Δανειολήπτης σε απόγνωση: «Έχω πληρώσει 100.000 ευρώ ήδη και είναι σαν να μην έχω δώσει τίποτα»

Must Read

Βραχνά αποτελούν πλέον για τα περισσότερα νοικοκυριά, τα δάνεια, με τις δόσεις και τα επιτόκια να μην τα αφήνουν να πάρουν «ανάσα». Ο κ. Βασίλης, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή, για την δόση του δανείου του, λέγοντας πως πλέον δεν είναι σε θέση να το αποπληρώνει μετά τις νέες αυξήσεις στα επιτόκια.

«Εγώ ξεκίνησα με μία σταθερή δόση στα 1088 ευρώ, σταθερό για 3 χρόνια και μετά έγινε κυμαινόμενο. Τώρα με την αύξηση που έγινε στα επιτόκια τον Δεκέμβριο, εκτοξεύθηκε σχεδόν στα 1.500 ευρώ, μιλάμε για αύξηση 30% μηνιαίως. Τώρα τον Μάρτιο δεν έχει περάσει ακόμα η αύξηση, περιμένω. Είναι μία δυσάρεστη έκπληξη. Πλέον δεν μπορώ ανταπεξέλθω, γιατί και η αρχική δόση ήταν μεγάλη, βέβαια την έβγαζα εις πέρας. Υπήρχαν οικονομικές δυσκολίες κατά καιρούς, μέχρι τώρα μπορούσα να ανταπεξέλθω», είπε αρχικά ο δανειολήπτης και συμπλήρωσε:

«Επικοινώνησα με την τράπεζα και μου έκαναν μία προσφορά τηλεφωνικά. Να μου αυξήσουν τη δόση για 7 χρόνια, με ένα επιτόκιο σταθερό για 3 χρόνια στα 1200 ευρώ και μετά να το επαναδιαπραγματευθούμε».

Όπως εξήγησε ο κ. Βασίλης, έχει δώσει σχεδόν 100.000 ευρώ και είναι σαν να μην έχει δώσει τίποτα έως τώρα. «Όταν αυξάνουν το δάνειο για 7 χρόνια επιπλέον είναι σαν να μην έχω πληρώσει τίποτα», κατέληξε.

Νέα σύμβαση με την μετατροπή σε σταθερό επιτόκιο

Από την πλευρά της, η δικηγόρος Νανά Παπαδογεωργάκη, επεσήμανε πως ο κ. Βασίλης θα πρέπει να προσέξει κάποια σημεία της τηλεφωνικής προσφοράς.

«Πρέπει να προσέξετε γιατί είναι καινούρια σύμβαση, όταν μετατρέπεται σε σταθερό είναι καινούρια σύμβαση. Θα ξεκινάτε να πληρώνετε για αρκετά χρόνια τόκους και μετά θα αρχίσετε να πληρώνετε κεφάλαιο. Δεν θα ισχύει η παλιά σύμβαση. Θα ξεκινήσει με δόση που δεν ξέρω εάν θα είναι συμφέρουσα», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This