα ποσοστά της κυβέρνησης τόσο θυμούνται να… πενθούν ετεροχρονισμένα για τα Τέμπη μπροστά στις κάμερες ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του. Τις τελευταίες μέρες αυξήθηκαν οι συγγνώμες του πρωθυπουργού και οι «fake» φωτογραφίες… πενθούντων υπουργών. Λόγω γκάλοπ και μόνο.

  • του Βασίλη Γαλούπη

Αντίθετα, τις πρώτες μέρες μετά το δυστύχημα ο Μητσοτάκης δεν είχε ζητήσει καμία συγγνώμη. Υπουργοί, όπως ο Γεωργιάδης, έκαναν προκλητικές δηλώσεις. Ο Καραμανλής ξεπερνούσε την… κατάθλιψη και ήταν ξανά ένας χαρωπός υποψήφιος. Και οι ημέτεροι «δημοσιογράφοι» προκαλούσαν το κοινό αίσθημα.

Τι πραγματικά αισθάνεται αυτή η κυβέρνηση για το έγκλημα στα Τέμπη έχει ήδη φανερωθεί με τον πιο αποκρουστικό τρόπο.

Την Κυριακή ο Μητσοτάκης ζητούσε την υποκριτική συγγνώμη από το facebook. Τη Δευτέρα, όμως, ο Ψαριανός, σύμβουλος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Πικραμμένου, μετείχε σε μια χυδαία κουβέντα που έφεραν στο φως «Ράδιο Αρβύλα» και Kontra.

Το πανελλήνιο άκουσε με αποτροπιασμό μια σοκαριστική συζήτηση που ξεπερνά κάθε όριο κυνισμού και απανθρωπιάς. Πρόκειται για μια ζωντανή ηχητική συνομιλία στο twitter. Τα άτομα που συμμετείχαν αποτελούσαν μια ομάδα που συζητούσαν απαλλαγμένα από τις συμβάσεις του δημόσιου λόγου. Ενιωθαν άνετοι επειδή μιλούν σε «προστατευμένο» περιβάλλον.

Ουσιαστικά ήταν ένας «κύκλος ιδεών Μητσοτάκη», που πάσχιζε να βρει τρόπο για να τη γλιτώσει το Μαξίμου από την καθίζηση. Αποτελείτο από:

  • Τον Γρηγόρη Ψαριανό, σύμβουλο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Π. Πικραμμένου
  • Την Αννα Μαρία Λογοθέτη. Εμφανιζόταν να σπάει μπαλόνια στο show «3,2,1» του ΑΝΤ1 τη δεκαετία του ’90
  • Τον ραδιοφωνικό παραγωγό Αρη Πορτοσάλτε
  • Και έναν τύπο που δηλώνει θαυμαστής Πορτοσάλτε και αυτοπροσδιορίζεται σαν «μουτζαχεντίν του Μητσοτάκη».

Αυτό το σουρεαλιστικό παρεάκι τρέχει προφανώς να προσφέρει τις υπηρεσίες του σαν ιππικό του Μαξίμου και στην ασφάλεια της ιντερνετικής συζήτησης αναπτύσσουν την πολιτική τους σκέψη για το πώς θα κερδίσει ο Μητσοτάκης.

Οι διάλογοι αυτών των μητσοτακικών ακτιβιστών έγιναν τη Δευτέρα. Και είναι εμετικοί. Δεν τους καίγεται καρφί για τους νεκρούς, παρά μόνο για το πώς θα κερδίσει και πάλι τις εκλογές ο αρχηγός τους. Το alter ego της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, ο γυρολόγος των κομμάτων Ψαριανός, προτείνει συνταγματική εκτροπή:

Ψαριανός: «Να κλείσει την τετραετία η κυβέρνηση, να περάσει το καλοκαίρι με τις εισπράξεις του στον τουρισμό, η χώρα να πάρει μια πολύ βαθιά ανάσα και τον Σεπτέμβριο να γίνουν εκλογές… δεν μπορώ να πω “όχι” σε αυτή την εκδοχή».

Μια άγνωστη φωνή παρεμβαίνει για να πει: «Ο κόσμος θα το ξεχάσει. Ξεχαστήκαν τόσα και τόσα. Ενα τρομερό δυστύχημα είναι, αλλά θα περάσει, άποψή μου».

Το συγκεκριμένο σχόλιο προκαλεί τον θαυμασμό του Πορτοσάλτε, ο οποίος κολακεύει τον ομιλητή ότι «σε επίπεδο τακτικισμού το είπατε πολύ καλά».

