Πάσχα 2023: «Αδειάζει» η Αθήνα – Μποτιλιάρισμα στην Αττική Οδό, καθυστερήσεις στο «Ελ. Βενιζέλος», πληρότητα 100% σε πλοία και ΚΤΕΛ

Must Read

Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα οι εκδρομείς και το φετινό Πάσχα, με την Τροχαία να λαμβάνει έκτακτα μέτρα, καθώς σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη και αύριο Μεγάλη Παρασκευή κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων.

Από νωρίς σήμερα το πρωί η κίνηση σε λιμάνια, ΚΤΕΛ και εθνικές οδούς είναι ιδιαίτερα αυξημένη, με μεγάλο μποτιλιάρισμα να καταγράφεται λίγα πριν τις 16:00 στην Αττική Οδό, με τις καθυστερήσεις να φτάνουν έως και τα 30 λεπτά στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Σύμφωνα δε με επίσημη ενημέρωση, όσοι κινούνται στα διόδια Αφιδνών, πρέπει να οπλιστούν με υπομονή, καθώς και εκεί επικρατεί κυκλοφοριακή συμφόρηση. Από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 13:00 το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης από τα συγκεκριμένα διόδια εξήλθαν 21.138 αυτοκίνητα στο ρεύμα προς Λαμία, ενώ 9.112 αυτοκίνητα πέρασαν προς Αθήνα.

Προβλήματα εντοπίζονται και στην έξοδο της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου, από Χαϊδάρι μέχρι Σκαραμαγκά, ενώ στο «κόκκινο» είναι και το ανοδικό ρεύμα του Κηφισού, από το ύψος του Μοσχάτου. Αυξημένη, πάντως, είναι η κίνηση και στο κέντρο της Αθήνας, καθώς όσοι θα μείνουν εντός, κάνουν τις τελευταίες αγορές τους για το πασχαλινό τραπέζι.

Οσον αφορά στην κίνηση στην Ολυμπία Οδό, η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση για τη μεγαλύτερη διευκόλυνση των οδηγών, ενόψει της αυξημένης κυκλοφορίας που αναμένεται να έχει και φέτος ο αυτοκινητόδρομος κατά την περίοδο του Πάσχα, στην οποία υπενθυμίζει ότι οι μεγαλύτερες αιχμές της κυκλοφορίας παρουσιάζονται:

Κατά την έξοδο

  • τη Μεγάλη Πέμπτη, από τις 13:00 περίπου το μεσημέρι μέχρι τις 21:00 το βράδυ
  • τη Μεγάλη Παρασκευή, από νωρίς τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 17:00 το απόγευμα

Κατά την επιστροφή

  • τη Δευτέρα του Πάσχα, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ
  • την Τρίτη του Πάσχα, από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 20:00 το βράδυ

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η φετινή έξοδος αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών.




Καθυστερήσεις στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Γεμάτα φεύγουν και τα αεροσκάφη από το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», τόσο στο δίκτυο εσωτερικού όσο και στο δίκτυο εξωτερικού, παρά το γεγονός ότι παρατηρείται κύμα καθυστερήσεων.

Συγκεκριμένα, οι περισσότερες από τις πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί για τις μεσημεριανές ώρες (15:00-16:30) εκδήλωσαν καθυστέρηση. Η έξοδος από τις πύλες των δύο αεροδρομίων έχει ξεκινήσει από χθες, Μεγάλη Τετάρτη και αναμένεται να συνεχιστεί με ίδιους ρυθμούς έως και αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, με τις επιστροφές να αναμένονται κατά κύριο λόγο τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα, 17 και 18 Απριλίου.

Για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας η κίνηση σε αφίξεις και αναχωρήσεις είναι η πιο έντονη σήμερα, με 630 συνολικά, 317 εκ των οποίων αναχωρήσεις και 313 αφίξεις, ενώ αύριο ο αντίστοιχος αριθμός αφίξεων και αναχωρήσεων διαμορφώνεται στις 594, εκ των οποίων οι 298 είναι αναχωρήσεις και οι υπόλοιπες αφίξεις.

Συνολικά 555 πτήσεις θα γίνουν το Μεγάλο Σάββατο (279 αναχωρήσεις και 276 αφίξεις), ενώ την Κυριακή του Πάσχα αναμένονται 481 πτήσεις με 242 αναχωρήσεις. Από Δευτέρα 17/4 το σύνολο των πτήσεων στο «Ελ. Βενιζέλος» είναι 618, εκ των οποίων οι περισσότερες (314) αφίξεις και την Τρίτη του Πάσχα συνολικά 605 πτήσεις, με 304 αναχωρήσεις και 301 αφίξεις.

