Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής: Ο λυράρης που κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου, δεν είναι επαγγελματίας μουσικός

Και δεν υπήρξε ποτέ μέλος του Συλλόγου

Must Read

Με αφορμή το τραγικό γεγονός που βγήκε στη δημοσιότητα και αφορά «καλλιτέχνη» της Κρητικής μουσικής, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατ΄ εξακολούθηση και πορνογραφία ανηλίκου, ο Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής (Π.Σ.Κ.Κ.Μ.), με απόφαση του Δ.Σ. του συλλόγου, καταδικάζει τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις από οποιονδήποτε κι αν γίνονται, και όπως επισημαίνουν τα μέλη του «…τις θεωρούμε τη χειρότερη μορφή εγκλήματος που μπορεί να διαπράξει κάποιος».




Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου, Γαλ. Μοσχονά, υπάρχει ένσταση ως προς τον τρόπο που παρουσιάζεται το θέμα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.

«Δυστυχώς οι διατυπώσεις στα δημοσιεύματα βάζουν σε πρώτη θέση την ιδιότητα του δράστη και σε δεύτερη θέση το γεγονός. Τέτοιες διατυπώσεις οδηγούν σε λανθασμένους συνειρμούς και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δε γίνονται εσκεμμένα. Αν όμως γίνονται από κάποιους, για λόγους εντυπωσιασμού και ακροαματικότητας, αυτό είναι απαράδεκτο διότι επηρεάζουν τη συνείδηση των συμπολιτών μας και προσβάλλουν έναν ολόκληρο κλάδο προσδίδοντάς του τέτοια χαρακτηριστικά».

Το προεδρείο του συλλόγου των παραδοσιακών μουσικών στην Κρήτη, αναφέρεται στον κατηγορούμενο χαρακτηρίζοντάς τον «ψυχικά ασθενή». Επειδή δε, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «παρουσιάζεται ή θέλει να παρουσιάζεται ως καλλιτέχνης, διέπραξε ένα έγκλημα εις βάρους ανηλίκου και λόγω της ιδιότητάς του αυτής μέσω εσφαλμένων διατυπώσεων οδηγείται η κοινή γνώμη σε λάθος συμπεράσματα».

Ο κ. Μοσχονάς ως πρόεδρος και ο γ.γ του παγκρήτιου συλλόγου Μιχ. Σαπουνάκης, ξεκαθαρίζουν ότι ο κατηγορούμενος «δεν είναι επαγγελματίας μουσικός, δεν βιοπορίζεται από την μουσική και δεν υπήρξε μέλος του συλλόγου μας. Πρέπει λοιπόν να προσέχουμε πως μεταχειριζόμαστε κάποιους όρους, διότι στη θέση του Κρητικού Λυράρη έχουν θητεύσει και συνεχίζουν να θητεύουν Άνθρωποι με το Α Κεφαλαίο, οι οποίοι έβαλαν τους καρδιές όλων των Ελλήνων τον Κρητικό Πολιτισμό, την Κρητική αξιοπρέπεια, διαμορφώνοντας έναν διαχρονικό χάρτη συμπεριφοράς, αξιών, ευπρέπειας και ήθους. Κλείνοντας, να ξεκαθαρίσουμε ότι Λυράρηδες για εμάς τους καλλιτέχνες, είναι αυτοί που υπηρετούν την Κρητική παράδοση με σεβασμό, αξιοπρέπεια και σοβαρότητα και αυτοί που έχουν αφήσει και αφήνουν παρακαταθήκη, και που εάν μη τι άλλο έχουν προσφέρει ανιδιοτελώς στον τόπο τους, μέσα από τη στάση ζωής και το έργο τους».




Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This