Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Φοιτητές καταγγέλλουν πως δεν έχουν δικαίωμα άσκησης επαγγέλματος

Must Read

Σε μία καταγγελία, που προκαλεί αντιδράσεις και εγείρει ερωτήματα, προχώρησαν φοιτητές του τμήματος Γεωπονίας – Αγροτεχνολογίας, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, υποστηρίζοντας πως δεν έχουν το δικαίωμα άσκησης επαγγέλματος μετά την αποφοίτησή τους.

Όπως έγινε γνωστό, από το 2018 όταν και άλλαξαν τα τμήματα Γεωπονίας δημιουργήθηκαν 17 νέα τμήματα. Μαζί με τα νέα τμήματα έπρεπε να δημιουργηθεί και μία νέα νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα έλεγε ότι τα τμήματα αυτά ανήκουν στη Γεωπονία, ωστόσο δεν έγινε ποτέ. Έτσι, μετά από πέντε χρόνια σπουδών οι φοιτητές του τμήματος δεν μπορούν ούτε να γραφτούν στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο ούτε να εκδώσουν άδεια άσκησης επαγγέλματος.

«Απο την αρχή της δημιουργίας των τμημάτων θα έπρεπε να αποδοθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα. Αυτό δεν έγινε ποτέ, γιατί το 2019 που μπήκαμε οι φοιτητές στα νεοσύστατα τμήματα γνωρίζαμε ότι ήταν θέμα χρόνου να λάβουμε τα επαγγελματικά μας δικαιώματα, κάτι που δεν έγινε ποτέ», ανέφερε ο Ιωάννης Κωνσταντίνος Πλατής, πρόεδρος του Ανεξάρτητου Φοιτητικού Συλλόγου Τμήματος Γεωπονίας.

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπάρχουν πέντε τμήματα που δεν αναγνωρίζονται. «Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και του χρόνου βγαίνουμε από αυτή τη σχολή. Αύριο βγαίνουν οι πρώτοι απόφοιτοι του τμήματος Γεωπονίας – Αγροτεχνολογίας στη Λάρισα», κατήγγειλε από την πλευρά του ο φοιτητής, τονίζοντας πως με αυτή την κατάσταση οι φοιτητές δεν μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμά τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This