Ενθαρρυντικά τα στοιχεία για την τουριστική κίνηση στο «Μακεδονία» και τη Θεσσαλονίκη

Must Read

Άκρως ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως σχετικά με την κίνηση στο αεροδρόμιο Μακεδονία, της Θεσσαλονίκης για τους πρώτους μήνες του 2023. Σύμφωνα με μεγάλες εταιρείες που επενδύουν στην Β. Ελλάδα, η δυναμική της ευρύτερης περιοχής αναδεικνύεται σε ελκυστικό προορισμό για όλο τον χρόνο.

Ήδη, τα μηνύματα από το πρώτο τρίμηνο του 2023 είναι άκρως ενθαρρυντικά, με την επιβατική κίνηση εξωτερικού από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης να καταγράφεται αυξημένη κατά 23% σε σχέση με το 2019 και κατά 107% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Με το μεγαλύτερο δίκτυο απευθείας προορισμών στην ιστορία της φέτος η Θεσσαλονίκη

Το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης αποτελεί τη 2η μεγαλύτερη βάση της AEGEAN σε επιβατική κίνηση και δραστηριότητα και μεταφέρει τα τελευταία χρόνια περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια επιβάτες ανά έτος. Φέτος, η εταιρεία θα επιχειρεί σε περισσότερους προορισμούς από ποτέ, με τη Θεσσαλονίκη να διαθέτει ήδη το μεγαλύτερο δίκτυο απευθείας προορισμών στην ιστορία της.

Υπενθυμίζεται πως το δίκτυο της AEGEAN από τη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει 35 απευθείας δρομολόγια (22 εξωτερικού και 13 εσωτερικού). Ειδικότερα, τα 22 απευθείας δρομολόγια εξωτερικού αφορούν 12 χώρες και περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- 9 προορισμούς προς Γερμανία (Βερολίνο, Αμβούργο, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Μόναχο, Στουτγκάρδη, Ανόβερο, Νυρεμβέρβη, Κολωνία), 3 προς Ιταλία (Ρώμη, Μιλάνο, Βενετία), και από 1 προς Γαλλία (Παρίσι), Ισπανία (Βαρκελώνη), Ισραήλ (Τελ Αβίβ), Ελβετία (Ζυρίχη), Βέλγιο (Βρυξέλλες), Κύπρο (Λάρνακα), Αρμενία (Γερεβάν), Γεωργία (Τιφλίδα) κ.ά.

Μάλιστα, οι πτήσεις προς Βαρκελώνη, Βενετία, Κολωνία Τιφλίδα και Γερεβάν εκκινούν για πρώτη φορά τις προσεχείς εβδομάδες, αποτελώντας τους 5 νέους προορισμούς που προστέθηκαν στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης συγκριτικά με την περσινή χρονιά, ενώ τα απευθείας δρομολόγια προς Ρώμη, Μιλάνο, Βερολίνο, Βρυξέλλες και Ζυρίχη που ξεκίνησαν και διατηρήθηκαν κατά τη χειμερινή περίοδο, δημιουργούν προϋποθέσεις για την καθιέρωση της Θεσσαλονίκης σε city break προορισμό. Ταυτόχρονα οι ταξιδιώτες μπορούν να ταξιδέψουν από Θεσσαλονίκη και στους εξής προορισμούς εσωτερικού: Αθήνα, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Κω, Μυτιλήνη, Χίο, Πάρο, Μύκονο, Σαντορίνη, Καλαμάτα, Λήμνο, Σάμο, Ικαρία κ.ά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This