Σουδάν: Κατάφεραν να αποδράσουν οι δύο Έλληνες που αγνοούνταν

«Νόμιζα πως ήρθε το τέλος» δήλωσε ο Μητροπολίτης Νουβίας Σάββας

Must Read

Σώοι και περισσότερο ασφαλείς είναι πλέον οι δύο Έλληνες τραυματίες στο Σουδάν, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν, όταν απομακρύνθηκαν με ασθενοφόρο από το Χαρτούμ.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Νουβίας Σάββα, ο οποίος μίλησε στο Open, οι δύο τραυματίες κατάφεραν να αποδράσουν από την εμπόλεμη ζώνη και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο άλλης περιοχής. Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης, ο ένας εκ των δύο είναι καλά στην υγεία του, ενώ ο δεύτερος πρέπει να χειρουργηθεί στο πόδι.

«Νόμιζα πως ήρθε το τέλος» δήλωσε ο ίδιος περιγράφοντας την δύσκολη επιχείρηση της απομάκρυνσης των δύο Ελλήνων από το νοσοκομείο του Χαρτούμ την ώρα μάλιστα που το κτήριο δεχόταν πυρά. Για αρκετή ώρα, ο Μητροπολίτης είχε χάσει επικοινωνία με την ομάδα που απομάκρυνε τους τραυματίες, μέχρι που τελικά ενημερώθηκε ότι όλα πήγαν καλά.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του open, η οροφή της Μητρόπολης στην οποία είχαν εγκλωβιστεί 15 πιστοί, ανάμεσα τους και 4 Έλληνες, έπιασε φωτιά και χρειάστηκε να επέμβει ο στρατός για να την σβήσει.

Την ίδια στιγμή, άνθρωποι προσπαθούν να προστατευθούν από τις εκρήξεις, βάζοντας μαξιλάρια στα παράθυρά τους. «Χαμός. Βαράει ο ένας τον άλλον σαν τρελοί. Πυροβολισμοί, χαμός» περιέγραψε ο κ. Νίκος ο οποίος παραμένει εγκλωβισμένος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This