Ντοκουμέντα–σοκ για τη διερεύνηση της σύγκρουσης τρένων στη Λιβαδειά

Η «Data Journalists» αποκαλύπτει το μπάχαλο στο σιδηροδρομικό δίκτυο που αγνοήθηκε από την κυβέρνηση - Ο νομικός σύμβουλος της ελεγχόμενης Hellenic Train εμφανίζεται στη Δι@ύγεια ως σύμβουλος στο υπουργείο επί Κ. Καραμανλή

Συντάκτης: Newsroom

«Όλα έγιναν τέλεια. Το αποτέλεσμα, θα μου πείτε, δεν ήταν ακριβώς αυτό που έπρεπε»… Εν είδη συμπεράσματος, τεχνικός του ΟΣΕ κλείνει με τα λόγια αυτά την κατάθεσή του κατά την ακρόαση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο ενώπιον της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) για το σιδηροδρομικό ατύχημα στη Λιβαδειά, περίπου έναν χρόνο νωρίτερα, τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, ημέρα κατά την οποία η έντονη χιονόπτωση είχε δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα στην Αττική.

Από το ατύχημα στη Λιβαδειά

Με το ελληνικό κράτος να έχει φτάσει δυστυχώς -σε ό,τι τουλάχιστον αφορά τον σιδηρόδρομο- στο σημείο ν’ αποδεικνύει τη συνέχειά του μέσα από μία σειρά τραγικών δυστυχημάτων, η ερευνητική δημοσιογραφική ομάδα «Data Journalists» δημοσίευσε έρευνα που έρχεται ως ακόμα μία δημοσιογραφική ψηφίδα τις ημέρες αυτές να συμβάλει στην αποτύπωση του συνολικού μωσαϊκού ευθυνών για το «τις πταίει» και φτάσαμε να θρηνούμε 57 συνανθρώπους μας στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών στις 28 Φεβρουαρίου του σωτήριου έτους 2023.

Με κοινό παρονομαστή, δυστυχώς, όλων των πρόσφατων σιδηροδρομικών συμβάντων, από το Αδενδρο το 2017, την ακινητοποίηση και σύγκρουση του επιβατικού συρμού στη Λιβαδειά το 2022 και το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, να είναι το «όλα πάνε στον αυτόματο» συνδυαστικά με το «από τύχη ζούμε», δεν προκαλεί εντύπωση ότι, βάζοντας στο μικροσκόπιο όλες τις περιπτώσεις των προηγούμενων σιδηροδρομικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων, μπορούμε να κατανοήσουμε σε μεγάλο βαθμό το πώς φτάσαμε στην τωρινή τραγική κατάληξη. Απουσία συντονισμού των εμπλεκομένων φορέων, υποστελέχωση, κατακερματισμός των υπηρεσιών, ΡΑΕ υπό κατάργηση, μη εκτέλεση συμβατικών εργασιών, όπως, π.χ., εκχιονισμός και κλάδεμα, συντήρηση τροχαίου υλικού και λειτουργικών συστημάτων, αλληλοκάλυψη αρμοδιοτήτων.

Στην εικόνα αυτή έρχεται να συμβάλει και η συγκεκριμένη έρευνα, μέσα από τα πρακτικά της ακροαματικής διαδικασίας της ΡΑΕ που η δημοσιογραφική ομάδα δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα, σχετική με το ατύχημα που συνέβη με ακινητοποιημένο επιβατικό συρμό έξω από τον σταθμό της Λιβαδειάς, αναδεικνύοντας τις αντικειμενικές ελλείψεις όλων των εμπλεκομένων με τον σιδηρόδρομο στην Ελλάδα και την ασυνεννοησία μεταξύ τους.

Οι καταθέσεις των εμπλεκομένων στη ΡΑΣ

Ολα άρχισαν όταν στις 13.30 έφτασε η αμαξοστοιχία Ιντερσίτι Εξπρές 54 στη Λιβαδειά και έμεινε εκεί από βλάβη. Δηλώθηκε «αμηχανία», δηλαδή αδυναμία της ηλεκτράμαξας να συνεχίσει το ταξίδι, ενώ στο μπροστινό της μέρος είχε στραβώσει η «ποδιά» της.