Συγκεκριμένα, λέει ο Πορτοσάλτε: «Προσέξτε, προσέξτε, αυτό που είπατε είναι το επιχείρημα εκείνων που… σας βρίσκω πολύ διαβασμένο στον πολιτικό τακτικισμό. Είναι το επιχείρημα εκείνων που του προτείνουν (προφανώς του Μητσοτάκη), απ’ ό,τι μαθαίνω, απ’ ό,τι μου αναφέρουν, να κάνει τις εκλογές στη μέρα που έχει αναγγείλει. Και του λένε ότι ακριβώς να μπούμε στην προεκλογική περίοδο για να αλλάξει, να μπουν κι άλλα θέματα, να μην είμαστε μόνο στο σταθερό θέμα του τρένου. Συνεπώς, σε επίπεδο τακτικισμού το είπατε πολύ καλά».

Παίρνει τον λόγο ο… «μουτζαχεντίν του Κυριάκου», ένα νούμερο της κοινωνίας που η Λογοθέτη συστήνει ως «στρατηγό»: «Θα ’ναι κρίμα για ένα κωλοτρένο να χάσει το τρένο της διακυβέρνησης ο Κυριάκος… Διαβάζω στον συμπολιτευόμενο Τύπο ότι έχουμε μεγάλη άνοδο της “αντιπολιτικής” ψήφου διαμαρτυρίας. Αυτό είναι καμπανάκι. Ας το δούνε. Εγώ δεν ανησυχώ. Εγώ θα ξεσκιστώ, είμαι ορκισμένος μουτζαχεντίν για τον Κυριάκο».

Στο σχόλιό του απαντάει ο Πορτοσάλτε, λέγοντας τα εξής: «Ευχαριστώ, ευχαριστώ πάρα πολύ. Εχω μια μικρή ένσταση, δεν μπορούμε να το πούμε κωλοτρένο, με την έννοια ότι είναι πολύ βαρύ αυτό που έγινε. Βέβαια, καταλαβαίνω πώς το λέτε. Θα σας έλεγα μην το πείτε φωναχτά έξω από αυτό το περιβάλλον που είσαστε εδώ, το λέω για σας, βλέπετε τι περνάω».

Ο Ψαριανός τα ακούει όλα αυτά και ούτε καν αντιδρά!

Ο συγκεκριμένος συνδυασμός απανθρωπιάς, μπακαλίστικης συμφεροντολογίας, ασέβειας για τους νεκρούς και βαθιάς πολιτικής ηλιθιότητας δεν χωνεύεται με τίποτα. Αλήθεια, ποια η αντίδραση του Παναγιώτη Πικραμμένου στα λεγόμενα του συμβούλου του;

Ο «μ’ αρέσει το γκομενάκι, μουτς, μωρό μου» Ψαριανός προτείνει να καταπατήσει ο Κυριάκος το Σύνταγμα μπας και συνεχίσει να υποδύεται τον πρωθυπουργό. Και ο Πικραμμένος επιμένει να τον κρατάει στο πόστο του στο Μαξίμου για να μη μας αφήσει καμία αμφιβολία ότι ο Ψαριανός τον αντιπροσωπεύει πλήρως.

Με τη μισαλλόδοξη ρητορική του την 1η Μαρτίου, μόλις λίγες ώρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, ο Ψαριανός χαρακτήρισε με tweet τους ανθρώπους που διαμαρτυρήθηκαν έξω από τα γραφεία της Hellenic Train «ζώα», «χαφιέδες», «πουτινόσκυλα» και «σιχαμένους». Δεν είχε ούτε μια κουβέντα να πει για τα θύματα.

Τελικά, εκτός του συνταξιούχου Αμερικανού «πολιτικού μέντιουμ» Γκρίνμπεργκ που χαντάκωσε τους Κλίντον, αν αποσυνθέσεις την επικοινωνιακή ομάδα του Μαξίμου, μένεις με έναν Ψαριανό, έναν Πορτοσάλτε, έναν βαρεμένο «μουτζαχεντίν» και την Αννα Μαρία Λογοθέτη. Αυτή είναι η dream team του Κυριάκου…

Αλήθεια, ο Ψαριανός θα απομακρυνθεί από τη θέση του στο γραφείο του κ. Πικραμμένου. Είναι δυνατόν να μην τον έχουν διώξει ακόμα;

Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα και σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική Πειραιά. Εργάστηκε ως μουσικός παραγωγός και δημοσιογράφος. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού το 1989 και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2007 και το 2009. Το 2012 εξελέγη με τη Δημοκρατική Αριστερά. Το 2015 με το Ποτάμι. Το 2019 ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στο Νότιο Τμήμα της Β΄ Αθηνών, αλλά ήταν 10ος από το… τέλος και με μόλις 11.051 ψήφους δεν μπήκε στη Βουλή. Με απόφαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Παναγιώτη Πικραμμένου, προσελήφθη ως συνεργάτης του από την 1η Νοεμβρίου 2020.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This