Επτά συλλήψεις στη Μύκονο για πολεοδομικές παραβάσεις στην Ψαρού – Έγιναν «τσακωτοί» να χτίζουν πάνω στην παραλία!

Τα μικτά κλιμάκια του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Οικονομικής Αστυνομίας εστίασαν στη συγκεκριμένη περιοχή μετά από σχετικές καταγγελίες

Must Read

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, στις συλλήψεις επτά ατόμων για πολεοδομικές παραβάσεις, μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε περιοχή εργασιών στο νησί της Μυκόνου.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν κατόπιν εντολής της αρμόδιας εισαγγελίας προς την ΥΔΟΜ Σύρου, μετά από σχετικό έγγραφο που απέστειλε στην εισαγγελία το Σώμα Επιθεωρητών Δόμησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και, κατά τη διενέργειά τους, διαπιστώθηκε η ανέγερση νέων κτισμάτων, χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ειδικότερα, από τις 3 έως τις 6 Απριλίου και από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και σήμερα από μικτά κλιμάκια του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν στο νησί 10 συνολικά αυτοψίες, οι οποίες προέκυψαν μέσα από σχετικές καταγγελίες.

Κατά τη διάρκεια επιτόπιου ελέγχου που διενεργήθηκε στις 4 Απριλίου από μικτό κλιμάκιο του ΥΠΕΝ, στην Ψαρού του Δήμου Μυκόνου, διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

  • Κατασκευή σε εξέλιξη νέου διωρόφου κτιρίου εντός της ζώνης προστασίας (σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από τη γραμμή αιγιαλού, τμήματα του οποίου βρίσκονται εντός της ζώνης αιγιαλού και της ζώνης παραλίας, χωρίς οικοδομική άδεια. Το περίγραμμα, οι διαστάσεις, η συνολική επιφάνεια, οι εσωτερικές διαρρυθμίσεις και οι όψεις δεν συμφωνούν με τα δηλωθέντα στην με Α/Α 10366407 Υπαγωγή. Στάδιο εργασιών κατά την ημερομηνία ελέγχου: Υλοποίηση υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.
  • Ισόγειο κτίριο με χρήση WC εντός της ζώνης προστασίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από τη γραμμή αιγιαλού, του οποίου το περίγραμμα, οι διαστάσεις, η συνολική επιφάνεια, οι εσωτερικές διαρρυθμίσεις και οι όψεις δεν συμφωνούν με τα δηλωθέντα στην Υπαγωγή. Στάδιο εργασιών κατά την ημερομηνία ελέγχου: Υλοποίηση υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων
  • Ισόγειο κτίριο εντός της ζώνης προστασίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από τη γραμμή αιγιαλού, για το οποίο δεν υπεδείχθησαν κατά τον έλεγχο στοιχεία νομιμότητας. Στάδιο εργασιών κατά την ημερομηνία ελέγχου: Αποπερατωμένο
  • Ισόγειο κτίριο εντός της ζώνης προστασίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από τη γραμμή αιγιαλού, για το οποίο δεν υπεδείχθησαν κατά τον έλεγχο στοιχεία νομιμότητας.
  • Tοποθέτηση δύο Container εντός της ζώνης προστασίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από τη γραμμή αιγιαλού.
  • Tοποθέτηση τριών δεξαμενών ύψους 2,2 μ., εντός της ζώνης προστασίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από τη γραμμή αιγιαλού

Σήμερα, 12 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε εκ νέου αυτοψία, παρουσία της Εισαγγελέως Σύρου, στην παραπάνω περιοχή, όπου και διαπιστώθηκε να γίνονται εργασίες χωρίς άδεια, οπότε κινήθηκε η διαδικασία αυτοφώρου, στο πλαίσιο του οποίου συνελήφθησαν πέντε άτομα που εκτελούσαν εργασίες, καθώς και δύο υπεύθυνοι της επιχείρησης.

Επιπλέον κατασχέθηκαν τα υλικά και τα μηχανήματα που εντοπίστηκαν στις παράνομες εργασίες, ενώ διατάχθηκε και η άμεση διακοπή της εκτέλεσης έργων. Η υπόθεση βρίσκεται, πλέον, στο στάδιο της προανάκρισης.

Σημειώνεται πως, μετά το σάλο που προκλήθηκε το τελευταίο διάστημα, για τη «μαφία της Μυκόνου» που διαχειρίζεται τις οικοδομικές άδειες στο κοσμοπολίτικο νησί και τις αποκαλύψεις για κτίσματα ακόμη και… πάνω στο κύμα, οι αρμόδιες αρχές «χτενίζουν», πλέον, ολόκληρη τη Μύκονο για πιθανές πολεοδομικές παραβάσεις.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This