Τέμπη: «Έχουμε να κάνουμε με τομάρια!» – Συγγενής των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών από την Καλαμπάκα ξεσπά

«Τραβήξαμε εμείς τον λαχνό, στην Ελλάδα ζούμε, δυστυχώς. Τρία παιδιά σε μια οικογένεια (...) Εγώ δεν ησυχάζω ούτε με φυλακές ούτε με τέτοια...»

Must Read

Την ώρα που κυβέρνηση και αντιπολίτευση καβγαδίζουν καθημερινά, χωρίς ντροπή, για το ποιος φταίει περισσότερο για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, οι συγγενείς των ανθρώπων που τόσο άδικα, όσο και πρόωρα έχασαν τη ζωή τους στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, προσπαθούν να βάλουν σε μια τάξη τα όσα σκέφτονται και νιώθουν, με αισθήματα όπως οργή, αγανάκτηση, θλίψη και απογοήτευση να τους κατακλύζουν.

Ανάμεσά τους και ένα από τα πλέον τραγικά πρόσωπα του φρικιαστικού δυστυχήματος, συγγενής των δίδυμων αδελφών Θώμη και Χρύσα Πλακιά και της ξαδέλφης τους Αναστασίας Πλακιά, από το Καστράκι Καλαμπάκας, οι οποίες έχασαν τη ζωή τους στη σφοδρή μετωπική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών. «Έχω θυμό… Τι να ακούσω; Για σουβλάκια; Για τράκες; Ήταν ανεύθυνοι, έχουμε να κάνουμε με τομάρια! Δεν ξέρουμε στην Eλλάδα τι γίνεται; Στην πιάτσα είμαστε…», ξεσπά, μιλώντας στο STAR ο Δημήτρης Πλακιάς.

Ο κ. Πλακιάς, βυθισμένος στον πόνο της απώλειας, σιωπούσε μέχρι σήμερα. Ωστόσο, οργισμένος, πλέον, από τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, δεν μπορεί να κρατηθεί άλλο. «Αυτή τη στιγμή νιώθω οργή. Ξέρεις που είμαι εγώ τώρα; Πάω στη Θεσσαλονίκη, στο διαμέρισμα να πάρω τα πράγματα από τα παιδάκια. Σε μισή ώρα θα πάω να φορτώσω πράγματα. Eτυχε σε μας, ήταν θέμα χρόνου. Τραβήξαμε εμείς τον λαχνό, στην Ελλάδα ζούμε, δυστυχώς. Τρία παιδιά σε μια οικογένεια! Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει… τώρα θα συνειδητοποιήσουμε, σε μισή ώρα, που θα πάρουμε τα άψυχα, τα υλικά. Εγώ δεν ησυχάζω ούτε με φυλακές ούτε με τέτοια…», δηλώνει.

Οι περισσότεροι, πάντως, από τους συγγενείς των θυμάτων και των επιζώντων της τραγωδίας, υποστηρίζουν πως μόνο άφωνοι δεν έμειναν, ακούγοντας τις ασύλληπτες συνομιλίες ανάμεσα σε σταθμάρχες, κλειδούχους και χειριστές, οι οποίοι έφτασαν να κρατούν στα χέρια τους τόσες ανθρώπινες ζωές.

«Βγαίνουν να απεργήσουν για τα κακώς κείμενα που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει»

«Έχω ακούσει πάρα πολλά και έχω αηδιάσει. Και ξέρω ότι δεν υπάρχει σωτηρία. H αλήθεια είναι ότι ξέρω ότι υπάρχει μια κακή οργάνωση στο όλο σύστημα, οπότε δε μου έκανε καμία εντύπωση. Μου φαίνεται τραγικό που οι ίδιοι που δουλεύουν στον ΟΣΕ, βγαίνουν έξω για να απεργήσουν για τα κακώς κείμενα που λίγο – πολύ, οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει. Από τους πάνω, από τα υψηλά στελέχη που υπάρχει απίστευτη διαφθορά, μέχρι το χαμηλότερο στέλεχος-μηχανοδηγό, που κάνει αυτά τα “φακιρικά” που ακούγονται», δηλώνει, με τη σειρά του, αδερφός θύματος, σχολιάζοντας τους διαλόγους της ντροπής που είδαν το φως της δημοσιότητας

«Δεν πέφτω από τα σύννεφα, ξέρω πώς δουλεύει το σύστημα στην Ελλάδα. Θυμώνω με όλη την κατάσταση, όχι μόνο με αυτούς, με όλους. Αλλά τι να θυμώσω; Το έχω αποδεχτεί. Στην Ελλάδα εντάξει, το αποδέχεσαι, αν δεν το αποδεχτείς, θα σκάσεις, δεν υπάρχει περίπτωση. Δηλαδή πριν από ένα χρόνο δεν έλεγαν τα ίδια αυτοί; Λέγανε κάτι άλλο; Δεν έτρωγαν σουβλάκια πριν ένα χρόνο, πριν δύο πριν τέσσερα, πριν πέντε, πριν 15, δεν τρώγανε σουβλάκια;», δηλώνει, χαρακτηριστικά, συγγενής επιζώντων του μοιραίου δυστυχήματος.

Στο Καστράκι Καλαμπάκας, τόπο καταγωγής των τριών 20χρονων κοριτσιών,  πραγματοποιήθηκε σήμερα βουβή διαμαρτυρία, στο πλαίσιο της οποίας πέταξαν φωτεινά αερόστατα στον νυχτερινό ουρανό, στη μνήμη των θυμάτων.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This