Ετοίμαζαν άλλα τέσσερα χτυπήματα σε Αθήνα και Ζάκυνθο οι δύο Πακιστανοί

Στο στόχαστρο επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Ισραήλ

Must Read

Αποκαλύψεις δίχως τέλος στην υπόθεση για το τρομοκρατικό χτύπημα που ετοίμαζαν δύο Πακιστανοί στο εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή, στο κέντρο της Αθήνας.

Αμφότεροι μετά τις απολογίες τους οδηγήθηκαν στη φυλακή με την κατηγορία της ένταξης και συγκρότησης σε τρομοκρατική οργάνωση, παρόλο που αρνούνται κάθε συμμετοχή τους στην υπόθεση. Οι κατηγορούμενοι παραδέχτηκαν ότι έπαιρναν εντολές από τον 30χρονο «εγκέφαλο» που βρίσκεται στο Ιράν και αποδέχτηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση που έχει συγλονίσει τη χώρα μας μέχρι τη στιγμή που τράβηξαν και απέστειλαν τις φωτογραφίες του εστιατορίου – συναγωγή.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει οι δύο συλληφθέντες φέρεται πως ετοίμαζαν άλλα τέσσερα χτυπήματα σε Αθήνα και Ζάκυνθο, εκτός από το χτύπημα στο εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή.




Οι ανατριχιαστικοί διάλογοι

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, από τις συνομιλίες των δύο Πακιστανών που έχουν αποκρυπτογραφήσει οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές, προκύπτει ότι υπήρχε σχέδιο ακόμα και να τοποθετήσουν σακίδιο με εκρηκτικά είτε στην Αθήνα είτε στη Ζάκυνθο, με στόχο επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Ισραήλ.

Στις συνομιλίες τους, οι συλληφθέντες φαίνεται πως κάνουν λόγο ακόμα και για «τυφλές αυτοκτονίες» στη νησιωτική Ελλάδα. Ενδεικτικό είναι το μήνυμα που είχε ο 27χρονος συλληφθείς Σαγιέντ Χαϊντέρ, ο οποίος έγραφε:

«Έρχονται οι γιορτές των Χριστουγέννων και θα μπορούσαμε να βρούμε πολύ κόσμο μαζεμένο στο ίδιο σημείο. Δηλαδή, θα μπορούσαμε να τα βάζαμε σε ένα σακίδιο και να το αφήσουμε σε ένα σημείο και θα είχε τιναχτεί πολύ κόσμος. Αυτό θα μπορούσα να κάνω και εδώ στο νησί (στη Ζάκυνθο), θα μπορούσα να το κάνω και στην Αθήνα, αν είχαμε τα πράγματα αυτά που έλεγες».

Ο 30χρονος αρχηγός με το όνομα Σάνι, είχε αναφερθεί σε επιχειρηματία που φαίνεται να τον παρακολουθούσαν και είχε γράψει σε μήνυμα: «Άμα τον δείξουν στην τηλεόραση με άλλο όνομα τότε θα έχουμε εμείς πρόβλημα».

Ο 27χρονος από την πλευρά του του είχε στείλει φωτογραφία του εντολέα του, με τον επιχειρηματία, για να πάρει την απάντηση: «Οκ, Σαγιέντ, να τραβήξεις κανένα βίντεο να φαίνεται μέσα και να τον παρακολουθούμε. Σε βίντεο να φαίνεται και η πινακίδα του αυτοκινήτου του και το άτομο αυτό καθαρά».

Έτσι κι έγινε, καθώς κατέγραψαν το πρόσωπο-επιχειρηματία που ανέφεραν στις συνομιλίες τους.

Διαβάστε επίσης:

Προφυλακίστηκαν οι δύο Πακιστανοί που ετοίμαζαν «χτύπημα» στο εβραϊκό εστιατόριο

Μπιν Λάντεν από τα… πανέρια! Το αποκαλυπτικό μωσαϊκό της τρομοκρατίας με τους Πακιστανούς

«Μπορεί να είχαμε ελληνικό Μπατακλάν, πρέπει να προσέχουμε» λέει ειδικός για την απόπειρα επίθεσης στο εβραϊκό εστιατόριο

Κρατούνται ακόμα 8 Πακιστανοί για την υπόθεση τρομοκρατίας – Νέα στοιχεία για την επιχείρηση «Υάκινθος»

«Να σκοτώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε… Προχωρήστε!» – Τι έλεγαν οι Πακιστανοί με τον αρχηγό τους

Αυτοί είναι οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν ως τρομοκράτες από την ΕΥΠ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This