Πόσες μηχανές χρειάζονται στην Ελλάδα για να κινηθεί ένας επιβατικός συρμός; Η σωστή απάντηση είναι πέντε συν δύο.

Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, την ημέρα του μεγάλου χιονιά στην Αττική, την ώρα που όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στους χιλιάδες εγκλωβισμένους της Αττικής Οδού, άρχιζε ένα σιδηροδρομικό φιάσκο. Αρχίζει με την ακινητοποίηση μιας αμαξοστοιχίας το μεσημέρι (13.30) στον σταθμό Λιβαδειάς. Θα έρθουν τρεις μηχανές, μία από εμπρός και δύο από πίσω, για να τη βοηθήσουν να επανεκκινήσει. Θα περάσουν πέντε ώρες χωρίς αποτέλεσμα, με τους επιβάτες να κρυώνουν γιατί ο συρμός είχε μείνει από ρεύμα.

Θα ξεκινήσουν τελικά όλες μαζί προς Λειανοκλάδι, αλλά έπειτα από λίγο θα ακινητοποιηθούν και πάλι στη… μέση του πουθενά. Μια πέμπτη μηχανή θα κληθεί για βοήθεια, αλλά ερχόμενη θα πέσει πάνω στις προηγούμενες. Αποτέλεσμα; Δώδεκα τραυματίες και αποκλεισμός της γραμμής, με συνέπεια τον εγκλωβισμό συνολικά 820 επιβατών, που πέρασαν τη νύκτα εκείνη σε άλλους συρμούς οι οποίοι δεν μπορούσαν να περάσουν από το σημείο του ατυχήματος. Ετσι, η αμαξοστοιχία IC54 Αθήνα – Θεσσαλονίκη της σιδηροδρομικής επιχείρησης Hellenic Train Α.Ε. (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.) με την ακινητοποίησή της έκλεισε τη συγκεκριμένη γραμμή για τέσσερις ημέρες (Δευτέρα – Πέμπτη).




Και το συγκεκριμένο συμβάν τότε θα έπρεπε βάσει οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να έχει διερευνηθεί από μόνιμη ανεξάρτητη επιτροπή διερεύνησης. Ομως, η τωρινή κυβέρνηση δεν είχε φροντίσει να υπάρχει αυτό το «πολύτιμο εργαλείο» – το μόνο που μπορεί να διερευνήσει σε βάθος τα τεχνικά – διοικητικά αίτια ενός συμβάντος και, χωρίς τον φόβο ότι θα θιγούν κάποια συμφέροντα, να απαιτήσει τη λήψη μέτρων ώστε να μη συμβεί ξανά στο μέλλον.

Η επιτροπή αυτή με το αρκτικόλεξο ΕΟΔΑΣΑΑΜ (Εθνικός Οργανισμός Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών) νομοθετήθηκε με τεράστια καθυστέρηση, μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, με τον νόμο 5014/2023 και δεν έχει καν συσταθεί. Το αποτέλεσμα είναι να μην ασχοληθεί εκείνη, όπως θα έπρεπε, με την τραγωδία των Τεμπών, αλλά μια ειδική επιτροπή την οποίαν όρισε η κυβέρνηση για να βγάλει «στα γρήγορα» ένα πόρισμα. Η κυβέρνηση δεν τηρεί καν την πρόβλεψη του νόμου που η ίδια ψήφισε, ο οποίος ορίζει στο άρθρο 50 ότι μέχρι τη σύστασή της ΕΟΔΑΣΑΑΜ η αρμοδιότητα ανήκει στην Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, που μπορεί εκείνη να ορίσει ειδικούς πραγματογνώμονες.

