Κόπτσης για ξυλοδαρμό 11χρονου στα Πατήσια: «Θα αποδοθούν ευθύνες, θα υπάρξουν συνέπειες»

Must Read

Θα γίνει διερεύνηση του περιστατικού με τον ξυλοδαρμού του 11χρονου σε σχολείο στα Πατήσια και θα αποδοθούν ευθύνες τόνισε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Το νέο επεισόδιο άγριας βίας σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης σε δημοτικό στα Πατήσια όταν ομάδα ανηλίκων πλησίασε 11χρονο και τον έσπασε στο ξύλο με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει από τα χτυπήματα!

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ανέφερε πως το Υπουργείο έχει ήδη λάβει διαφορετικές απόψεις, έχει μιλήσει με την αναπληρώτρια Διευθύντρια Εκπαίδευσης και με τη διευθύντρια του σχολείου ώστε να δημιουργήσει μια συνολική εικόνα για το περιστατικό.

«Όταν έχουμε πλήρη εικόνα δίνουμε τις αντίστοιχες εντολές και τις οδηγίες ώστε θα εφαρμοστεί επακριβώς η κείμενη νομοθεσία»,τόνισε ο κ. Κόπτσης.

Και πρόσθεσε: «Αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν και φυσικά έχουμε πει ότι όντως είναι κοινωνικό φαινόμενο και ό,τι αφορά την ψυχή των παιδιών θέλει χρόνο γιατί πίσω από εδώ κρύβονται αίτια και στο σπίτι και στην οικογένεια».

Ο ίδιος υποστήριξε πως «είμαστε πάνω από το πρόβλημα και όσον αφορά τη δομή που δημιουργούμε και πέρα από αυτά που έχουμε κάνει με τους ψυχολόγους, με τους συμβούλους σχολικής ζωής και τις επιμορφώσεις, η πλατφόρμα θα ανοίξει, δηλαδή είμαστε στην τελευταία φάση σύνταξης όλων των υπουργικών αποφάσεων, είναι σχεδόν έτοιμες έχουν ήδη σχηματιστεί, έχουμε οργανώσει όλο το πλαίσιο των υπουργικών αποφάσεων και η πλατφόρμα είναι πανέτοιμη, γίνονται οι τελευταίες δοκιμές. Θα είμαστε έτοιμοι άμεσα και θέλουμε πολύ συγκροτημένα αυτό να βγει στην εκπαιδευτική κοινότητα για να έχει αποτελεσματικότητα».

Ο κ. Κόπτσης επεσήμανε την σημασία της πρόληψης.

«Πρέπει με την άκρη του ματιού μας να είμαστε έτοιμοι να δούμε όταν θα πρωτοεμφανιστεί. Για να φτάσει ένα φαινόμενο να γίνει ακραίο έχει δείξει σημάδια. Αλίμονο αν ή το σχολείο ή το σπίτι ή από κοινού δεν έχουμε διαπιστώσει σε όλη την πορεία τα σημάδια αυτά που μας έχει δώσει. Τότε κάτι φταίει.

Αυτά τα σημάδια, κάθε περιστατικό και το σημερινό και το προχθεσινό και όλα τα φαινόμενα έχουν δώσει σημάδια κατά καιρό. Κάποιοι δεν το διαπίστωσαν, κάποιοι δεν έδωσαν ίσως την αναμενόμενη βαρύτητα που έπρεπε να δοθεί είτε λέγεται σπίτι ή σχολείο».

Και κατέληξε:

«Φυσικά όποιος έχει ευθύνες θα έχει συνέπειες. Από την άλλη τα παιδιά μας πρέπει με ένα παιδαγωγικό μέσο αντιμετώπισης να τα αντιμετωπίσουμε. Δηλαδή πρέπει και να τα εντάξουμε στην κοινωνική ομάδα και να διώξουμε όλους τους παράγοντες που έχουν δημιουργήσει αυτό το φαινόμενο και να επουλώνουμε την πληγή και να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο κλίμα που να συνεχιστεί εύρυθμα η λειτουργία του σχολείου. Είναι μια ισορροπία που δεν είναι καθόλου εύκολη.

Και από την άλλη πλευρά, βαρύτητα στην ψυχοσωματική, ψυχοκοινωνική πλευρά ώστε το παιδί να ενταχθεί, να διώξει όλες αυτές τις φοβίες, όλους τους παράγοντες που δημιούργησαν τα φαινόμενα αυτά».

Το παιδί νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με την υγεία του να μην είναι σε κίνδυνο.









Δείτε επίσης:

Φρίκη σε δημοτικό στα Πατήσια: Στο νοσοκομείο 11χρονος που λιποθύμησε από το ξύλο!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This