Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023

Μπιν Λάντεν από τα… πανέρια! Το αποκαλυπτικό μωσαϊκό της τρομοκρατίας με τους Πακιστανούς

Η λίστα των Ισραηλινών με τα 132 ονόματα, ο Χουσεϊν και ο Χαϊντέρ που ονειρεύονταν να τα αρπάξουν και ο εγκέφαλος με τα ψίχουλα

Συντάκτης: Newsroom

Μπιν Λάντεν απ’ τα… πανέρια φαίνεται ότι είναι οι δύο Πακιστανοί που στρατολογήθηκαν ως μέλη τρομοκρατικού δικτύου με βάση το Ιράν για να προκαλέσουν εκατόμβη νεκρών στο εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή. Και αυτό γιατί οι συλληφθέντες δεν είχαν ούτε ιδεολογικό υπόβαθρο ούτε όπλα για να προκαλέσουν το τρομοκρατικό χτύπημα.

Το μόνο όπλο της υπόθεσης είναι μια… κυνηγετική καραμπίνα του αφεντικού ενός από αυτούς, με την οποία φωτογραφήθηκε έπειτα από κυνήγι για… πουλιά και τη μόστραρε στα social media.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές της «Espresso», από το παζλ της υπόθεσης λείπουν αρκετά κομμάτια έτσι ώστε να είναι σε τέτοιον βαθμό ολοκληρωμένο που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι δυο Πακιστανοί θα έβρισκαν τον… δρόμο για του Ψυρρή, προκειμένου να φέρουν εις πέραν το σχέδιο του καθοδηγητή τους!

Το κίνητρο

Αλλωστε, όπως φαίνεται, το κίνητρό τους ήταν το χρήμα και το πώς θα κατάφερναν να γεμίσουν τις τσέπες τους για να ξεφύγουν (αν το πετύχαιναν) από τη φτώχεια και τα χωράφια! Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές της «Espresso», οι ελληνικές Αρχές έφτασαν στα ίχνη τους χάρη στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, καθώς η Μοσάντ είχε κατονομάσει από το περασμένο καλοκαίρι στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών 132 υπόπτους οι οποίοι έπρεπε να παρακολουθούνται. Ανάμεσά τους ήταν και ο 27χρονος Χαϊντέρ, ο οποίος συνομιλούσε επί μήνες με συμπατριώτη του στο Ιράν που ανήκει στους πυρήνες της ισλαμικής τρομοκρατίας.

Ο 27χρονος Χαϊντέρ

Υστερα από πολύμηνες έρευνες, οι ελληνικές Αρχές έφτασαν στα ίχνη του 27χρονου στη Ζάκυνθο και του 29χρονου από τη Σπάρτη, παρακολουθώντας τις τηλεφωνικές και διαδικτυακές επικοινωνίες τους. Οπως διαπίστωσαν οι μυστικοί πράκτορες, οι δυο Πακιστανοί δεν ήταν φανατικοί ισλαμιστές, απλά «διψούσαν» για χρήμα, καθώς δεν άντεχαν τις κοπιαστικές εργασίες στα χωράφια. Δεν ήξεραν προσωπικά τον συμπατριώτη τους με τον οποίο μιλούσαν στο Ιράν, αλλά πείστηκαν να τους κάνει κατήχηση όντες σιίτες ισλαμιστές και να τους εντάξει στην ομάδα του. Οι δυο Πακιστανοί μιλούσαν με τον συμπατριώτη τους μέσω εφαρμογής, με κάθε πλευρά να έχει τα δικά της «θέλω».

Από τη μια, οι δυο Πακιστανοί ζητούσαν χρήματα για να αιματοκυλίσουν εβραϊκό στόχο στην Αθήνα, από την άλλη, ο καθοδηγητής τους επικεντρωνόταν στο πώς θα βρουν τα κατάλληλα όπλα. Γιατί, αν κρίνουμε και από τις φωτογραφίες τους στα social media, με την καραμπίνα του αφεντικού για τις… μπεκάτσες δεν ξεκινάς για μακελειό στο κέντρο της Αθήνας! Ακόμη και όταν υπήρχε δυσκολία στην εύρεση όπλων, η «Espresso» είναι σε θέση να γνωρίζει πως χρήματα για την αγορά τους δεν είχαν σταλεί, παρά μερικά «ψίχουλα» της τάξης των 30, 50 και 70 ευρώ, μέσω εταιρίας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και μεταφοράς συναλλάγματος.

