Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος αφέθηκε νεαρός που την «έπεσε» σε οδηγό λεωφορείου!

Είναι το δεύτερο περιστατικό που συμβαίνει μέσα σε λίγες μέρες

Must Read

Σε επιδημία τείνουν να μετατραπούν τα περιστατικά κατά τα οποία εξοργισμένοι πολίτες ξεσπούν τα νεύρα και το θυμό τους σε οδηγούς λεωφορείου.

Μετά το πρόσφατο περιστατικό που συνέβη στην Θεσσαλονίκη με μια ομάδα έξι νεαρών να βρίζουν και να χτυπούν οδηγό του ΟΑΣΘ, κάτι παρόμοιο συμβαίνει πάλι στην ίδια περιοχή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε έναν 19χρονο με την κατηγορία ότι χτύπησε έναν 60χρονο οδηγό λεωφορείου του ΟΑΣΘ, στη διάρκεια δρομολογίου της γραμμής «34».

Το περιστατικό συνέβη, χθες το απόγευμα, καθώς το λεωφορείο βρισκόταν στην οδό Μακρυγιάννη, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Ο νεαρός ήθελε να αποβιβαστεί από το όχημα αλλά δεν είχε πατήσει το κουμπί. Όταν ο οδηγός πέρασε τη στάση του διαμαρτυρήθηκε και ζήτησε τον λόγο.

Ακολούθησε καβγάς με τον οδηγό ο οποίος πήρε διαστάσεις και ο νεαρός χτύπησε τον  60χρονο στο πρόσωπο.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απλή σωματική βλάβη και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η καταδίκη

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης και ο νεαρός καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 μηνών, με αναστολή από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. 

Καταθέτοντας στο δικαστήριο, ο 60χρονος οδηγός ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε πατήσει το κουδούνι και καθώς δεν περίμενε κάποιος επιβάτης στη στάση για να επιβιβαστεί συνέχισε κανονικά την πορεία του. Τότε ο νεαρός κατευθύνθηκε προς τη θέση του οδηγού, ζητώντας, σε έντονο ύφος, να μάθει γιατί δεν σταμάτησε.

«Μου ζήτησε να κατεβώ για να με δείρει. Σήκωσα τα χέρια ψηλά και του είπα “έλα να με χτυπήσεις”. Μού κατάφερε πολλές μπουνιές με γυμνό χέρι. Χτυπούσε επαγγελματικά», ανέφερε ο οδηγός, έχοντας εμφανή τα σημάδια από τα χτυπήματα στο πρόσωπό του. Ο ίδιος, όπως είπε, επιχείρησε να τον απωθήσει, στριμώχνοντας τον νεαρό προς την πόρτα, την οποία έκλεισε, και ακολούθησαν νέα χτυπήματα σε βάρος του.

Επιβάτες του λεωφορείου μπήκαν στη μέση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ ειδοποιήθηκε η Άμεση Δράση που κατέφθασε και συνέλαβε τον 19χρονο.

Στην απολογία του, ο νεαρός σπουδαστής ομολόγησε την πράξη του και ζήτησε συγγνώμη.

«Φοβήθηκα όταν έκλεισε την πόρτα. Ήταν λάθος μου. Δεν το έκανα από μαγκιά, ήταν βλακεία μου», είπε.

Κρίθηκε ένοχος για απλή σωματική βλάβη με την αναγνώριση τού ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας. Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου αφέθηκε ελεύθερος, δίνοντας την υπόσχεση ότι δεν θα εμπλακεί ξανά σε ανάλογο επεισόδιο.

Το πρώτο περιστατικό στην Θεσσαλονίκη

Μια παρατήρηση που έκανε ο οδηγός του αστικού λεωφορείου της Θεσσαλονίκης στην παρέα των έξι ατόμων που επέβαιναν στο όχημα ήταν ικανή να ανάψει τα αίματα τόσο πολύ ώστε να του επιτεθούν και να τον χτυπήσουν.

Όπως έγινε γνωστό, το βίαιο περιστατικό σημειώθηκε χθες το μεσημέρι σε λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο της γραμμής 57 στην περιοχή του Χορτιάτη. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο εκτελείται από τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Οι νεαροί κατέβηκαν σε μια στάση αλλά διαπίστωσαν ότι έχουν κάνει λάθος οπότε θέλησαν να μπουν πάλι στο λεωφορείο. Ένας εξ αυτών φαίνεται πως κράτησε την πόρτα ανοιχτή για να ανεβούν οι φίλοι του, με συνέπεια αυτή να κινδυνεύει να σπάσει και ο οδηγός να τους επιπλήξει.

Τότε ήταν που οι νεαροί του επιτέθηκαν, αρχικά λεκτικά και στη συνέχεια και σωματικά.

Στο λεωφορείο επικράτησε αναστάτωση, με κάποιους από τους υπόλοιπους επιβάτες να επιχειρούν να βοηθήσουν τον οδηγό, ο οποίος, από τα απανωτά χτυπήματα τραυματίστηκε στο χέρι, καθώς προσπαθούσε να προστατεύσει από την επίθεση. Κατόπιν, ο ίδιος μετέβη στο Α.Τ. Νεαπόλεως – Συκεών, όπου και υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων, με την αστυνομία να διενεργεί, πλέον, έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Με αφορμή το εν λόγω συμβάν, ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας τόνισε στο thesstoday.gr ότι δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούνται φαινόμενα βίας σε βάρος οδηγών. «Έχουν συμβεί πολλά και με οδηγούς του ΟΑΣΘ, αλλά και με άλλους εργαζόμενους σε άλλες υπηρεσίες», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «βλέπουμε να εντείνονται όλο και περισσότερο αυτά τα φαινόμενα και θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο οδηγός δεν πρέπει να είναι απροστάτευτος. Πρέπει να μπουν καμπίνες οδηγών, ώστε να είναι απομονωμένοι, για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών και όχι να είναι έρμαιο μερίδας επιβατών με παραβατική συμπεριφορά.







Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This