Ζάκυνθος: Οριστικά κλειστή για καλοκαίρι η παραλία Ναυάγιο

Ανακοινώθηκαν και ποινές για τυχόν παραβάτες

Must Read

Οριστικά και αμετάκλητα θα παραμείνει κλειστό για τη φετινή τουριστική σεζόν, για την ασφάλεια των τουριστών, το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Ελλάδας.

Η απόφαση για το κλείσιμο της φημισμένης παραλίας δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ με την κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού και Κλιματικής Κρίσης. Οι τέσσερις υπουργοί βασίστηκαν στην εισήγηση του προέδρου του ΟΑΣΠ και καθηγητή Ευθύμη Λέκκα και έτσι, για την ασφάλεια των τουριστών λόγω φόβων για κατολισθήσεις, η παραλία κλείνει ως τα τέλη Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

  • Την απαγόρευση πρόσβασης και προσέγγισης στην «Απαγορευμένη Ζώνη» και στη «Ζώνη Ελεγχόμενης Πρόσβασης» ως αυτές εμφαίνονται στο παράρτημα που συνοδεύει την παρούσα, και μνημονεύονται στην από 09/03/2023 με α.π. 550/9.3.2023 Εκτίμηση Διακινδύνευσης στην Περιοχή Ναυαγίου Ζακύνθου του ΟΑΣΠ.
  • Την απαγόρευση της πρόσβασης στο κορυφαίο τμήμα του πρανούς και στο πλάτωμα που υφίσταται έμπροσθεν του πρανούς και συνορεύει με δρόμο πρόσβασης επισκεπτών, με όριο απαγόρευσης απόσταση 10 μέτρων από το όριο του πρανούς.
  • Την κατ’ εξαίρεση προσέγγιση στη ζώνη ελεύθερης πρόσβασης αποκλειστικά και μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και παροχής βοήθειας. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας και της προσέγγισης – αγκυροβολίας κάθε πλωτού μηχανοκίνητου ή μη μηχανοκίνητου μέσου, καθώς και την απαγόρευση λήψης θαλάσσιου λουτρού από λουομένους στη θαλάσσια περιοχή εσωτερικά της νοητής γραμμής η οποία ενώνει τα δύο άκρα (βόρειο και νότιο) του όρμου Ναυάγιο Ζακύνθου.

Σε ό,τι αφορά τις ποινές για τους παραβάτες, στην ΚΥΑ επισημαίνεται: Οι παραβάτες της παρούσας ανεξαρτήτως ποινικών ή αστικών ευθυνών υπόκεινται και σε διοικητικές κυρώσεις σύμφωνα με το άρθρο 157 του ν.δ. 187/1973 (Α’ 261) και του οποίου οι διατάξεις, ως προς το ύψος, το είδος της κύρωσης και τον τρόπο επιβολής τους, εφαρμόζονται ανάλογα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This