Υπολειτουργία

Η ΡΑΣ ήταν ο μοναδικός φορέας που συνέχισε να λειτουργεί αυτά τα χρόνια και προσπαθούσε, με ελάχιστο εξειδικευμένο προσωπικό, να επιτελέσει ταυτόχρονα πολλαπλούς ρόλους. Στα πρακτικά που συμπεριλαμβάνονται στην έρευνα καταθέτουν τις απόψεις τους για το συμβάν εκπρόσωποι του ΟΣΕ και της Hellenic Train. Τα ονόματά τους έχουν αφαιρεθεί, καθώς εκκρεμεί, αν και έχουν περάσει 14 μήνες, τόσο η έκδοση του πορίσματος από τη ΡΑΣ όσο και η ποινική διαδικασία.

Ετσι, μέσα από τους διαλόγους αναδεικνύονται σε πολλά σημεία οι πραγματικές παθογένειες που οδήγησαν και στα Τέμπη: Οι κανονισμοί που τηρούνται «στο περίπου». Η συνεχής προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών από τον έναν φορέα στον άλλον. Τα ανθρωποκεντρικά συστήματα με τις αλληλοκαλυπτόμενες αρμοδιότητες που δηλώνουν ενόρκως άγνοια στοιχείων, αποφεύγουν τις απαντήσεις ή εμφανίζουν τα ίδια γεγονότα με διαφορετικό τρόπο. Εναν σιδηρόδρομο που έχει, όπως λέει ο μάρτυρας της Hellenic Train, μετατραπεί σε «φτηνό σπορ» (λόγω των πολιτικών μείωσης του κόστους), χωρίς προσωπικό και πόρους, για να ωφεληθούν οι ανταγωνιστές του, δηλαδή οι αυτοκινητόδρομοι των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων.

Οι καταθέσεις των εμπλεκομένων στη ΡΑΣ

Πέρα, όμως, από το «φτηνό σπορ», δεν λείπει και το «εθνικό σπορ» από το συγκεκριμένο συμβάν: «Οσμή διαπλοκής» φανερώνεται στο βάθος, αλλά καθόλου αδιόρατα: Ο νομικός σύμβουλος των «επενδυτών» της Hellenic Train, ο οποίος αγορεύει, παρεμβαίνει, καταθέτει ενστάσεις για να μην εξεταστούν οι μάρτυρες του ΟΣΕ, επιτίθεται στον πρόεδρο του οργανισμού, ενίσταται για την αρμοδιότητα της ΡΑΣ. Φτάνει έως του σημείου να αρνείται ή να επιφυλάσσεται να παραδώσει στοιχεία για τη διερεύνηση του ατυχήματος τόσο προς τον ΟΣΕ όσο και προς τη ΡΑΣ. Και την ίδια στιγμή, ο ίδιος νομικός σύμβουλος της ελεγχόμενης Hellenic Train εμφανίζεται στη Δι@ύγεια ως σύμβουλος στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών του Κώστα Καραμανλή από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας φανερώνονται, αν μη τι άλλο, οι αξεδιάλυτες αρμοδιότητες ανάμεσα σε ΟΣΕ και Hellenic Train, καθώς και η τακτική μετάθεσης της ευθύνης. Ο νομικός εκπρόσωπος της Hellenic Train -ο οποίος, αν είναι δυνατόν, προσφέρει συμβουλές και στο εποπτεύον υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών- κάνει μια αγόρευση που αρχίζει και τελειώνει με τις ευθύνες του ΟΣΕ: «Επαναλαμβάνω, ο ΟΣΕ είναι διαχειριστής υποδομής. Το αν η “ποδιά” της αμαξοστοιχίας δίπλωσε δεν είναι δική μας ευθύνη. Οπως δική μας ευθύνη δεν είναι τα δεκάδες ατυχήματα που συμβαίνουν καθημερινά σ’ ένα κακώς συντηρημένο δίκτυο, σ’ ένα κακώς φυλασσόμενο δίκτυο. Και κάποτε η Αρχή σας θα έπρεπε σε αυτό το κομμάτι να παρέμβει δραστικά».

