Σμηναγός Μπαλταδώρος: Έπεσε στο καθήκον, επιστρέφοντας από αναχαίτηση τουρκικών μαχητικών

Η θυσία του υποδεικνύει τον άοκνο αγώνα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για να διαφυλάξουν την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μας

Must Read

Συμπληρώνονται σήμερα 5 έτη από την μαύρη εκείνη μέρα, όπου ο Σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος άφησε την τελευταία του πνοή στο καθήκον της υπεράσπισης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Το μοιραίο εκείνο πρωϊνό της 12ης Απριλίου 2018, ο Σμηναγός Μπαλταδώρος (έμπειρος πιλότος με 940 ώρες πτήσης) επέβαινε σε αεροσκάφος Mirage 2000 και εκτελούσε αποστολή αναχαίτησης τουρκικών μαχητικών. Δυστυχώς, αφού έπραξε το καθήκον του, κατά την επιστροφή του μαχητικού στη βάση του, σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου προσέκρουσε στην θάλασσα.

Μία κάσκα, ένα κιτ επιβίωσης και μια μικρή σωστική λέμβος ήταν αυτά που βρήκαν οι διασώστες στα συντρίμμια του Mirage 2000-5.

Με καταγωγή από το Μορφοβούνι του δήμου Πλαστήρα στον νομό Καρδίτσας, άφησε πίσω του την σύζυγό του και τα δύο του παιδιά.

Η θυσία του υποδεικνύει τον άοκνο αγώνα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για να διαφυλάξουν την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μας. Τιμή και δόξα τους αρμόζει!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This