Tour στην Αθήνα με… δίτροχες κούκλες

Η έξυπνη επιχειρηματική ιδέα του ∆ημήτρη Βαλτετσιώτη που έκανε την αγάπη του για τις μηχανές, project για τουρίστες

Must Read

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και μία… βόλτα με τη μηχανή θα είναι για φέτος το μότο των τουριστών που έρχονται στην Αθήνα, αφού θα έχουν τη δυνατότητα ενός… private tour, που θα τους μείνει αξέχαστο!

  • Από την Ιωάννα Τσέφλιου

Σε μία χώρα όπου ο τουρισμός ανθεί πλέον όλο τον χρόνο, ο Δημήτρης Βαλτετσιώτης έκανε το πάθος του επάγγελμα και με την ομάδα που δημιούργησε πάει βόλτες τους τουρίστες, με τις σπάνιες και εντυπωσιακές μοτοσικλέτες τους, με καλάθι. Θησείο, Πλάκα και Αναφιώτικα είναι τα πιο συνηθισμένα τους tours, ενώ υπάρχει και πακέτο που περιλαμβάνει βόλτα στο Σούνιο, η οποία συνοδεύεται από μία γρήγορη βουτιά, αλλά και ελληνικά εδέσματα.

«Το Hellas Vintage Tours, Motorcycle with Sidecar Tours άρχισε από την αγάπη μου για τις μηχανές. Έκανα την πρώτη μου κούρσα με μηχανή με καλάθι στην ηλικία των δύο ετών. Η ελευθερία και η δράση που μου προσφέρει η βόλτα με καλάθι, με ώθησε στο να μοιραστώ αυτή την απερίγραπτη εμπειρία με τον κόσμο», αναφέρει αρχικά ο Δημήτρης στην «Espresso» και συνεχίζει:

Αποφασίσαμε με τον συνέταιρό μου να φέρουμε αυτό το concept από το εξωτερικό, δεδομένου ότι δεν υπήρχε καθόλου στην Ελλάδα. Είναι πολύ πρωτοποριακό. Αρχικά, φέραμε τις μηχανές από άλλες χώρες, μπήκαμε στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), πράγμα που προσωπικά θεωρώ πολύ σημαντικό για τη δουλειά μας. Εχουμε παράλληλα ευρωπαϊκή έγκριση, λόγω του ότι το καλάθι χρειάζεται πιστοποίηση και ζώνη ασφαλείας, για προφανείς λόγους. Αυτή τη στιγμή έχουμε τέσσερις μοτοσικλέτες που διατίθενται για το κοινό».

Οπως εξηγεί, τα tours που γίνονται είναι στην Πλάκα, στου Ψυρρή, στον λόφο του Λυκαβηττού, ενώ κάνουν και τον γύρο της Ακρόπολης. «Ακόμη κάνουμε δύο μεγάλες κούρσες, που χρειάζονται μισή ημέρα. Η πρώτη στη λίμνη Βουλιαγμένης, που πάμε στονΑστέρα και στο Καβούρι, και η άλλη στο Σούνιο» επισημαίνει και συμπληρώνει:

«Θέλουμε να δείξουμε στους τουρίστες τα στενά στα Αναφιώτικα, τη θέα από τον Λυκαβηττό, τον Αη Γιώργη. Σε ό,τι αφορά την ακτογραμμή της παραλίας, ξεκινάμε από Πειραιά, συνεχίζουμε Αλιμο, φτάνουμε Καβούρι, λιμανάκια, και στη λίμνη της Βουλιαγμένης κάνουμε μία στάση να ξεκουραστούν, να πιουν ένα καφέ. Στο Σούνιο, που είναι πιο μεγάλη βόλτα, περιλαμβάνουμε στο πακέτο ελληνικό φαγητό, για παράδειγμα σουβλάκι ή έναν ελληνικό καφέ ή υποβρύχιο, για να γνωρίσουν οι τουρίστες τα παραδοσιακά μας προϊόντα, ενώ δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ναό του Ποσειδώνα».

