Να πληρώνουν οι μαθητές παραπάνω αν γίνει έλεγχος της Τροχαίας! – Καταγγελία-σοκ για πρακτορεία λεωφορείων

Παρέμβαση Εισαγγελέα ζητούν γονείς και εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη

Must Read

Μια απίστευτη καταγγελία έκαναν γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, υποστηρίζοντας ότι τα πρακτορεία λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές για σχολικές εκδρομές, ανεβάζουν το κόστος για κάθε άτομο, αν υπάρξει έλεγχος της Τροχαίας!

Στη σκιά της αποκάλυψης της σύλληψης ενός οδηγού σχολικού λεωφορείου στα Καλύβια που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα επειδή αυτό του είχε αφαιρεθεί στο παρελθόν γιατί οδηγούσε μεθυσμένος, αλλά και τις συνεχείς αναφορές για την άσχημη κατάσταση των οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά παιδιών, είναι ανατριχιαστικά τα όσα έρχονται στη δημοσιότητα.




Σύμφωνα με το Open, εάν μια εκδρομή κοστίζει 15 ευρώ το άτομο, το κόστος ξαφνικά πάει στα 17-18 ευρώ, αν υπάρξει έλεγχος από Τροχαία στο λεωφορείο!

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας Θανάσης Κοκονάς, είπε κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης Τύπου, πως «για την ασφάλεια των παιδιών μας, πρέπει να πληρώσουμε κάτι παραπάνω γιατί προφανώς αυτά τα οχήματα δεν θα περάσουν τον έλεγχο, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις μεταφοράς μαθητών στις πόλεις»!

Ζητώντας την παρέμβαση Εισαγγελέα, ο κ.Κοκονάς είπε ακόμα: «Δηλαδή μια εκδρομή που είναι να γίνει μέσα στη Θεσσαλονίκη και κοστίζει για παράδειγμα 15 ευρώ, αν χρειαστεί να έρθει τροχαία, θα πληρώσουν 18 και 20 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι θα φέρουμε λεωφορεία που μπορεί να μην περάσουν έλεγχο από τους άνδρες της τροχαίας ή αν θέλετε να φέρουμε ασφαλή λεωφορεία θα πρέπει να πληρώσετε παραπάνω».

Από πλευράς εκπαιδευτικών, η εικόνα είναι ίδια: «Παίρναμε λεωφορεία με διάφορες τιμές 80, 90, 95 ευρώ για τις εντός πόλης μετακινήσεις στις εκπαιδευτικές εκδρομές, ανάλογα και με το αν το λεωφορείο ήταν 50άρι ή 60άρι. Μόλις τους λέμε ότι θα καλέσουμε και τροχαία πριν ξεκινήσει η εκδρομή, η τιμή διπλασιάζεται. Πάει μέχρι 150 για την ίδια απόσταση», σχολίασε δασκάλα του δημοτικού σχολείου του Ευόσμου στο GRTimes.

Και πρόσθεσε: «Πολλά τουριστικά γραφεία δεν στέλνουν λεωφορείο, γιατί φοβούνται τον έλεγχο της Τροχαίας ή όταν στέλνουν, ζητούν μέχρι και διπλάσια χρήματα. Ακύρωσα εκδρομή γιατί από 90-95 ευρώ που ήταν άλλες φορές, μου ζήτησαν 150. Είχα δώσει σε μαθητές και γονείς, 3 ευρώ το κόστος του εισιτηρίου και μετά έπρεπε να τους πω 5. Μέχρι και 180 μου είπαν τιμές».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This