«Πάμε για βίζιτα» έλεγε στην 14χρονη ο «νέος Μίχος» – Ποινικές διώξεις για μαστροπεία και παιδική πορνογραφία 

Βίαζαν την ανήλικη και κατέγραφαν βίντεο - Επέστρεψε στη δομή το 14χρονο κορίτσι

Must Read

Φρίκη προκαλεί η υπόθεση μαστροπείας με θύμα ένα 14χρονο κοριτσιού, το οποίο έπαιρναν από το ίδρυμα στο οποίο φιλοξενούνταν στη Νέα Σμύρνη για να το εκδίδουν σε παιδόφιλους άνδρες, ενώ παράλληλα κατέγραφαν τις αποτρόπαιες πράξεις σε βίντεο.

Τρεις Έλληνες ηλικίας 24, 25 και 29 ετών, όπως και ο 28χρονος μαστροπός έχουν συλληφθεί έως τώρα, ενώ αναζητείται ένας ακόμη. Σε βάρος τους η Εισαγγελία πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται κατά περίπτωση, για μαστροπεία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και παιδική πορνογραφία και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 14χρονο κορίτσι το οποίο αγνοούνταν, επέστρεψε στη δομή το απόγευμα της Τρίτης και αυτή την ώρα δίνει κατάθεση.

Ο 28χρονος με το όνομα «Ταχίρ» από την Ελευσίνα, δρούσε όπως ο Ηλίας Μίχος και έκλεισε ραντεβού με παιδοβιαστές μέσω Instagram. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, ο ίδιος καλούσε την ανήλικη την οποία αποκαλούσε «βίζιτα», να πάνε «για δουλειά»: «Gia douleia pame», «Gia vizita». Ο ίδιος πήγαινε το κορίτσι σε ξενοδοχεία στο Μεταξουργείο όπου το εξέδιδε για 100 ευρώ. 




Στο κινητό τηλέφωνο του «Ταχίρ» αλλά και στη συσκευή ενός εκ των τριών «πελατών» του βρέθηκαν φωτογραφίες με την 14χρονη σε προκλητικές πόζες και ένα βίντεο στο οποίο ένας αλλοδαπός με το όνομα «Ρουσλάν» εκτονώνει τις αρρωστημένες ορέξεις του στο κορμί του παιδιού, την ώρα που ο μαστροπός και άλλοι δυο κατέγραφαν σε βίντεο τον βιασμό.

Το παιδί εξαφανιζόταν αλλά κανένας δεν είχε αντιληφθεί τι συνέβαινε!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 14χρονη μαθήτρια έφευγε συνεχώς από το ίδρυμα και επέστρεφε μετά από μερικές ημέρες, με τους κοινωνικούς λειτουργούς του ιδρύματος να προχωρούν σε δηλώσεις εξαφάνισης. Κανένας μέχρι τότε δεν είχε αντιληφθεί την φρικιαστική υπόθεση.

Το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, το κορίτσι έφυγε ξανά από το ίδρυμα το μεσημέρι και επέστρεψε το πρωί της Δευτέρας. Λίγες ώρες μετά έφυγε και πάλι από το ίδρυμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επιμελήτρια του ιδρύματος έμαθε ότι η ανήλικη είχε επαφές με έναν 30χρονο από την Ελευσίνα με το ψευδώνυμο «Ταχίρ». Όπως πληροφορήθηκε, ο άνδρας εξέδιδε το κορίτσι και του έδινε  χρήματα.

Η κοινωνική λειτουργός προσέγγισε την 14χρονη και το παιδί αποκάλυψε ότι το διάστημα που έλειπε βρισκόταν σε σε ξενοδοχείο του κέντρου της Αθήνας με τρεις άνδρες, με έναν εκ των οποίων έμεινε κλειδωμένη για ώρες στο δωμάτιο. Όπως αποκαλύφθηκε, ο 30χρονος είχε πείσει το κορίτσι να εκδίδεται για 100 ευρώ, ενώ παράλληλα της έλεγε ότι θα της παρέχει σπίτι στην Ελευσίνα και ρούχα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από πολλούς μήνες, ενώ για την εξαφάνιση του κοριτσιού είχε προχωρήσει σε πολλές ανακοινώσεις και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού

Για την υπόθεση της 14χρονης το Χαμόγελο του Παιδιού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Με μεγάλη ανησυχία ενημερωθήκαμε σήμερα 21/03/2023 από τα ΜΜΕ για την είδηση αναφορικά με ένα 14χρονο κορίτσι από ίδρυμα στην Αθήνα, που έπεσε θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Σύμφωνα, με δημοσιογραφικά site και δημοσιογραφικές πληροφορίες, το κορίτσι είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν πολλές φυγές και είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του έχοντας ενεργοποιηθεί και το Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης, Missing Alert Hellas, ενώ αναφορικά με το παιδί και την οικογένεια είχαν ενημερωθεί και οι Αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Αυτή η επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά αποτελεί σαφές σημάδι ότι είχε ανάγκη από φροντίδα και προσοχή. Το γεγονός ότι ομάδα ατόμων φέρεται να είχε σεξουαλικές σχέσεις μαζί της είναι βαθιά ανησυχητικό και υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για δράση για την προστασία των παιδιών από τους κινδύνους των κυκλωμάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης και άλλων ανησυχητικών μορφών εκμετάλλευσης.

Είναι ενθαρρυντικό ότι η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίθηκε γρήγορα στην κατάσταση και κατάφερε να συλλάβει τους υπεύθυνους. Ωστόσο, η υπόθεση αυτή υπογραμμίζει την ανάγκη για μεγαλύτερη επαγρύπνηση και υποστήριξη των παιδιών που θα έπρεπε να βρίσκονται υπό φροντίδα και είναι εκτεθειμένα σε πολλαπλούς κινδύνους.

Ας θυμηθούμε ότι, μέσα στο 2022 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις Εξαφανίσεις 116000, ένα παιδί στην Ελλάδα, ανά περίπου 2 ημέρες εξαφανίζεται. Κι ένα παιδί να αγνοείται, είναι πολύ. Κάθε Παιδί που Εξαφανίζεται, είναι ένα παιδί σε κίνδυνο. Δεν υπάρχει κανένα σημάδι ηρεμίας και εφησυχασμού μέχρι να βρεθεί το παιδί. Η συγκεκριμένη ιστορία τονίζει τη σπουδαιότητα της άμεσης αντίδρασης σε περίπτωση που εξαφανιστεί ένα παιδί, ανεξάρτητα από την ηλικία του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» τα τελευταία 27 χρόνια συνεργάζεται με τις αρχές, την Ελληνική Αστυνομία και άλλους αρμόδιους θεσμικούς φορείς στο πεδίο των εξαφανισμένων ανηλίκων και ενηλίκων. Στο επίκεντρό μας είναι η προστασία και η θωράκιση των παιδιών και των ενηλίκων, οξύνοντας τα αντανακλαστικά της κοινωνίας μας και θέτοντας στη διάθεσή τους υπηρεσίες όχι μόνο για την αντιμετώπιση αλλά και για την πρόληψη του φαινομένου των εξαφανίσεων.

Πρέπει να συνεργαστούμε ως κοινωνία για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά λαμβάνουν τη φροντίδα και την προσοχή που χρειάζονται και ότι όσοι επιδιώκουν να τα εκμεταλλευτούν θα λογοδοτούν για τις πράξεις τους.»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This