Είχαν πλημμυρίσει την εγχώρια αγορά με ποτά-«μπόμπες» από τη Βουλγαρία

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αρχών, η εγκληματική οργάνωση διακίνησε περισσότερες από 500.000 φιάλες σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλα μέρη της χώρας....

Must Read

Σε κάβες, μίνι μάρκετ, επιχειρήσεις εστίασης και κέντρα διασκέδασης διακινούσε το εμπόρευμά της εγκληματική οργάνωση, η οποία εισήγαγε λαθραία αλκοολούχα ποτά-«μπόμπες».

Όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών, η εγκληματική οργάνωση εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο, έκανε εισαγωγή αλκοολούχων αμφιβόλου ποιότητας από τη Βουλγαρία, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη. Για τον σκοπό αυτό, τα μέλη της χρησιμοποιούσαν φορτηγά, όπου έκρυβαν τα λαθραία σε ειδικά διαμορφωμένα παλέτες, ανάμεσα σε άλλα προϊόντα τα οποία μετέφεραν νόμιμα στην Ελλάδα.

Για την προσωρινή αποθήκευσή τους χρησιμοποιούσαν αποθήκη σε περιοχή της Εύβοιας, ενώ, στη συνέχεια, το παράνομο φορτίο μεταφερόταν σε αποθήκες στην Αττική, όπου λάμβανε χώρα η τοποθέτηση πλαστών ελληνικών ετικετών στις φιάλες. Κατόπιν, διοχέτευαν τις ποσότητες σε κάβες ποτών, μίνι μάρκετ, επιχειρήσεις εστίασης, καθώς και κέντρα διασκέδασης σε περιοχές της Αττικής, στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Η εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, υπό τον συντονισμό του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου (Σ.Ε.Κ.) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, καθώς συνελήφθησαν 21 μέλη της, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται τουλάχιστον ακόμα εννέα άτομα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε αποθηκευτικούς χώρους, επιχειρήσεις και οχήματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 19.588 φιάλες αλκοολούχων ποτών, 50.000 ετικέτες επώνυμων αλκοολούχων ποτών, δύο φορτηγά και πέντε Ι.Χ. οχήματα, 7.144 ευρώ, 30 κινητά και πλήθος εργαλείων και σημειώσεων.

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι από την κατασχεθείσα ποσότητα των αλκοολούχων ποτών ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ, ενώ, όπως προέκυψε από την έρευνα από την αρχή της παράνομης δραστηριότητάς της, η εγκληματική οργάνωση διακίνησε περισσότερες από 500.000 φιάλες, που αντιστοιχεί σε ποσό αρκετών εκατομμυρίων ευρώ παράνομου κέρδους.

Το κατασχεθέν χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, οι φιάλες θα παραδοθούν στις τελωνειακές Αρχές, ενώ δείγμα από τα αλκοολούχα ποτά θα αποσταλεί για εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This