Τραγωδία στα Τέμπη: Βαριές ευθύνες σε ΟΣΕ και πολιτική ηγεσία ρίχνει το πόρισμα της επιτροπής

Μέσα σε περίπου 230 σελίδες αναλύονται τα λάθη και οι εγκληματικές παραλείψεις που οδήγησαν στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα

Must Read

Μπορεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που ανέλαβε να διερευνήσει το τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη να αναφέρει στη συνοδευτική ανακοίνωσή της πως το πόρισμά της «δεν ασχολείται με καταλογισμό ή και με επιμερισμό ευθυνών», ωστόσο, μέσα στις περίπου 230 σελίδες του γίνεται ξεκάθαρο πως πραγματοποιείται ένας επιμερισμός των ευθυνών για την τραγωδία, με τελικό αποδέκτη τους πολιτικούς προϊσταμένους και, εν τέλει, την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ieidiseis.gr, στο πόρισμα για τα αίτια της θανατηφόρας σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 57 επιβάτες, το οποίο και παρέλαβε χθες, Τρίτη 18/4, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, οι τρεις εμπειρογνώμονες εντοπίζουν σωρεία λαθών σε ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΡΑΣ και Hellenic Trains, ενώ δεν απουσιάζει, όπως αναμενόταν, ο καταλογισμός ευθυνών στον -προφυλακισμένο- σταθμάρχη Λάρισας, καθώς και στην ανύπαρκτη εκπαίδευσή του.

Στο εν λόγω πόρισμα της τριμελούς επιτροπής που συστάθηκε για την τραγωδία στα Τέμπη και θα αναμένεται να δοθεί επίσης στα κόμματα, αλλά και στις εισαγγελικές αρχές που χειρίζονται την υπόθεση στη Λάρισα, αναφέρεται και το γεγονός ότι πρέπει άμεσα να υπάρξει εκσυγχρονισμός του Σιδηροδρόμου στην Ελλάδα, γιατί διαπιστώνονται χρόνιες παθογένειες. Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι χρειάζεται να υπάρξουν αλλαγές στις μετατάξεις και στα όρια ηλικίας, καθώς και στην εκπαίδευση του προσωπικού, κάτι που δεν έγινε κατά το προηγούμενο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, λίγο μετά την ανακοίνωση για το πόρισμα της επιτροπής Γεραπετρίτη για το δυστύχημα στα Τέμπη, ο πρόεδρος των Μηχανοδηγών Κώστας Γενηδούνιας ξέσπασε με ανάρτησή του στο Facebook: «Αναμένοντας με ενδιαφέρον τη δημοσιοποίηση του πορίσματος, να δηλώσω ότι δεν κλήθηκα να καταθέσω (είτε ως πρόσωπο – είτε να καταθέσουμε ως Σωματείο) – παρότι το θεωρούσα λογικό – στην επιτροπή που όρισε η κυβέρνηση για τη διερεύνηση του δυστυχήματος. Το μόνο που μας ζητήθηκε ήταν να δώσουμε τα εξώδικα όπως και κάναμε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This