«Αγνόησε τις υποδείξεις» – Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για τον 16χρονο που παρασύρθηκε από τον προαστιακό

Ο ανήλικος νοσηλεύεται διαωληνωμένος

Must Read

Ανακοίνωση εξέδωσε αργά χθες το βράδυ η Ελληνική Αστυνομία για το περιστατικό με την παράσυρση ενός 16χρονου από συρμό του προαστιακού κοντά στο σταθμό «Ταύρος».

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται, ο νεαρός βρέθηκε στις ράγες όταν κατέβηκαν οι μπάρες ενώ αγνόησε τα σήματα του υπαλλήλου που βρισκόταν στο σημείο όσο και τις κόρνες του προαστιακού με αποτέλεσμα να παρασυρθεί.

Ο 16χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο καθώς έχει χτυπήσει στο κεφάλι ενώ φέρει κακώσεις και στο υπόλοιπο σώμα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Ανήλικος ευρισκόμενος πλησίον της σιδηροδρομικής διάβασης, όταν κατέβηκαν οι μπάρες διακοπής της κυκλοφορίας, εισήλθε στη σιδηροδρομική γραμμή αγνοώντας τόσο τις υποδείξεις του αρμόδιου υπαλλήλου που του σφύριζε να απομακρυνθεί, όσο και τα ηχητικά σήματα της αμαξοστοιχίας που έφτανε στο σημείο, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί. Άμεσα διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο».

Δείτε βίντεο:






Πως έγινε η παράσυρση

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος έπεσε στις γραμμές του Προαστιακού και έχει τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι, καθώς ο συρμός τον τίναξε αρκετά μέτρα μακριά.

Στο σημείο έσπευσαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα, οι οποίοι, ωστόσο, δεν χρειάστηκε να επιχειρήσουν, ενώ το ΕΚΑΒ δέχτηκε κλήση στις 20:05 από τον σταθμάρχη του Ρέντη και στις 20:12 το ασθενοφόρο ήταν ήδη στο σημείο.

Το σημείο όπου «προσγειώθηκε» ο ανήλικος

Ο 16χρονος τραυματίας διακομίσθηκε εσπευσμένα στο «Τζάνειο» νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση, με την Τροχαία να έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος.

Οπως ανέφερε η ΕΡΤ, το παιδί φέρει κακώσεις σε όλο του το σώμα, με τους γιατρούς να του κάνουν πολλαπλές εξετάσεις, γιατί φοβούνται εσωτερική αιμορραγία, ενώ υπεβλήθη και σε αξονική τομογραφία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsit.gr, ο οδηγός του συρμού υποστήριξε ότι το αγόρι πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά του, με αποτέλεσμα ο ίδιος να μην προλάβει να φρενάρει.

Η μοιραία διάβαση πεζών, η οποία και είναι αφύλακτη

Κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για διάβαση «καρμανιόλα» στο σημείο όπου συνέβη το ατύχημα, καταγγέλλοντας, παράλληλα, πως οι άνθρωποι που χειρίζονται τις μπάρες προστασίας είναι από εταιρεία σεκιούριτι και όχι υπάλληλοι του ΟΣΕ, ενώ στο σημείο δεν υπάρχει ούτε κάποιος προειδοποιητικός σηματοδότης, ούτε καν ο κατάλληλος φωτισμός.

Σύμφωνα δε με το ρεπορτάζ του Kontra Channel, ο ανήλικος ενδέχεται να φορούσε ακουστικά στα αυτιά του την ώρα που διέσχιζε τη διάβαση και να μην άκουσε τον συρμό που πλησίαζε.

«Αφού ακούσαμε τα ουρλιαχτά και είχε χτυπήσει το παιδάκι, πάτησε την κόρνα πιο μετά. Εδώ δεν υπάρχει φύλαξη, δεν υπάρχει φωτισμός… Τα παιδιά μας πηγαινοέρχονται στα γήπεδα και στα φροντιστήρια και είναι σε κίνδυνο καθημερινά. Εγώ μένω 15 χρόνια εδώ. Τα τρένα περνάνε με μεγάλη ταχύτητα, συνέχεια βλέπουμε ατυχήματα. Ακούσαμε τις φωνές και βγήκαμε έξω και μετά κόρναρε το τρένο. Παρέσυρε το παιδί από εκεί που είναι η διάβαση και κατέληξε εδώ πέρα… Είχε σφυγμό, είχε αίματα στο πρόσωπο και στο κεφάλι», ανέφερε χαρακτηριστικά αυτόπτης μάρτυρας.

«Υπάρχει μόνιμα αυτό το πρόβλημα. Περνάνε παιδιά και η διάβαση αυτή είναι αφύλακτη. Το παιδί αυτό είδα ότι είχε χτυπήσει στο κεφάλι. Ήρθε γρήγορα το ασθενοφόρο και τον πήρε» ανέφερε έτερος κάτοικος της περιοχής, ενώ ένας άλλος, ο οποίος όπως είπε έχει καφενείο εκεί κοντά, ξέσπασε σε δηλώσεις του, λέγοντας ότι το πρόβλημα είναι χρόνιο και πως φοβάται για τα παιδιά του, από τη στιγμή που οι υπεύθυνοι δεν ασχολούνται.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This