Κορυφώνεται η έξοδος για το Πάσχα: Πληρότητα 100% για Κυκλάδες – Χρήσιμες συμβουλές για τους οδηγούς

Must Read

Το «αδιαχώρητο» επικρατεί και σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά, αφού η έξοδος του Πάσχα έχει ήδη ξεκινήσει για αρκετούς Αθηναίους. Οι περισσότεροι επιλέγουν τα νησιά των Κυκλάδων για να περάσουν την Ανάσταση και το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία, με την Πάρο, την Ίο και την Σαντορίνη να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων.

Συγκεκριμένα, μόνο σήμερα έχουν προγραμματιστεί 14 δρομολόγια για Κυκλάδες και Κρήτη, με περισσότερα από 300 αυτοκίνητα, ενώ η πληρότητα αγγίζει το 100%. Βέβαια, δεν πρόκειται μόνο για Έλληνες, αλλά και τουρίστες, που έχουν επιλέξει την χώρα μας για να περάσουν τις ημέρες αυτές.



Για τη μεγαλύτερη διευκόλυνση των οδηγών ενόψει της αυξημένης κυκλοφορίας που αναμένεται να έχει και φέτος ο αυτοκινητόδρομος λόγω του Πάσχα, η Ολυμπία Οδός υπενθυμίζει με ανακοίνωση της ότι οι μεγαλύτερες αιχμές της κυκλοφορίας παρουσιάζονται: Κατά την έξοδο τη Μεγάλη Πέμπτη, από τις 13:00 περίπου το μεσημέρι μέχρι τις 21:00 το βράδυ τη Μεγάλη Παρασκευή, από νωρίς τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 17:00 το απόγευμα.

Κατά την επιστροφή τη Δευτέρα του Πάσχα, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ την Τρίτη του Πάσχα, από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 20:00 το βράδυ Προγραμματίζοντας το ταξίδι κατά το δυνατόν εκτός των ωρών αιχμής, μπορείτε να κερδίσετε χρόνο. Για το λόγο αυτό, συμβουλευτείτε την Πρόβλεψη Κυκλοφορίας για τις επόμενες 72 ώρες, καθώς και την Τρέχουσα Κυκλοφορία στον Ισθμό και την Ελευσίνα.

Χρήσιμες συμβουλές

Για τη διευκόλυνση των οδηγών, η Ολυμπία Οδός υπενθυμίζει μερικούς βασικούς κανόνες ασφαλούς μετακίνησης:

  • Ελέγχουμε το αυτοκίνητο πριν το ταξίδι (καύσιμα, λάδια, νερό/αντιψυκτικό, φώτα, φλας και πίεση των ελαστικών).
  • Παρακολουθούμε τις Πινακίδες Μεταβλητών Μηνυμάτων του αυτοκινητόδρομου. Οι άνθρωποι του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας επικοινωνούν μαζί μας δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για το τι θα συναντήσουμε μπροστά μας.
  • Μεριμνούμε για την ασφαλή μεταφορά τρέιλερ, ποδηλάτων και ζώων.
  • Οδηγούμε ξεκούραστοι, ειδικά νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ. Για μεγάλες διαδρομές συνιστάται να κάνουμε μια στάση 15 λεπτών κάθε 2 ώρες.
  • Δεν οδηγούμε και δεν σταματάμε στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης.
  • Εάν χρειαστεί να μιλήσουμε στο τηλέφωνο, και δεν διαθέτουμε Bluetooth, σταματάμε σε ένα από τα πάρκινγκ κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου (κάθε περίπου 10-12χλμ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This