Ο Πλεύρης σφύριξε τη… λήξη της Covid-19! Eισηγήθηκε την άρση των περιοριστικών μέτρων

Αντί να απολογηθεί για τους 35.000 νεκρούς από το νέο κορωνοϊό, ο υπουργός Υγείας μάς καλεί να... πετάξουμε τις μάσκες

Must Read

Με το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 57 συνάνθρωποί μας, να αποτελεί -δικαίως- το πρώτο θέμα στα ΜΜΕ από το ξεκίνημα του μήνα, κοντεύουμε να «ξεχάσουμε» πως, όχι μόνο η πανδημία Covid-19 εξακολουθεί να υφίσταται, αλλά και ότι σε εβδομαδιαία βάση δεκάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στη χώρα μας από επιπλοκές της φονικής νόσου.

Κι όμως, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αποφάσισε πως… ήγγικεν η ώρα να αποσυρθούν όλα, σχεδόν, τα μέτρα προστασίας μας από τον νέο κορωνοϊό Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, ο υπουργός εισηγήθηκε σήμερα την άρση των μέτρων έναντι του κορωνοϊού, όπως οι μάσκες, με τα δημόσια, τα ιδιωτικά νοσοκομεία και τα γηροκομεία να αποτελούν, πλέον, τους μόνους χώρους, όπου θα συστήνεται η χρήση προστατευτικής μάσκας.

Η εισήγηση έγινε (φυσικά) αποδέκτη από την Επιτροπή, κάτι που σημαίνει πως όχι μόνο καταργούνται οι μάσκες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα ταξί, αλλά και ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δεν θα χρειάζεται, στο εξής, να κάνουν rapid ή μοριακό τεστ κάθε εβδομάδα.

Επιπλέον, έρχεται τέλος στην πενθήμερη αναρρωτική άδεια, μέσω θετικού rapid test, με τους ασθενείς να την λαμβάνουν με ιατρική γνωμάτευση, όπως ισχύει, δηλαδή, στην περίπτωση της γρίπης. Να σημειωθεί ότι καταργούνται και τα ελάχιστα μέτρα που είχαν παραμείνει στην εστίαση, όπως για παράδειγμα η ύπαρξη απολυμαντικών στα τραπέζια.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, χωρίς μάσκες θα γίνονται και τα δρομολόγια των πλοίων, ενώ για τα αεροπλάνα η χρήση μάσκας είχε ήδη πάψει να είναι υποχρεωτική.

Ωστόσο, παραμένει η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για το λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν.

Όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν και επίσημα μόλις εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση, κάτι που αναμένεται να συμβεί πριν από το Πάσχα.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας:

«Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων το Υπουργείο Υγείας εισηγήθηκε την άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι της Covid-19 με εξαίρεση στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η εισήγηση έγινε αποδέκτη από την Επιτροπή και αναμένεται η άρση των μέτρων.

Παραμένει ωστόσο η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για το λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν.

Δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση μάσκας για:

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς αστικών συγκοινωνιών, όπως λεωφορεία αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ ΑΕ, λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, μέσα σταθερής τροχιάς αρμοδιότητας ΣΤΑΣΥ ΑΕ, σιδηρόδρομος όταν κινείται σε αστικό ιστό και αναβατήρες (τελεφερίκ).

Τα επιβατηγά δημόσιας χρήσης (ΕΔΧ) οχήματα κάθε κατηγορίας (όπως ταξί, ταξί ειδικής μίσθωσης).»

Όλα αυτά στη μοναδική χώρα της Δύσης όπου η πανδημία του νέου κορωνοϊού μετετράπη σε εθνική τραγωδία και κανείς δεν ασχολείται με το γεγονός ότι ο Θάνος Πλεύρης ακόμη δεν έχει απολογηθεί για τους 35.000 νεκρούς, θύματα της φονικής νόσου, αλλά και των λανθασμένων χειρισμών της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This