Δίκη Άλκη: Ανατρέπει την ιατροδικαστική έκθεση της Λήδας Κοβάτση ο Γρηγόρης Λέων

Τι αναφέρει για το δρεπάνι και το θανατηφόρο χτύπημα στον 19χρονο

Must Read

Μέρος της ιατροδικαστικής έκθεσης της Λήδας Κοβάτση για τον θάνατο του Άλκη Καμπανού ανέτρεψε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης ο συνάδελφός της, Γρηγόρης Λέων.

Συγκεκριμένα, μιλώντας για το θανατηφόρο χτύπημα στον 19χρονο ο οποίος έπεσε θύμα οπαδικής βίας τον περσινό Φεβρουάριο στην περιοχή Χαριλάου, ανέφερε πως το όργανο που χρησιμοποιήθηκε δεν ήταν το δρεπάνι, όπως αναφέρεται στην ιατροδικαστική έκθεση.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ήταν το δρεπάνι», είπε κατηγορηματικά ο κ. Λέων.

Αποκλείοντας  το δρεπάνι ως το όργανο που επέφερε το μοιραία χτύπημα, ο κ. Λέων έβγαλε από το «κάδρο» τον 10ο κατηγορούμενο, για λογαριασμό του οποίου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης, μιας και κλήθηκε από την υπεράσπισή του να συντάξει ιατροδικαστική γνωμοδότηση.

Παράλληλα, ο ιατροδικαστής, συνυπογράφοντας τα ιατροδικαστικά ευρήματα που συνέταξε στην έκθεσή της η Λήδα Κοβάτση αφού σημείωσε ότι (τα συμπεράσματά της) δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι το «καίριο χτύπημα, το θανατηφόρο» ήταν αυτό στο δεξιό μηρό, το οποίο προκάλεσε ρήξη της μηριαίας αρτηρίας.

Όπως εξήγησε ο μάρτυρας, από το τραύμα στη μηριαία αρτηρία προκύπτει ότι υπήρχε «κατακλυσμιαία αιμορραγία» με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος του ‘Αλκη.

Προς αυτή την κατεύθυνση συνηγορούν, κατά τον ίδιο, και τα ευρήματα τόσο στην καρδιά όσο και στους πνεύμονες του θύματος, τα οποία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «στέγνωσαν από αίμα».

Τα χτυπήματα στο κεφάλι

Αναφερόμενος στα χτυπήματα στο κεφάλι του ‘Αλκη, τόνισε ότι δυνητικά είναι θανατηφόρα και προκλήθηκαν είτε με χέρια είτε με πόδια.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το παιδί έχει υποστεί πλήξεις ισχυρές στο κεφάλι. Οι πλήξεις είναι συμβατές μάλλον με θλων όργανο, τύπου χέρι ή πόδι, κι όχι με συμπαγές τύπου ρόπαλο ή σιδερογροθιά. Δεν φαίνεται να έχουμε αντίστοιχη αποτύπωση. Δεν βλέπουμε θλαστικά ανοιχτά τραύματα. Προφανώς προστατεύτηκε με τα χέρια του», είπε.

Κάνοντας δε, επίκληση στις μαρτυρίες του φίλου του ‘Αλκη και των διασωστών του ΕΚΑΒ, είπε ότι ο 19χρονος δεν είχε «νευρολογικό έλλειμμα», καθώς στιγμιαία «επικοινωνεί, καταλαβαίνει και υποδεικνύει το τραύμα του».

Ο κ. Λέων ανέφερε ότι τα επιστημονικά του συμπεράσματα προκύπτουν από την εξέταση φωτογραφιών της σορού του 19χρονου και διευκρίνισε πως η επισκόπηση φωτογραφιών ενέχει «περιορισμούς» σε σχέση με τη δια ζώσης εξέταση μίας σορού ή ενός τραυματία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η σημερινή διαδικασία ξεκίνησε έντονα, με σχόλιο από την υπεράσπιση του 2ου κατηγορουμένου σχετικά με τις απειλές και τις ύβρεις που δέχθηκε η ιατροδικαστής Κατερίνα Αποστολίδου μετά την προχθεσινή της κατάθεση ως τεχνική σύμβουλος – μάρτυρας υπεράσπισης του 2ου κατηγορούμενου.

Δείτε βίντεο:



Δείτε επίσης:

Δολοφονία Άλκη: Απειλές για την ζωή της καταγγέλει πως δέχεται ιατροδικαστής που διαφώνησε με τα επίσημα ευρήματα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This