Η ίδια πηγή αναφέρει στην «Espresso» πως ο καθοδηγητής στο Ιράν, μετά το αποτυχημένο σχέδιο εύρεσης όπλων, προχώρησε σε οδηγίες (κάτι που είναι εύκολο να βρει κανείς στο ίντερνετ, και όχι απαραίτητα στο «σκοτεινό διαδίκτυο») για την κατασκευή βομβών με εύφλεκτα υλικά και χημικά λιπάσματα. Ακόμη και ύστερα από τις «εκκλήσεις» των Χαϊντέρ από τη Ζάκυνθο και Χουσεΐν από τη Λακωνία για αποστολή χρημάτων για όπλα, ο καθοδηγητής εξακολουθούσε να μη στέλνει το ποσό που απαιτούνταν και, από τις συνομιλίες που έχουν διαρρεύσει, τους παρότρυνε να ανατινάξουν το εβραϊκό εστιατόριο με υγραέριο…

Η τρομοκρατική επίθεση φαίνεται πως «λίμναζε» τους τελευταίους μήνες, καθώς και οι δύο δεν ήταν ιδιαίτερα ζεστοί στην ιδέα του καθοδηγητή να γίνουν και μάρτυρες του Ισλάμ! Αλλωστε τα κίνητρά τους ήταν οικονομικά, για αυτό άλλωστε συζητούσαν μαζί του και για τον «τιμοκατάλογο» των θυμάτων τους! Οι συνομιλίες τους ήταν αυτές που τους «έκαψαν», μια και δεν γνώριζαν ότι παρακολουθούνταν από τις μυστικές υπηρεσίες. Στις διαδικτυακές επικοινωνίες τους με τον συμπατριώτη τους στο Ιράν δεν χρησιμοποιούσαν πρόγραμμα για να «σβήνει» η IP τους στο διαδίκτυο, όπως κάνει κάποιος που θέλει να κρύψει τα ηλεκτρονικά του ίχνη. Για τον λόγο αυτόν ήταν εύκολη η παρακολούθηση των διαδικτυακών τους επικοινωνιών από την ΕΥΠ, όπως και των κινητών τους τηλεφώνων. Το πιο τραγελαφικό είναι πως τους τελευταίους μήνες οι δυο Πακιστανοί πίεζαν τον… καθοδηγητή τους από το Ιράν να τους βάλει χρήματα.

Οι ρόλοι

Οι ρόλοι είχαν αντιστραφεί. Δεν τους πίεζε ο στρατολόγος για να κάνουν το τρομοκρατικό χτύπημα, αλλά οι Πακιστανοί για να τους βάλει χρήματα! Γιατί αυτός ήταν ο μοναδικός τους στόχος: να βγάλουν λεφτά σκοτώνοντας!

Να σημειωθεί ότι στις απολογίες τους στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής αρνούνται την εμπλοκή τους στο τρομοκρατικό χτύπημα και παραδέχονται μόνο πως ήθελαν να κερδίσουν χρήματα από τον συμπατριώτη τους στο Ιράν και στη συνέχεια θα εξαφανίζονταν!

Ο 29χρονος Χουσείν

Παρά τις όποιες διαψεύσεις από τις ελληνικές Αρχές, ακόμη και διά στόματος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, με τον κύριο Θεοδωρικάκο να δηλώνει χθες πως δεν φαίνεται να υπάρχει συμμετοχή Ελλήνων στο τρομοκρατικό δίκτυο, οι πληροφορίες της «Espresso» αναφέρουν πως υπάρχει και made in Greece εμπλοκή, που σχετίζεται με την εύρεση των εβραϊκών στόχων για λογαριασμό του εγκεφάλου στο Ιράν, με το εβραϊκό εστιατόριο-συναγωγή στου Ψυρρή να είναι ανάμεσα στους στόχους. Το ερώτημα είναι σε ποιο σημείο της υπόθεσης μπορεί να έχουν χαθεί (ή όχι;) τα ίχνη του, ειδικά μετά τη σύλληψη των δυο Πακιστανών, με ορίζοντα και την 5η Απριλίου, ημερομηνία έναρξης του εβραϊκού Πάσχα, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπαγόταν για ενδεχόμενο χτύπημα, έστω και βομβιστικό!

