Δίκη Α. Καμπανού: Μετανιωμένος ο πρώτος κατηγορούμενος – «Μακάρι να μην είχα εμπλακεί»

Μίλησε πως λήφθηκε η απόφαση για το επεισόδιο και περιέγραψε τι έγινε κατά την επίθεση

Must Read

Την μεταμέλεια του προέβαλλε ο πρώτος κατηγορούμενος για την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης κατά του Άλκη Καμπανού τον Φεβρουάριο του 2022 στην Θεσσαλονίκη.

Ο 24χρονος ήταν ο πρώτος που ανέβηκε στην έδρα προκειμένου να απολογηθεί για το συμβάν που ακόμα «παγώνει» το πανελλήνιο.

Έπειτα από τρεις μήνες ακροαματικής διαδικασίας και 25 συνεδριάσεις, διάστημα κατά το οποίο εξετάστηκαν περισσότεροι από 65 μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης, άνοιξε λίγο πριν από τις 11 το πρωί ο κύκλος των απολογιών των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία.

Η σύλληψη του νεαρού προηγήθηκε χρονικά έναντι των υπολοίπων συγκατηγορουμένων του, ξετυλίγοντας το «κουβάρι» της πολύκροτης υπόθεσης. Πρόκειται για τον οδηγό του πρώτου αυτοκινήτου, στην κατοχή του οποίου είχαν βρεθεί κλειδιά από κεντρικό σύνδεσμο οπαδών, όπου λίγα 24ωρα μετά το φονικό έγινε αστυνομική έφοδος και βρέθηκε πλήθος πολεμοφοδίων.

Από τον συγκεκριμένο σύνδεσμο είχαν ξεκινήσει, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι 12 κατηγορούμενοι, για να κινηθούν με τρία οχήματα προς τη Χαριλάου εκδηλώνοντας την άγρια επίθεση.

«Μέρες σκέφτομαι να πω τα γεγονότα όπως είναι χωρίς να στενοχωρήσω κανέναν. Θέλω να ζητήσω μία συγγνώμη για τη συμμετοχή σε αυτή την τραγική ιστορία που κόστισε τη ζωή στον Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, να τα έκανα όλα αλλιώς, να μην βρεθώ σε ομάδες και συνδέσμους, αλλά είναι αργά», είπε ο κατηγορούμενος στην αρχή της απολογίας του.

«Εδώ και 2 χρόνια είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ είμαι μέλος του συνδέσμου και πήγαινα στο γήπεδο. Πήγαινα συχνά, μέρα παρά μέρα», ανέφερε.

Σύμφωνα με το thestival.gr, στη συνέχεια είπε πως γύρω στις 23:00 γύρισαν στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ ενώ περιέγραψε πως λήφθηκε η απόφαση για το οπαδικό επεισόδιο.

«Ο σύνδεσμος είχε κόσμο εκείνη την ώρα, περίπου 10 άτομα. Εκεί ήταν σχεδόν όλοι οι κατηγορούμενοι. Συζητήσαμε ότι κάτι έγινε στο Ωραιόκαστρο και να πάμε προς τα εκεί. Κυνήγησαν κάποιους δικούς μας, μας είπε κάποιος. Είπαμε να πάμε προς Χαριλάου για να κάνουμε ένα οπαδικό επεισόδιο. Δεν έχω ξαναεμπλακεί σε επεισόδιο. Ήταν απόφαση όλων.

Οπαδικό επεισόδιο σημαίνει να κυνηγήσουμε κάποιον, όχι αυτό που συνέβη. Οι υπόλοιποι ήρθαν μετά. Ήμασταν αυτοί οι 12. Ψάχναμε οπαδούς του Άρη για να τους κυνηγήσουμε. Μπορεί να πηγαίναμε και μόνοι μας. Δεν θέλαμε να πάμε σε κεντρικό σημείο. Δεν ψάχναμε κάτι συγκεκριμένο. Ψάχναμε οπαδούς του Άρη».

Σε ερώτηση για τα αντικείμενα που είχαν μαζί του είπε πως ο καθένας έπαιρνε ότι ήθελε από τον σύνδεσμο.

«Έχει πολλά αντικείμενα. Υπάρχει ένας χώρος εκεί. Δεν είχα δει το δρεπάνι στον σύνδεσμο. Το κινητό μου το άφησα να φορτίζει εκεί».

Στη συνέχεια, ο πρώτος κατηγορούμενος περιέγραψε τη διαδρομή μέχρι την οδό Θ. Γαζή.

«Πηγαίναμε αργά στον δρόμο και ψάχναμε παρέες. Περάσαμε το φανάρι και είδαμε την παρέα του Άλκη. Είδαμε μαυροφορεμένα άτομα. Δεν ήμασταν σίγουροι αν ήταν οπαδοί του Άρη. Σταματήσαμε 2 αυτοκίνητα, το 3ο έστριψε. Κατέβηκαν τρία άτομα και πήγαν στο σημείο. Εγω έμεινα στο αμάξι. Μετά είδα από το 3ο αυτοκίνητο για να βγαίνουν άλλοι δύο. Το 3ο αμάξι δεν ήταν ορατό. Άκουσα που ρώτησαν τι ομάδα είστε και απάντησαν “Αρειανάρα”. Εκεί ξεκίνησε το επεισόδιο.

Είδα ένα άτομο να τρέχει και να τον κυνηγάει ένας από τους κατηγορούμενος. Βγήκα από το αμάξι αλλά δεν είχα βάλει χειρόφρενο και ξαναγύρισα. Μετά ξαναβγήκα και είδα ένα άλλο άτομο να φεύγει. Έκανα μία κίνηση προς τα εκεί αλλά δεν τον κυνήγησα. Άκουγα φωνές και είχα κοκαλώσει. Άκουγα βρισιές και φωνές. Είδα κάποιον από τους κατηγορούμενους να χτυπάει. Το δρεπάνι το είχε ο 10ος κατηγορούμενους. Τον είδα να χτυπάει αλλά δεν ξέρω ποιον. Είδα και άλλον κατηγορούμενο πάνω στα σκαλιά να χτυπάει. Είδα 5-6 άτομα πάνω στα σκαλιά».

Για τα κλειδιά του συνδέσμου που βρέθηκαν στην κατοχή του είπε  πως «τα πήρα εφόσον τελειώνε ο αγώνας από το Παλατάκι για να άφηνα πίσω τα λάβαρα. Δεν ήταν στο μπρελόκ, ήταν στο τσαντάκι μου. Δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος στον σύνδεσμο, είναι όλοι μαζί».

Η απολογία του κατηγορουμένου συνεχίζεται.






Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This