Ο Σωτήρης Μπακαΐμης ορίστηκε εφέτης ανακριτής για την τραγωδία στα Τέμπη – Αναπληρώτρια η Σοφία Λυμπεριάδου

Απορρίφθηκε το αίτημα Κούγια να παραμείνει η ίδια ανακρίτρια

Must Read

Τον Σωτήρη Μπακαΐμη όρισε η Ολομέλεια Εφετών Λάρισας ως τον τακτικό εφέτη ανακριτή ο οποίος θα κληθεί να διερευνήσει την τραγωδία στα Τέμπη.

Ως αναπληρώτρια ορίστηκε η Σοφία Λυμπεριάδου.

Η απόφαση για τον ορισμό των εφετών ανακριτών λήφθηκε ομόφωνα.

Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί είναι έμπειροι και με κατάρτιση.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, της Ολομέλειας Εφετών Λάρισας, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, ο οποίος υπέβαλε και το σχετικό αίτημα για την σύγκληση της Ολομέλειας επιχειρηματολόγησε υπέρ του ορισμού έμπειρων δικαστικών λειτουργών για τις ανακρίσεις για το πολύνεκρο δυστύχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ορισμός δύο εφετών ανακριτών κρίθηκε αναγκαίος λόγω της πολυπλοκότητας της έρευνας, αλλά και επειδή η υπόθεση έχει πολλές παραμέτρους.

Την ίδια στιγμή, απορρίφθηκε ομόφωνα το αίτημα του Αλέξη Κούγια ο οποίος εκπροσωπεί κάποιες οικογένειες θυμάτων, προκειμένου να παραμείνει η ίδια ανακρίτρια.

Παράλληλα, η τρίτη ανακρίτρια Λάρισας συνεχίζει το έργο της και αναμένεται και άλλα πρόσωπα να περάσουν το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Λάρισας.

Χθες ασκήθηκε κατηγορούμενοι βρέθηκαν μετά την απαγγελία των κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος σε βάρος τους, ο επιθεωρητής και οι δύο σταθμάρχες του Σταθμαρχείου Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ολομέλεια μετείχαν οι ανώτεροι δικαστικοί που υπηρετούν αυτή την εποχή στη Λάρισα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από πηγές από τον χώρο της δικαιοσύνης, από τις πρώτες ενέργειες που θα κάνουν οι νέοι ανακριτές θα είναι και η κλήση προς απολογία των τριών κατηγορουμένων σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν συμπληρωματικές ποινικές διώξεις για το κακούργημα της διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της σωματικής βλάβης, δηλαδή, του επιθεωρητή του ΟΣΕ και των δύο σταθμαρχών που θα έπρεπε να είναι μαζί με τον προφυλακισμένο σταθμάρχη στη βάρδια.

Δείτε επίσης:

Θρήνος στην κηδεία της 23χρονης Φραντζέσκας με την αγγελική φωνή

Εξοργιστική δήλωση Μητσοτάκη για τα Τέμπη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This