Δικηγόρος οικογένειας Άλκη: «Εξιλαστήριο θύμα ο δεύτερος κατηγορούμενος»

Αμφισβητεί την ομολογία του όπως και η εισαγγελέας της έδρας

Must Read

Την άποψη ότι ο δεύτερος κατηγορούμενος για την δολοφονική επίθεση στον Άλκη Καμπανό ο οποίος ομολόγησε ότι ήταν αυτός που επέφερε το μοιραίο χτύπημα αποτελεί το εξιλαστήριο θύμα εξέφρασε ο δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου 19χρονου,Γιάννης Πουλτσίδης.

Χθες ο 21χρονος παραδέχθηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης ότι χτύπησε τον Άλκη στην μηριαία αρτηρία με το μαχαίρι, χτύπημα το οποίο μαζί με τα υπόλοιπα που είχε στο κεφάλι τον οδήγησαν στον θάνατο.  Την συγκεκριμένη ομολογία είχε αμφισβητήσει χθες και η εισαγγελέας της έδρας σχολιάζοντας πως το μαχαίρι που δεν μπορεί να κόψει ούτε ψωμί, κατάφερε το θανάσιμο χτύπημα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Πουλτσίδης ανέφερε ότι περίμενε την εξέλιξη αυτή μετά τις ιατροδικαστικές εκθέσεις των τεχνικών συμβούλων που προσπάθησαν να ανατρέψουν την έκθεση της Λήδας Κοβάτση, υποστηρίζοντας ότι τα τραύματα στο κεφάλι, στα οποία αναφέρεται η ιατροδικαστής, δεν έπαιξαν κανένα ρόλο στον θάνατο του Άλκη και ότι το καίριο χτύπημα που επέφερε τον θάνατο ήταν αυτό στη μηριαία αρτηρία.

«Αυτό δεν είναι επιστημονικά ανεκτό, διότι οι τεχνικοί σύμβουλοι δεν εξέτασαν την σορό του παιδιού, συνεπώς, σε ό,τι αφορά τον δεύτερο κατηγορούμενο, είναι το εξιλαστήριο θύμα που πήρε επάνω του όλη την ευθύνη για να περιοριστεί η συμμετοχική δράση των υπολοίπων έντεκα, αναφορικά με τη φυσική αυτουργία για την οποία κατηγορούνται», είπε.

Και πρόσθεσε: «Θέλουν να βγάλουν από το κάδρο όλα τα χτυπήματα που δέχτηκε ο Άλκης στο κεφάλι».

Σύμφωνα με τον κ. Πουλτσίδη «ο δεύτερος κατηγορούμενος ανακάλεσε όλα όσα είχε πει στην κυρία ανάκριση. Πήρε όλη την ευθύνη πάνω του, βυθίζοντας την έδρα στο σκοτάδι, ενώ ο ίδιος δεν κερδίζει τίποτα παρά μόνο μία ισόβια κάθειρξη».

Καταλήγοντας ο δικηγόρος μίλησε για τους γονείς του Άλκη και την στάση τους τονίζοντας «μιλάμε για δύο γονείς μνημείο ηθικής αλλά, εάν κάποιοι έχουν παρεξηγήσει την ήπια στάση τους, αν τους θεωρούν χαζούς, κάνουν μεγάλο λάθος».



Δείτε επίσης:

Δίκη Άλκη: Αμφισβητεί την ομολογία του δεύτερου κατηγορουμένου η εισαγγελέας

Δίκη Άλκη: «Εγώ του έδωσα το μοιραίο χτύπημα», παραδέχτηκε ο δεύτερος κατηγορούμενος
 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This