Πάσχα: Από 70% έως 90% η πληρότητα στα ξενοδοχεία

Αυξημένο αριθμό κρατήσεων εμφανίζουν οι παραδοσιακοί προορισμοί της εορταστικής περιόδου

Must Read

Από 70% έως 90% αναμένεται να κινηθεί η πληρότητα στα ανοιχτά ξενοδοχεία των περισσότερων πασχαλινών προορισμών, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα αγγίξουν και το 100%.

Ωστόσο, ο αριθμός των εποχικών επιχειρήσεων που θα επανεκκινήσουν τη λειτουργία τους μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα παραμένει μικρός σε σχέση με το σύνολο των καταλυμάτων της χώρας (περίπου 30%). Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, όλοι οι παραδοσιακοί προορισμοί της εορταστικής περιόδου εμφανίζουν αυξημένο ρυθμό κρατήσεων για τις ημέρες του Πάσχα, με ανοδικές τάσεις και «last minute» προοπτική, τόσο σε ορεινές και παράκτιες όσο και σε νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Στους περισσότερο δημοφιλείς προορισμούς από Μεγάλη Παρασκευή έως Δευτέρα του Πάσχα συγκαταλέγονται η Κέρκυρα, η Υδρα, η Πελοπόννησος, τα Ιωάννινα, η Πάτμος, τα Λουτρά Αιδηψού, η Καβάλα, η Θάσος, το Πήλιο, η Σαντορίνη (θα ανοίξει το 50% των ξενοδοχείων), η Μύκονος κ.ά. Υψηλή είναι η πληρότητα και στη Χίο, όπου αναβιώνει το παραδοσιακό έθιμο του ρουκετοπόλεμου, τόσο σε αστικά ξενοδοχεία όσο και σε ορισμένα περιφερειακά. Στην Κρήτη, στο Νότιο Αιγαίο και στη Χαλκιδική η πλειονότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων αναμένεται να επαναλειτουργήσει μετά το Πάσχα και έως τις αρχές Μαΐου, ενώ ικανοποιητικές παραμένουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα Σαββατοκύριακα του Απριλίου, πλην των ημερών του ορθόδοξου Πάσχα, που κινούνται μέχρι στιγμής χαμηλότερα. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος, μετά το σοκ της πανδημίας η τουριστική κίνηση της πασχαλινής περιόδου επιστρέφει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και είναι ένα πρώτο «ζέσταμα» για την καλοκαιρινή σεζόν του 2023 που θα ακολουθήσει.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This