Δίκη Άλκη: Αμφισβητεί την ομολογία του δεύτερου κατηγορουμένου η εισαγγελέας

Η συνομιλία της εισαγγελέως με τον δεύτερο κατηγορούμενο

Must Read

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην δίκη του Άλκη Καμπανού η οποία ξεκίνησε το πρωί με την συνέχεια των απολογιών των 12 κατηγορουμένων για την δολοφονική επίθεση στον 19χρονο.

Η εισαγγελέας αμφισβήτησε την ομολογία του δευτέρου κατηγορουμένου ο οποίος παραδέχτηκε πως εκείνος έδωσε το μοιραίο χτύπημα στον άτυχο φοιτητή με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι πέφτει σε αντιφάσεις και ότι τόσο στην αστυνομία όσο και στην απολογία του στην ανακρίτρια είπε διαφορετικά πράγματα από αυτά που ισχυρίστηκε σήμερα. «Γιατί δεν τα αναιρέσατε τότε και τα αναιρείτε τώρα;», τον ρώτησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας της έδρας, παίρνοντας τον λόγο, μετά την απολογία του 21χρονου ανέφερε πως δεν μπορεί να τον πιστέψει γιατί έχει μπροστά της στοιχεία που αντικρούουν όσα παραδέχτηκε.

Στην επιμονή του νεαρού ότι ήταν εκείνος που επέφερε στον Άλκη Καμπανό το θανατηφόρο χτύπημα η εισαγγελέας τον ρώτησε επίμονα αν είναι σίγουρος με εκείνον να απαντά ότι είναι απόλυτα βέβαιος.

Ο 21χρονος είπε, προσπαθώντας να πείσει το δικαστήριο ποια στιγμή κάρφωσε το μαχαίρι στον 19χρονο.

«Ήταν την ώρα που έφευγε και έτρεχε για να ξεφύγει από εκεί. Αυτό έγινε στην αρχή, την ώρα που συμπλεκόμουν με τον Α.Β., εκείνη την ώρα έγινε», είπε.

«Αυτό το μαχαίρι που δεν μπορεί να κόψει ούτε ψωμί, κάρφωσε μια φόρμα τυλιγμένη και καρφώθηκε σε ένα κορμί«, σχολίασε η εισαγγελέας, με τον κατηγορούμενο να επιμένει πως: «Τώρα είμαι σίγουρος πως εγώ χτύπησα τον Άλκη. Χτύπησα ταυτόχρονα τον Α.Β. και την ώρα εκείνη χτύπησα και τον Άλκη».

Όπως είχε πει νωρίτερα, το μαχαίρι που είχε μαζί του ήταν ένα μικρό μαχαίρι με ξύλινη λαβή, το οποίο είχε πάρει νωρίτερα από την κουζίνα του συνδέσμου.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν είδε κανέναν από τους άλλους 12 να κρατούν μαχαίρια. Μάλιστα, σε ερώτηση για το αν υπάρχει πιθανότητα να είχε και άλλος μαχαίρι, καθώς ο Άλκης έφερε πάρα πολλά τραύματα, ο κατηγορούμενος απάντησε ότι «μπορεί να τον χτύπησα εγώ παραπάνω φορές».

«Πώς γίνεται εσείς να χτυπάτε τον φίλο του, αφού σας έχει χτυπήσει, και παράλληλα να χτυπάτε τον Άλκη, ενώ σύμφωνα με τις απολογίες όλων στην ανακρίτρια ασχολείστε μόνο με τον φίλο του; Ξεχνάτε ότι είστε άνθρωπος, εδώ περιγράφετε ένα θηρίο που δεν βλέπει και απλά κάνει πράγματα. Σήμερα βγαίνει μια τρίτη αλήθεια. Ποια από όλες να πιστέψουμε;», τόνισε η εισαγγελέας.

Ο 21χρονος είναι ο πρώτος κατηγορούμενος που παραδέχεται ότι χτύπησε τον Άλκη.







Η ομολογία

Μια σημαντική και συγκλονιστική στιγμή βίωσαν όσοι βρίσκονται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης παρακολουθώντας τη συνέχεια των απολογιών των 12 κατηγορουμένων για την υπόθεση δολοφονίας του Άλκη Καμπανού. 

Ο δεύτερος κατηγορούμενος ομολόγησε πως ήταν αυτός που κατάφερε το μοιραίο χτύπημα με το μαχαίρι στο πόδι του άτυχου 19χρονου που τον οδήγησε στο θάνατο. Ουσιαστικά ο νεαρός παραδέχτηκε πως ήταν αυτός που τον μαχαίρωσε στο δεξί πόδι που είχε ως αποτέλεσμα την τρώση της μηριαίας αρτηρίας, τραύματα τα οποία αποδείχθηκαν μοιραία μαζί με εκείνα στο κεφάλι.

