Αναγκαστική… συγκατοίκηση λόγω ακριβών ενοικίων!

Οι μισθοί των πολιτών είναι πενιχροί μπροστά στην ακρίβεια της ελληνικής πραγματικότητας

Must Read

Λύση στα πολύ αυξημένα ενοίκια μέσω της συγκατοίκησης αναζητούν όλο και περισσότεροι Ελληνες, ειδικά οι νέοι. Όπως προκύπτει από έρευνα της ierax analytix και της εφαρμογής MyRoomie σε δείγμα 1.509 ατόμων άνω των 18 ετών, περίπου 3 στους 4 συμφωνούν ότι τα ακριβά ενοίκια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ενοικίαση σπιτιού και μάλιστα 43% δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να νοικιάσουν ένα σπίτι μόνοι τους αυτή την περίοδο.

Ένα 17% θα ένιωθε άνετα να συγκατοικήσει με κάποιον/α άγνωστο/η, ποσοστό που αυξάνεται στους άνδρες και μειώνεται στις γυναίκες. Αποτρεπτικοί παράγοντες για να μείνουν με έναν άγνωστο είναι ο φόβος, οι καθημερινές συνήθειες να ταιριάζουν και η καθαριότητα. Από τα 1.509 άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα, σχεδόν 6 στους 10 (το 59%) έχουν συγκατοικήσει με άτομο εκτός οικογένειας. Περίπου οι μισοί έκαναν το βήμα αυτό με ερωτικό σύντροφο, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που συγκατοίκησαν με φίλο/η, με κοινό γνωστό ή με άγνωστο/η.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This