Hellenic Train: «Δεν θα χορηγούμε σε ΟΣΕ, ΡΑΣ κανένα απολύτως στοιχείο»

Ενώ ενδεικτικά του κλίματος μεταξύ ΟΣΕ και Hellenic Train είναι όσα αναφέρει και στη συνέχεια ο νομικός σύμβουλος της Hellenic Train: «Αφού τίθεται αυτό το ερώτημα και την επιτρέπετε την απάντηση από τους εκπροσώπους του ΟΣΕ, σας το λέω, λοιπόν, ρητά για να το ξέρει η Αρχή σας: Εχουμε γνωμοδοτήσει ως νομική υπηρεσία της Hellenic Train ότι δεν θα χορηγούμε στον ΟΣΕ κανένα απολύτως στοιχείο (ερευνητικό υλικό, καταγραφικό “μαύρο κουτί”, εκθέσεις μηχανοδηγών) που αφορά την εταιρική μας δραστηριότητα, γιατί ο ΟΣΕ δεν έχει καμία αρμοδιότητα για να κρίνει στοιχεία επί υποθέσεων. Τώρα το γεγονός ότι ο ΟΣΕ επικαλείται διατάξεις που ίσχυαν το 1930, με συγχωρείτε είμαι πολύ νεότερος για να τις γνωρίζω και να τις εφαρμόσω. Απλώς πληροφορώ όλους και τους παρισταμένους ότι οι διατάξεις αυτές έχουν καταργηθεί από όταν ο ΟΣΕ έγινε ανώνυμη εταιρία. Ο ΟΣΕ δεν έχει καμία αρμοδιότητα να ζητά από τις εταιρίες στοιχεία που αφορούν την εταιρική τους δραστηριότητα. Θέλει να κάνει εσωτερικά οποιοδήποτε πόρισμα; Ναι, δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα».

Και αφού ο νομικός σύμβουλος επιχειρηματολογεί γατί η Hellenic Train δεν επιθυμεί να δίνει στοιχεία στον ανταγωνιστικό (;) της ΟΣΕ, που «αφορούν την εταιρική της δραστηριότητα», με έναν ελιγμό που θα ζήλευε και ο Maverick του «Top Gun», επικαλείται τη δικαστική εκκρεμότητα της υπόθεσης για να μη στείλει τα ίδια στοιχεία και στη ΡΑΣ.

Ο ίδιος νομικός σύμβουλος δεν αλλάζει κατά πολύ την τοποθέτησή του όταν τα ίδια στοιχεία τού ζητούνται από τη ΡΑΣ, η οποία δεν μπορεί να θεωρηθεί ανταγωνιστική εταιρία, αλλά είναι ανεξάρτητη Αρχή: «Για τη χορήγηση των αναφορών των μηχανοδηγών, ήδη έχει τεθεί ένα αντίστοιχο ερώτημα από τη διοίκηση της εταιρίας προς τη νομική υπηρεσία, είμαστε στο πλαίσιο να απαντήσουμε ως νομική υπηρεσία στη διοίκηση της εταιρίας, διότι οι αναφορές των μηχανοδηγών συνιστούν τμήμα της ποινικής δικογραφίας που κατήρτισε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Λιβαδειάς, στο πλαίσιο της προανάκρισης. Με βάση τον κώδικα ποινικής δικονομίας, η προανάκριση καλύπτεται από πλήρη και απόλυτη μυστικότητα. Πρέπει, λοιπόν, να δούμε αν ο κανόνας αυτός κάμπτεται όσον αφορά την Αρχή σας, γιατί αντιλαμβάνεστε ότι αφορά ποινικές ευθύνες τρίτων, όχι της εταιρίας μας».




«Η διαχείριση των πόρων έγινε τέλεια, το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που έπρεπε»

Ενδεικτική της μη επαγγελματικής νοοτροπίας που κυριαρχεί είναι και η απάντηση που δίνει εκπρόσωπος του ΟΣΕ, όταν τον ρωτούν για το αν υπάρχουν διαδικασίες που δεν τηρήθηκαν. Υπενθυμίζεται ότι η αυστηρή τήρηση των διαδικασιών και των πρωτοκόλλων είναι εκείνη που διασφάλιζε επί δεκαετίες ολόκληρες τα δρομολόγια του σιδηροδρόμου, όταν αυτά γίνονταν σε μονή γραμμή και φυσικά χωρίς σύγχρονα συστήματα ελέγχου της κυκλοφορίας. Απαντά, λοιπόν, ο τεχνικός του ΟΣΕ και λίγο πολύ λέει ότι υπήρχε διαδικασία επείγοντος, «όλοι ήξεραν», ενώ δεν έχουν σημασία τα «πολύ τυπικά».

