Καμία ντροπή: Έγγραφο του ΟΣΕ αποδεικνύει πως τρένα κινούνται στα τυφλά!

Καμία παρέμβαση και σχέδιο για την ασφάλεια μετά την τραγωδία - Στο χωριό Τέμπη έγινε μνημόσυνο για τα θύματα

Must Read

Μονάχα οργή προκαλεί ένα νέο έγγραφο του ΟΣΕ που είδε το φως της δημοσιότητας και αποδεικνύει πως σε ένα τμήμα του σιδηροδρόμου τα δρομολόγια των τρένων γίνονται στα τυφλά καθώς δεν είναι εφικτή η επικοινωνία.

Αυτό το έγγραφο αποτελεί ακόμα μια απόδειξη πως η επανεκκίνηση των τρένων που ο αρμόδιος Υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης ήθελε να κάνει γρήγορα μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους έγινε χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο και χωρίς να έχει γίνει απολύτως τίποτα στο θέμα της σωστής λειτουργίας των τρένων που θα εξασφαλίσει την ασφάλεια των επιβατών και του προσωπικού.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι», το έγγραφο έχει χθεσινή ημερομηνία και αναφέρει πως από το 62 μέχρι μέχρι 69χλμ. στη γραμμή Ειδομένης δεν υπάρχει ραδιοκάλυψη, άρα τα τρένα κινούνται στα «τυφλά».

Δείτε το έγγραφο:

Δείτε βίντεο:

Το έγγραφο αυτό έρχεται μετά από δεκάδες «καμπανάκια» που είχαν χτυπήσει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, τόσο πριν όσο και μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Υπενθυμίζεται ότι πολλές ήταν κατά καιρούς οι καταγγελίες συνδικαλιστών, οι επιστολές διαμαρτυρίας και τα εξώδικα, ότι τον Δεκέμβριο η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) είχε στείλει επιστολή στις 13 Δεκεμβρίου του 2021, μέσω της οποίας προειδοποιούσε για κινδύνους και ζητήματα ασφαλείας ενώ τέσσερις μέρες πριν την σύγκρουση των τρένων, η ΡΑΣ έστειλε στο υπουργείο Μεταφορών αίτημα ενημέρωσης για το προσωπικό του ΟΣΕ και το κατά πόσο λήφθηκαν ή πρόκειται να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, μετά τα τελευταία περιστατικά εκτροχιασμών.

Στο μεταξύ, η επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων αποτελεί ένα τεράστιο φιάσκο όπως επιβεβαιώνουν και οι μηχανοδηγοί που λαμβάνουν απίστευτες οδηγίες για σβηστά φωτόσημα, δυσκολία στις επικοινωνίες ακόμα και χόρτα και σκουπίδια στις ράγες ενώ σε πιο πιο πρόσφατη καταγγελία τους αναφέρουν πως επτά διαβάσεις παραμένουν εκτός λειτουργίας και χωρίς φύλαξη. 

Το 40ήμερο μνημόσυνο για τα θύματα των Τεμπών

Τους τουλάχιστον 57 ανθρώπους, κυρίως νεαρής ηλικίας θυμήθηκαν σήμερα στο χωριό Τέμπη και θέλησαν να τιμήσουν την μνήμη τους καθώς έχουν περάσει σχεδόν σαράντα μέρες από την ημέρα του τρομερού δυστυχήματος.

Το χωριό βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο του δυστυχήματος.

Στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας του χωριού πραγματοποιήθηκε σήμερα σαρανταήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων.

Το μνημόσυνο τελέσθηκε μετά τη θεία λειτουργία παρουσία δημάρχων, αιρετών της Π.Ε. Λάρισας και πλήθος κόσμου.

Δείτε βίντεο:



Δείτε επίσης:

Με την ελληνική σημαία ο τάφος του Κυπριανού Παπαϊωάννου που «έσβησε» στα Τέμπη

Σε κανονικό δωμάτιο 25χρονη τραυματίας στα Τέμπη – Βγήκε από τη ΜΕΘ

Σύζυγος θύματος στα Τέμπη: «Επιφανειακή η διερεύνηση της υπόθεσης»

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This