Οι διάλογοι με τον καθοδηγητή

Δεκάδες θύματα ήθελε να προκαλέσει ο 27χρονος Πακιστανός Χαϊντέρ προκειμένου να λάβει περισσότερα χρήματα, καθώς ο «εγκέφαλος» της τρομοκρατικής οργάνωσης του είχε υποσχεθεί 16.000 ευρώ ανά Ισραηλινό που θα σκοτωνόταν στην επίθεση στο εστιατόριο-συναγωγή στου Ψυρρή.

Ο 27χρονος Χαϊντέρ

Ο 30χρονος καθοδηγητής, ο οποίος είχε απασχολήσει στο παρελθόν την ισραηλινή Μοσάντ για την οργάνωση ανάλογων τρομοκρατικών επιθέσεων, αρχικά είχε ζητήσει να γίνει το χτύπημα στο εστιατόριο με όπλα, αλλά επειδή οι Πακιστανοί δεν διέθεταν, τους αντιπρότεινε να προκαλέσουν εκατόμβη νεκρών με φιάλες υγραερίου.

Είναι χαρακτηριστικά τα αποσπάσματα από τις επικοινωνίες που είχε με τον 27χρονο Χαϊντέρ, που συνελήφθη στη Ζάκυνθο, βασικός του συνομιλητής για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα.

ΧΑΪΝΤΕΡ: Εχω έναν φίλο σε άλλο νησί, που έχει όπλα και πιστόλια.

ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ: Να πας να τα πάρεις και να μου στείλεις φωτογραφίες να τα κρατάς.

ΧΑΪΝΤΕΡ: Φοβάμαι γιατί μπορεί να με «βγάλουν» και πώς θα τα μεταφέρω;

ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ: Πάρε 2-3, τότε, και να μπείτε στην κουζίνα, να ανοίξετε τις φιάλες και να βάλετε φωτιά. Στείλε έναν πρώτα να κάνει κατόπτευση, να τραβήξει βίντεο και φωτογραφίες και να μου τις στείλεις. Δύο τρία άτομα πηγαίνετε εκεί και βάλτε φωτιά στην κουζίνα, όταν βρείτε ευκαιρία.

ΧΑΪΝΤΕΡ: Εγώ θέλω να αξίζουν τουλάχιστον τα χρήματα και θέλω σε χώρο σε κεντρικό σημείο που να είναι τουλάχιστον 40 με 50 άτομα.

ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ: Να γίνει δουλειά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουν περιθώριο. Το καταλαβαίνεις;

ΧΑΪΝΤΕΡ: Θα γίνει. Σου το υπόσχομαι και από τον κάθε τραυματία θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο.

ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ: Ο,τι πληγή και τραύμα θα υπάρχει, να φαίνεται καθαρά στο βίντεο.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρόμος για οικογένεια στη Νέα Ιωνία: Ληστές – «ακροβάτες» τους έβαλαν το πιστόλι στον...

Σαν τον χειρότερο εφιάλτη που έχουν βιώσει στην ζωή τους θα θυμούνται τα μέλη...

Κηδεία Γιώργου Γεωργίου: To αντίο του Δημήτρη Μελισσανίδη

O Γιώργος Γεωργίου έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 5 Ιουνίου στο νοσοκομείο «Άγιος...

Δεν έχει «πάτο» η σαπίλα: Ηλικιωμένοι παιδόφιλοι καταδικάστηκαν γιατί ασελγούσαν σε ανήλικες αδελφές

Έκαναν μπάνιο στη θάλασσα μαζί τους, τοὺς έδειχναν σκηνές πορνό αλλά και τα γεννητικά τους όργανα!

Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας: Γιατί κινδυνεύει το Κυτταρολογικό Εργαστήριο – Τι ζητούν οι γιατροί

Αναταραχή επικρατεί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας το τελευταίο διάστημα, αφού η συνταξιοδότηση...

Σε «κώμα» το ΕΚΑΒ λόγω εγκατάλειψης της δημόσιας υγείας – Πόσες ζωές θα θρηνήσουμε...