Στην προσπάθεια, δε, να εξηγήσουν πώς έγινε η σύγκρουση της δηζελάμαξας MLV με την τελευταία από τις τέσσερις ηλεκτράμαξες του επιβατικού συρμού που πήγε να τραβήξει, αυτή συνδέεται με πιέσεις άνωθεν, ώστε να γίνουν όλα γρήγορα: «Εχει αρχίσει ήδη και γκρινιάζει η Πολιτεία, λέει ότι έχουν μείνει κόσμος, φανταστείτε τι γινότανε. Εγώ ήμουν στο κτίριο, γι’ αυτό σας το λέω. Φανταστείτε τι γινότανε. Παίρνανε διευθύνοντες εκεί πέρα και λέγανε “τι κάνετε, γρήγορα, γρήγορα, γρήγορα”, αυτό ήτανε το “γρήγορα”».

Προς το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας καθίσταται εμφανής μια προσπάθεια να κλείσει η συζήτηση για τις διαδικασίες που δεν τηρήθηκαν. Επειτα από ένα περιστατικό που κράτησε σχεδόν 12 ώρες και περιελάμβανε κινητοποίηση τεσσάρων μηχανών και σύγκρουση με 12 τραυματισμούς, ο τεχνικός του ΟΣΕ λέει: «Από τις κινήσεις που έγιναν και που αποδελτιώνονται μετά, εκ των υστέρων, όταν καταγράφηκαν όλα και έγινε κριτική με τα δεδομένα που υπήρχαν σε κάθε σημείο, τις πληροφορίες που είχες δηλαδή, δεν υπήρξε κάποια αστοχία ενός κέντρου, ενός ρυθμιστή κυκλοφορίας ή κάτι αντίστοιχου προσωπικού. Δηλαδή, η διαχείριση των πόρων -είναι οξύμωρο αυτό που θα πω- έγινε τέλεια. Το αποτέλεσμα θα μου πείτε δεν ήταν ακριβώς αυτό που έπρεπε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νεκρός εργάτης σε εργοτάξιο στην αμερικανική πρεσβεία – Καταπλακώθηκε από τοιχίο

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός διαπιστώθηκε ο θάνατος του

Σε εξέλιξη η πορεία για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε από τα Προπύλαια η πορεία των μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, οργανώσεων και συλλογικότητων για τα 15 χρόνια...

Στα δικαστήρια ο 71χρονος που σκότωσε την 43χρονη στην Σαλαμίνα

Φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο - Θα ζητήσει προθεσμία να απολογηθεί

Εξετάσεις PISA: Ο Μητσοτάκης εγκαθιδρύει την «δικτατορία των μετρίων»!

Ένας δικός μας 15χρονος μαθητής έχει τις γνώσεις και τις δεξιότητες ενός 12χρονου μαθητή της Σιγκαπούρης!

Η ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου για τον πατέρα της Νίκο και η συγκινητική φωτογραφία

Σήμερα είναι η γιορτή του Αγίου Νικολάου και η Εριέττα Κούρκουλου, θυμήθηκε τον πατέρα της, τον αείμνηστο σπουδαίο ηθοποιό Νίκο Κούρκουλο ανεβάζοντας στον προσωπικό...

«Εκρηκτικό κοκτέιλ»: Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου και επίσκεψη Ερντογάν – Υπό «πολιορκία» η Αθήνα

«Επί ποδός πολέμου» βρίσκεται η πρωτεύουσα αυτό το διήμερο, καθώς η σημερινή επέτειος της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και η αυριανή επίσκεψη του Ταγίπ...

