Πού θα βρέξει ανήμερα του Πάσχα

Αυτά είναι τα νεότερα δεδομένα του καιρού

Must Read

Μπορεί αυτές τις ημέρες, ο καιρός να είναι σχετικά ανοιξιάτικος, ωστόσο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο τα πράγματα αλλάζουν. 

Πώς και πώς περιμένουν το Πάσχα οι Έλληνες, για αυτό τον λόγο με σχεδόν 100% πληρότητα και καλό καιρό φεύγουν τα καράβια από τον Πειραιά, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να αυξηθούν τα αυτοκίνητα που θα περάσουν τα διόδια προς βόρεια και νότια Ελλάδα. Ο καιρός σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, αύριο Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή, θα είναι σχετικά βελτιωμένος, αλλά από το Μεγάλο Σάββατο ξεκινούν οι βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Την Κυριακή του Πάσχα, Οι κακές καιρικές συνθήκες αναμένεται να χαλάσουν τα σχέδια σε όσους βρίσκονται στα δυτικά και τα βόρεια.

Δυστυχώς το φετινό Πάσχα δεν θα είναι το ίδιο ανοιξιάτικο σε σύγκριση με το περυσινό, όταν και είχαμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Φέτος, ένα βαρομετρικό χαμηλό θα μας επισκεφτεί από τον Ιταλία δίνοντας έναν άστατο καιρό και βροχές κυρίως σε δυτική και βόρεια Ελλάδα. Ανήμερα του Πάσχα αναμένονται καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, ενώ θα βρέχει σε δυτική και βόρεια Ελλάδα. Ανάμεσα στις περιοχές που θα κάνουν Πάσχα με κακοκαιρία και χωρίς βροχές θα είναι η Αττική, οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, «η αστάθεια του καιρού επηρεάζεται από το χαμηλό βαρομετρικό από την περιοχή της Ιταλίας που θα προσπαθήσει να κινηθεί λίγο πιο ανατολικά και θα δώσει άστατο καιρό από το μεσημέρι και στη συνέχεια για τη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Αυτό το λαμβάνουμε υπ΄όψιν μας, γιατί ίσως επηρεαστεί και το ψήσιμο του οβελία και γενικότερα το πασχαλινό γλέντι για τα δυτικά και βόρεια. Στις υπόλοιπες όμως περιοχές ο καιρός θα θυμίζει άνοιξη με κάποιες συννεφιές και τον υδράργυρο κοντά στους 22-23 βαθμούς Κελσίου».

 



Πάσχα με ηλιοφάνεια το πρωί και συννεφιές στα ανατολικά προβλέπουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Ωστόσο, από το μεσημέρι και μετά θα συννεφιάσει στα δυτικά και θα ξεκινήσουν μπόρες. Φαινόμενα θα έχουμε στη δυτική και ΒΔ Ελλάδα. Μάλιστα η θερμοκρασία την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται στους 20 με 21 στα κεντρικά, στους 21 στα νότια και στους 14 με 15 στα ΒΔ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This