Κορυφαίοι εγχώριοι προορισμοί για όσους πετούν από Αθήνα αναδεικνύονται η Πάρος, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Μυτιλήνη, η Χίος, η Λήμνος και η Κάρπαθος, ενώ οι αντίστοιχοι από Θεσσαλονίκη είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, Χίος, Λήμνος, Μυτιλήνη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Aegean, του μεγαλύτερου εγχώριου αερομεταφορέα.

Οσον αφορά δε στο δίκτυο εξωτερικού, οι προορισμοί που έχουν μεγάλη κίνηση αυτή την στιγμή, είναι το Μιλάνο και η Ρώμη στην Ιταλία, η Βαρκελώνη, το Παρίσι, η Βουδαπέστη, η Βιέννη, και, φυσικά, το Λονδίνο, ενώ υψηλές πληρότητες καταγράφονται και στα δρομολόγια προς Κύπρο.

Μεγάλη η έξοδος και από τα λιμάνια της χώρας

Σημειώνεται ότι σήμερα από τον Πειραιά αναμένεται να αναχωρήσουν 19 δρομολόγια πλοίων για Κυκλάδες, νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα και Κρήτη.

Χθες πραγματοποιήθηκαν 13 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 15.372 επιβάτες. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού αναχώρησαν 29 πλοία με 5.718 επιβάτες. Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 12 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν 5.221 επιβάτες ενώ από το Λαύριο επτά δρομολόγια με 1.655 επιβάτες.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι από τα λιμάνια της Αττικής σε 46 δρομολόγια από 13/04/2023 έως 16/4/2023 αναμένεται να ταξιδέψουν 37.093 επιβάτες και 5.592 Ι.Χ.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τις Κυκλάδες η πληρότητα στα πλοία αγγίζει το 95% για σήμερα ενώ για τα Δωδεκάνησα υπάρχει πρόβλημα διαθεσιμότητας στις καμπίνες. Αυξημένη πληρότητα υπάρχει και για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.




Μεγάλη είναι η κίνηση και στα ΚΤΕΛ στον Κηφισό, από όπου αναμένεται σήμερα να αναχωρήσουν 510 προγραμματισμένα δρομολόγια, ενώ, όπου παραστεί ανάγκη, θα δρομολογηθούν και έκτακτες αναχωρήσεις.

Ο ίδιος αριθμός δρομολογίων είναι προγραμματισμένος και για αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, ενώ για το Μεγάλο Σάββατο τα λεωφορεία που θα φύγουν από τον Κηφισό θα είναι λιγότερα.

Τα μέτρα της τροχαίας για τις εθνικές οδούς

Επί ποδός είναι και η Τροχαία για τη μεγάλη πανελλαδική έξοδο, καθώς ήδη βρίσκονται  σε ισχύ αυξημένα μέτρα για την κίνηση στις εθνικές οδούς.

Συγκεκριμένα από τις 3 μετά το μεσημέρι και μέχρι τις 10 το βράδυ για σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, και αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους ως εξής:

    • Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) στην κατεύθυνση προς Πάτρα.
    • Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065), από τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625) μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479), από τα Διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291) μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.
    • Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, από τη γέφυρα Θέρμης έως τον κόμβο Ν. Μουδανιών (61,5 χλμ) στην κατεύθυνση προς Χαλκιδική.
    • Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι – Χαλκίδα), από τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820) μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) στην κατεύθυνση προς Χαλκίδα.
    • Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) μέχρι τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97 + 550) στην κατεύθυνση προς Καβάλα.
    • Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός) από τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» (περιοχή Ρίου Χ.Θ. 11+558,47) έως το πέρας της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991) στην κατεύθυνση προς Ιωάννινα.
    • Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), από τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300) έως τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας) στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα.
    • Στον αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο-Σπάρτη) από τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000) έως τον Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000) στην κατεύθυνση προς Σπάρτη.
    • Στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας – Αντιρρίου στην κατεύθυνση προς Αντίρριο.
    • Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολύγυρου (Ε.Ο.16), από τη γέφυρα Θέρμης έως τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης (κόμβος Αγίας Αναστασίας) στην κατεύθυνση προς Πολύγυρο.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This