Β. Κικίλιας: «Ο τουρισμός δίνει ισχυρά έσοδα στη χώρα, ανοίξαν κι άλλες απευθείας πτήσεις»

Must Read

Την δική του θέση σχετικά με τις εξαιρετικές προοπτικές για τη τουριστική σεζόν και τα στοιχεία των πρώτων μηνών του έτους, εξέφρασε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως σημείωσε, το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου το «Ελ. Βενιζέλος» αλλά και τα περιφερειακά αεροδρόμια κατέγραψαν κατακόρυφη αύξηση στις αφίξεις συγκριτικά με το 2022, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στα ταξιδιωτικά έσοδα.

«Να θυμίσω, επίσης, ότι φέτος έχουμε επιπλέον την πολύ σημαντική αγορά της Κίνας -καθώς οι Κινέζοι ταξιδεύουν και off season- αλλά και της Αυστραλίας. Από την καναδική αγορά, η Air Canada συμφώνησε μαζί μας και πλέον τον Απρίλιο έχει πέντε πτήσεις direct στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” από Τορόντο και Μόντρεαλ, οι οποίες από 1η Μαΐου αυξάνονται σε 10 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα. Αν προσθέσετε τις 58 πτήσεις την εβδομάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, καταλαβαίνετε ότι έχει γίνει πράξη η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και μάλιστα μιλάμε για ποιοτικό τουρισμό, που αφήνει πολύ μεγάλο συνάλλαγμα και δίνει ισχυρά έσοδα στη χώρα», τόνισε ο κ. Κικίλιας προσθέτοντας ότι η Αθήνα δεν σταμάτησε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους να υποδέχεται τουρίστες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός χαρακτήρισε τον τουρισμό ως αδιαμεσολάβητη οικονομία. «Δίνει έσοδα στους πολλούς, στους μικρούς και τους μεσαίους επιχειρηματίες, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα μαγαζιά, τα ταβερνάκια, τον εμπορικό κόσμο και στον πρωτογενή τομέα, που με τα προϊόντα της ελληνικής γης εφοδιάζει ξενοδοχεία και εστιατόρια», επεσήμανε ο υπουργός, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη νέα καμπάνια του ΕΟΤ για το shopping in Greece, που έχει στόχο την προβολή και ενίσχυση του ελληνικού εμπορίου:

«Όλο αυτό είναι πραγματική, λαϊκή και αδιαμεσολάβητη οικονομία, δηλαδή τα χρήματα πάνε απευθείας στις τσέπες των Ελλήνων».

«Τα θέματα κακοποίησης δεν έχουν πολιτικό χρώμα»

Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε και στην υπόθεση Γεωργούλη, υπογραμμίζοντας ότι σε θέματα κακοποίησης, σεξουαλικής κακοποίησης ή βίας δεν χωράει καμία συζήτηση και πρέπει να καταδικάζονται οριζοντίως και καθέτως από όλους. Ταυτόχρονα, όπως σημείωσε, πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός των εξουσιών και να αφήνουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της.

«Για τέτοια θέματα -δυστυχώς το είδαμε και στο πρόσφατο παρελθόν- έγινε μία προσπάθεια για πολιτική εκμετάλλευση, κάτι το οποίο εγώ θεωρώ αδιανόητο, προσωπικά δεν πιστεύω στη μικροπολιτική. Δηλαδή εγώ θεωρώ ότι αυτά τα θέματα δεν έχουν πολιτικό χρώμα, πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να βρεθούν σε κάθε χώρο και πρέπει να τιμωρούνται από τον νόμο, γιατί, επαναλαμβάνω, η Δικαιοσύνη θα κρίνει. Επομένως, νομίζω ότι πρέπει να ξανασκεφτούμε πώς αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους θέματα στη δημόσια σφαίρα και στην πολιτική ζωή του τόπου», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This