Απίστευτες καταγγελίες για τα ασθενοφόρα στην Αττική: Τα μισά είναι στο συνεργείο! – Τραγική η κατάσταση σε όλη την Ελλάδα

Αυτοκτόνησε αφού… τακτοποίησε λογαριασμούς, έξοδα κηδείας και ζήτησε συγγνώμη

Άφησε ένα σημείωμα στην πόρτα του σπιτιού της αδελφής του

Εφετείο τέλος για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο – Γιατί παραιτείται από κάθε ένδικο μέσο, αλλά...

Ενώ η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας βρίσκεται σε...

Άγρια καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Τραυματίστηκε σοβαρά αστυνομικός

Για το περιστατικό διενεργεί προανάκριση το Τμήμα Ασφάλειας Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Ανείπωτη τραγωδία στην Νέα Μάκρη: Πέθανε 19χρονη έγκυος – Περίμενε ασθενοφόρο επί ώρες

Ακόμη μία γυναίκα «πλήρωσε» με την ζωή της την κατάρρευση του ΕΣΥ

Αυτοί που αγκάλιασαν τα ορφανά του Αττίλα

Το «παρών» στην αποκάλυψη της αναμνηστικής πλάκας προς τιμήν όλων όσοι μετά την τουρκική...

Πατέρας 12χρονου Ναύπλιο: «Το παιδί μου με ρώτησε αν τιμηρώθηκε ο ιερέας»

«Μουδιασμένο» παραμένει το Ναύπλιο από την υπόθεση του ιερέα, που κατηγορήθηκε ότι έστειλε άσεμνο...

Στις φλόγες ημιυπόγειο διαμέρισμα στον Κολωνό

Όλοι οι ένοικοι απομακρύνθηκαν

Δείτε που μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

Σε 193 σημεία σε όλη την επικράτεια θα βρίσκονται σήμερα οι Κινητές Μονάδες Υγείας...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέθανε ξαφνικά από καρδιά υποψήφιος βουλευτής – Σοκ στο Ηράκλειο

Κεραυνός εν αιθρία σε όλη την Κρήτη ήταν η είδηση για τον ξαφνικό θάνατο του Νικόλα Κοσμαδάκη, ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος μάλιστα στις...

Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης

Σε ηλικία 76 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Γιάννης Φλωρινιώτης. Ο λαμπερός καλλιτέχνης που ήταν «μεγάλη φίρμα» έφυγε από τη ζωή ενώ...

Ο «Κατήφορος» της Πατησίων! «Ζούγκλα» με «πεταλούδες της νύχτας» εξ Αφρικής 

Ανάστατοι οι κάτοικοι των γύρω περιοχών - «Τρέμουμε από τον θόρυβο, από τις ύβρεις, από όσα συμβαίνουν»

Ανείπωτη τραγωδία στην Νέα Μάκρη: Πέθανε 19χρονη έγκυος – Περίμενε ασθενοφόρο επί ώρες

Ακόμη μία γυναίκα «πλήρωσε» με την ζωή της την κατάρρευση του ΕΣΥ

Λάκης Λαζόπουλος για Νόνικα Γαληνέα: Τα τελευταία της λόγια και το βιβλίο που του είχε αναθέσει

Ο Λάκης Λαζόπουλος αποχαιρετώντας την Νόνικα Γαληνέα μέσα από την εκπομπή του «Έξω από στο στόμα του Λάκη» που προβάλλεται κάθε Τετάρτη στις 19:00...

Θερμό επεισόδιο του Μάκη Βορίδη με εφοπλιστή!

Πολλά νεύρα έχει ο Μάκης Βορίδης, μετά το κάζο που έπαθε στις εκλογές. Μπορεί το αποτέλεσμα ήταν ένας θρίαμβος για τη Νέα Δημοκρατία, ήταν...

Οι ακατάλληλες παραλίες στην Αττική – Κάντε ηλιοθεραπεία, αλλά… μην βουτάτε!

Δουλεύουμε όλο τον τελευταίο χρόνο, μήνα, εβδομάδα, ημέρα, για να... χτίσουμε το κορμί που θα (επι)δείξουμε το καλοκαίρι στις παραλίες. Ε, λοιπόν, η ώρα...
spot_img

NEWSROOM

spot_img