Ο Δημήτρης Βαλτετσιώτης διευκρινίζει πως όλοι οι οδηγοί έχουν πιστοποίηση από σχολές επαγγελματιών οδηγών μοτοσικλέτας. «Είναι οδηγοί με εξειδίκευση, υπάρχει έλεγχος» σημειώνει.

Σε ό,τι αφορά τους τουρίστες, ο ίδιος εξηγεί πως ενθουσιάζονται με τις βόλτες, αφού δεν έχουν δει κάτι ανάλογο στη χώρα μας. «Τους δίνεται η δυνατότητα να μπουν ακόμη και σε σοκάκια της Αθήνας που δεν θα μπορούσαν προφανώς με ταξιδιωτικό πούλμαν και ενδεχομένως ούτε με το ταξί ή με κάποιο αυτοκίνητο. Κάνουν tour ως ντόπιοι και όχι ως τουρίστες και παίρνουν μια μεγαλύτερη “γεύση” από το κέντρο της πόλης και τις γραφικές γειτονιές της, με τις οποίες ξετρελαίνονται -σταματάνε για φωτογραφίες, βγάζουν βίντεο-, το απολαμβάνουν στο έπακρο» τονίζει, μιλώντας στην «Espresso».

Σε γάμο ή βάφτιση

Μάλιστα, όπως αναφέρει, δεν είναι λίγοι εκείνοι που «κλείνουν» μοτοσικλέτα με οδηγό για να πάνε στον γάμο τους ή στη βάφτιση του παιδιού τους. «Μας καλεί κόσμος που θέλει να τον συνοδεύσουμε ως την εκκλησία. Αρκετά ζευγάρια θέλουν τη μοτοσικλέτα για τις φωτογραφίες του γάμου τους ή γενικότερα για μία πιο εντυπωσιακή είσοδο. Μας κάλεσαν, δε, για να νοικιάσουν μοτοσικλέτα από μία ελληνική σειρά, για τις ανάγκες ενός επεισοδίου, που αναμένεται να “παιχτεί’” στην τηλεόραση» επισημαίνει, ενώ στη συνέχεια λέει:

«Παράλληλα, αρκετοί τουρίστες θέλουν να κάνουν μία βόλτα αλά athens by night. Δηλαδή, να πάρουν ένα κοκτέιλ στο χέρι, να κάτσουν στο καλάθι της μοτοσικλέτας και να απολαύσουν την πρωτεύουσα, με το αεράκι και τα σοκάκια με τη μουσική. Δίνουμε στον κόσμο τη δυνατότητα να περάσει ρομαντικές και ιδιαίτερες στιγμές, όπως τα ζευγάρια που θέλουν να πάνε στον λόφο του Φιλοπάππου, για παράδειγμα».

Ο Δημήτρης Βαλτετσιώτης εξηγεί πως μέσα στους επόμενους μήνες ευελπιστεί η ομάδα να μεγαλώσει, με περισσότερες μοτοσικλέτες. «Ηδη πάμε και σε νησιά γάμους και βαφτίσεις, και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα πάμε σε ακόμη περισσότερα. Στοχεύουμε και στον χειμώνα, όχι μόνο στους καλοκαιρινούς μήνες, αφού πλέον ο τουρισμός μας είναι στο ζενίθ, ειδικά στην Αθήνα, όλο τον χρόνο» σημειώνει και καταλήγει λέγοντας:

«Παράλληλα, θέλουμε να επεκταθούμε και σε άλλα νησιά, ενδεχομένως να πάμε κάποιες μοτοσικλέτες εκεί μόνιμα για tours και όχι μόνο έπειτα από συνεννόηση για ενοικιάσεις. Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα όταν πηγαίνεις βόλτα στα σοκάκια της πόλης, πόσο μάλλον στο νησί».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This