Είναι ο πρώτος που ομολογεί ότι χτύπησε τον αδικοχαμένο νεαρό καθώς -μέχρι στιγμής- όλοι οι κατηγορούμενοι επέμειναν ότι δεν ήρθαν σε σωματική επαφή μαζί του κατά τη φονική οπαδική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου στην Θεσσαλονίκη. 

«Εγώ είμαι αυτός που χτύπησα τον Άλκη στο πόδι», παραδέχτηκε ενώπιον του δικαστηρίου.

«Αυτό ήταν μια φευγαλέα σκιά που ακόμη δεν το θυμάμαι καλά», τόνισε.

«Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του Άλκη, ζήτω συγγνώμη από τους γονείς του», είπε.

Ο κατηγορούμενος είπε πως δεν θυμόταν τι είχε κάνει αλλά παρακολουθώντας αυτό το δικαστήριο τις τελευταίες τρεις εβδομάδες το συνειδητοποίησε ακούγοντας όλους τους ιατροδικαστές και όλη τη διαδικασία.

«Πρέπει οι γονείς να ξέρουν την αλήθεια», ανέφερε.

Συγκεκριμένα, ενώπιον του δικαστηρίου είπε:

«Αντιμετωπίζοντας όλο αυτό το βάρος μέσα στις φυλακές θέλω και πρέπει να ζητήσω μια τεράστια συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω δυστυχώς, μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του Άλκη. Εγώ είμαι αυτός που χτύπησε τον Άλκη στο πόδι. Ήταν μια φευγαλέα σκιά, που δεν θυμάμαι καλά. Παρακολουθώντας όλο αυτό το διάστημα το δικαστήριο, τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες, το συνειδητοποίησα ακούγοντας όλους τους ιατροδικαστές.

Είναι δύσκολο να θυμηθώ όλο αυτό το συμβάν. Όταν έμαθα ότι έφυγε ένα παιδί, σοκαρίστηκα- αυτή είναι η αλήθεια. Θέλω να γνωρίζουν οι γονείς του Άλκη την αλήθεια. Από την πρώτη στιγμή ήμουν ειλικρινής. Απλά δεν το είχα τόσο καθαρά στο μυαλό μου. Έχω τις αμφιβολίες ακόμη εάν το έκανα, αλλά σε συζήτηση με τους δικηγόρους και τον ιατροδικαστή - τεχνικό σύμβουλό μού είπαν ότι ταιριάζει αυτό το χτύπημα στο μαχαίρι. Είμαι σίγουρος, πεπεισμένος ότι έγινε από μένα».

Ο 21χρονος τόνισε ότι οι 12 ήθελαν να τραμπουκίσουν και σε καμία περίπτωση να σκοτώσουν.

Περιγράφοντας την επίθεση είπε πως πήγαν στο σημείο τυχαία για να βρουν οπαδούς του Άρη να τους τραμπουκίσουν ως αντίποινα για οπαδικό επεισόδιο που είχε προηγηθεί στο Ωραιόκαστρο. Είχαν στείλει νωρίτερα άτομο να «σκανάρει» την Χαριλάου.

Όταν τελικά έφτασαν στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Γαζή, εντόπισαν τον Άλκη με την παρέα του. Ο ίδιος είπε πως ήταν ο πρώτος που αποβιβάστηκε από το ΙΧ στο οποίο επέβαινε, πλησίασε προς τα σκαλάκια που κάθονταν τα θύματα της επίθεσης και ήταν αυτός που ρώτησε «τι ομάδα είστε αλάνια;»,

«Άρης ρε πουτ@ν@ς», ανέφερε πως ήταν η απάντηση στο ερώτημά του και τότε, όπως είπε, κινήθηκε προς την παρέα των πέντε νεαρών για να τους επιτεθεί.Τότε ένας φίλος του Άλκη τον χτύπησε με το κράνος και εκείνος έβγαλε το μαχαίρι που είχε μαζί του και τον χτύπησε.

Την Τρίτη είχε απολογηθεί ο πρώτος κατηγορούμενος ο οποίος εμφανίστηκε μετανιωμένος.

 



Δείτε επίσης:

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού – Στο εδώλιο οι κατηγορούμενοι

Δίκη Α. Καμπανού: Μετανιωμένος ο πρώτος κατηγορούμενος – «Μακάρι να μην είχα εμπλακεί»

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This