Υπόθεση ηλικιωμένης που ήπιε καθαριστικό σε γηροκομείο της Κρήτης: Χειροπέδες σε τρία άτομα

Μόλις μερικές ώρες μετά την τραγωδία που εκτυλίχθηκε σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Ηράκλειο, με θύμα μία ηλικιωμένη που ήπιε καθαριστικό αντί για νερό,...

Ανιψιός του Παττακού ο φονιάς της 43χρονης Γεωργίας στη Σαλαμίνα

Ανιψιός του πραξικοπηματία Στυλιανού Παττακού ο δολοφόνος της 43χρονης

Δωρεάν εισιτήρια για το θέατρο και τον κινηματογράφο από την ΔΥΠΑ – Ποιοί είναι...

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν ταινίες στον κινηματογράφο και παραστάσεις στο θέατρο θα έχουν οι δικαιούχοι του προγράμματος Πολιτισμού και Θεάματος της ΔΥΠΑ για...

Χάγη χωρίς επέκταση στα 12 μίλια, συνιστά εθνική μειοδοσία

Όπως είχαμε προειδοποιήσει, ο Ερντογάν παίζει γερά το χαρτί της Χάγης.Είχαμε εξηγήσει τον λόγο που η Άγκυρα επιδιώκει προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο, παρά τους...

Ν. Τζανάκης για πνευμονία: «Περιμένουμε κρούσματα και στην Ελλάδα, οι γονείς να μην φοβούνται»

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στην διεθνή επιστημονική κοινότητα η πνευμονία από την Κίνα, που «χτυπάει» στα παιδιά. Το μυκόπλασμα -βακτήριο που προκαλεί αναπνευστικές λοιμώξεις και...

Κυκλοφοριακό «κομφούζιο» στην Αθήνα: Απεργία των ταξί και κλειστοί σταθμοί μετρό δημιουργούν «χάος»

Στο «κόκκινο» βρίσκονται από νωρίς σήμερα το πρωί, οι κεντρικοί οδικοί άξονες του λεκανοπεδίου της Αττικής, αφού η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένοι, με τους...

Στον Εισαγγελέα ο 71χρονος που ομολόγησε την εκτέλεση της συντρόφου του: «Ας πάω φυλακή,...

Από τον άγριο ξυλοδαρμό στο καρτέρι θανάτου. Ο δράστης σχεδίασε όλες τις κινήσεις του και σκόπευε να φύγει από τη Σαλαμίνα. Κατά τη σύλληψη του είχε μαζί του ρούχα

Βερβεσός για φορολογικό νομοσχέδιο: «Είναι πολλοί οι δικηγόροι που δεν βγάζουν τα χρήματα αυτά»

Δεν έχουν τέλος οι αντιδράσεις από τους ελεύθερους επαγγελματίες για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός μίλησε, νωρίτερα σήμερα...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος με καταγγελίες για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών: «Δεν αναγνωρίζονται τα πτυχία στην Ελλάδα»

Δεν έχει προηγούμενο η υπόθεση που ήρθε στο «φως», πριν από μερικά 24ωρα, με πρωταγωνιστή το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών και πτυχία, που δεν είναι...

Youtuber μάς κάνει ρεζίλι διεθνώς για την Ομόνοια: «Ο χειρότερος ναρκοδρόμος που έχω περπατήσει»

Έχοντας περάσει πολλά χρόνια στη φυλακή, έχοντας περπατήσει στις πιο κακόφημες γειτονιές του πλανήτη, ο Αυστραλός youtuber Spanian έφτασε και στην Ομόνοια για να...

Μαρία Κορινθίου: «Έμεινα έγκυος στον ενάμιση μήνα σχέσης κι όταν έλεγα δεν ξέρω τι θα κάνω, ο Γιάννης…»

Η Μαρία Κορινθίου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Μαμά –δες» και παραχώρησε στη Τζένη Θεωνά μια συνέντευξη εφ'όλης της ύλης. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην...

Δεύτερο στεφάνι για τον Γιώργο Τζαβέλλα

O Γιώργος Τζαβέλλας και η Βίκυ Κάβουρα είναι ζευγάρι εδώ και πολλούς μήνες, συγκατοικούν, έχουν γνωριστεί οι οικογένειές τους και έχουν βάλει πλώρη για...

