Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων Κεστεκίδειου: «Έκλεισε σε μία ημέρα, δεν έχουμε ενημέρωση»

Must Read

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να κλείσει το Κεστεκίδειο ελληνικό σχολείο, στις Βρυξέλλες, επειδή το κτήριο που το στεγάζει είναι ακατάλληλο. Το Κεστεκίδειο απαριθμεί 159 μαθητές και το ζήτημα είναι ότι κανείς δεν βρέθηκε να ενημερώσει για την απόφαση.

Μία μέρα πριν από την εφαρμογή της απόφασης εστάλη ένα email στο σχολείο σύμφωνα με το οποίο τα μαθήματα από την επόμενη μέρα θα γίνονται διαδικτυακά. Μάλιστα, δεν τους εδόθη καμία άλλη εξήγηση σχετικά με το μέλλον του σχολείου. Παράλληλα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι τα παιδιά της τρίτης λυκείου θα κάνουν μάθημα…. στην ελληνική πρεσβεία.

Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Κεστεκίδειου, Βασίλης Μυρκόπουλος, μιλά για το ζήτημα και για την απίστευτη αυτή απόφαση του Υπουργείου. Όπως εξηγεί, η απόφαση πάρθηκε μέσα σε μία ημέρα, χωρίς να έχει βρεθεί κτήριο αντικατάστασης.

«Τον Οκτώβρη του 2022 έστειλε το υπουργείο μια επιτροπή να ελέγξει το κτίριο. Η εν λόγω επιτροπή από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει στείλει το πόρισμα της έκθεσης. Άρα δεν έχουμε το πόρισμα και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Μας λένε ότι το κτίριο θεωρείται ακατάλληλο και επικίνδυνο», είπε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Το τραγικό είναι ότι σε μία μέρα έκλεισαν το κτίριο. Το σχολείο λειτουργεί, τα μαθήματα, με τηλεκπαίδευση, αλλά το κτίριο είναι κλειστό. Δεν έχουμε καμία άλλη ενημέρωση. Δεν έχει βρεθεί κτίριο για να αντικατασταθεί. Αυτό το κτίριο ανήκει στην Εκκλησία. Άνηκε στην οικογένεια Κεστεκίδη και το έδωσε ως κληροδότημα στην Μητρόπολη του Βελγίου. Η μητρόπολη το έχει παραχωρήσει στο υπουργείο Παιδείας για να λειτουργήσει το σχολείο».

Διαβάστε ακόμη: Το Υπουργείο Παιδείας έκλεισε το ελληνικό σχολείο στις Βρυξέλλες, πριν βρει νέο κτίριο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This