Συνελήφθη ο σύντροφος της 43χρονης Γεωργίας που βρέθηκε δολοφονημένη στη Σαλαμίνα

«Τσάκωσαν» στο Κερατσίνι τον 71χρονο - Είχε μαζί του το όπλο με το οποίο φέρεται ότι πυροβόλησε την 43χρονη μητέρα

Οργή στην Νέα Αριστερά για τη συντομογραφία που γεννά «εφιάλτες»

Οργή επικράτησε στη Νέα Αριστερά όταν το κόμμα αναφέρθηκε με τη συντομογραφία «ΝΕΑΡ», σε σχετικά ρεπορτάζ.Η συντομογραφία ΝΕΑΡ βλέπετε που θυμίζει την αλήστου μνήμης...

H Brigitte Nielsen περπάτησε στην πασαρέλα του Balenciaga κάνοντας 8άρια

O οίκος Balenciaga, παρόλο που για αρκετό κόσμο εκεί έξω έχει γίνει cancelled, πραγματοποίησε την επίδειξη της νέας της κολεξιόν με φόντο την πινακίδα...

Στα άκρα οι σχέσεις Κιέβου – Βουδαπέστης! Θερμό επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Ποροσένκο

Μετά την επιβολή απαγόρευσης εξόδου από την χώρα στον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Πετρό Ποροσένκο, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) κατηγορεί τόσο αυτόν...

Όλγα Κιουρτσάκη-Φώτης Λιόσης: Ποζάρουν με ασορτί ροζ πουλόβερ και την κόρη τους

Η κόρη της Άντζελας Δημητρίου, Όλγα Κιουρτσάκη, θα περάσει τα πρώτα της Χριστούγεννα ως μαμά, καθώς πριν από λίγους μήνες έφερε στον κόσμο την...

Εκτέλεσε την 43χρονη Γεωργία με ύπουλο τρόπο – Ανθρωποκυνηγητό για τον σύντροφό της στη Σαλαμίνα

Η 43χρονη μητέρα ενός παιδιού προσπάθησε να προστατευθεί όμως ο δράστης την εντόπισε και την εκτέλεσε πίσω από την πόρτα του σπιτιού της

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Η Κωνσταντοπούλου κήρυξε ενός λεπτού σιγή στη Βουλή!

Στην μονομερή τήρηση ενός λεπτού σιγής στην Ολομέλεια της Βουλής προχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη στη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου!Η πρωτοβουλία της προκάλεσε αμηχανία, γιατί η ενός λεπτού σιγή...

Κερατσίνι: Θρίλερ με νεαρή που βρέθηκε αναίσθητη και ημίγυμνη σε ταξί!

«Πονοκέφαλο» έχει προκαλέσει στους αρμόδιους της Ελληνικής Αστυνομίας μια μυστήρια υπόθεση που έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες στο Κερατσίνι.Πιο αναλυτικά, αφορά μια νεαρή γυναίκα η οποία βρέθηκε μέσα σε...

Υπόθεση Αράχωβας: «Εννοείται ότι οι κάτοικοι ξέρουν ποιός το έκανε αυτό στο σκύλο, ένα χωριό είναι»

«Μουδιασμένο» παραμένει το πανελλήνιο από την φρικαλεότητα που εκτυλίχθηκε στην Αράχωβα, με ένα κτήνος να κακοποιεί σεξουαλικά με αιχμηρό αντικείμενο τον Όλιβερ, ένα σκυλάκι που είχε φύγει από το...

Απίστευτη κοροϊδία: Χωρίς επιβράβευση όσοι καταναλωτές έκαναν αποκαλύψεις στην «appodixi»!

Το φορο-μπόνους θα ενεργοποιηθεί μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με τις καταγγελίες για «μαϊμού» αποδείξεις να μην έχουν αναδρομική ισχύ

Ισχυρή έκρηξη σε σπίτι στη Βιρτζίνια

Η αστυνομία ανέφερε πως ο δράστης σκοτώθηκε