«Πράσινο φως» από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την απόκτηση C-130 – Στην τελική ευθεία και η συμφωνία για τα F-35

Αναμένεται και πρόσθετο πακέτο οικονομικής βοήθειας στη χώρα μας, υπό τη μορφή δανεισμού για ανανέωση των οπλικών συστημάτων

Must Read

Δύο μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου C-130 από το πλεόνασμα του αμερικανικού στρατού αναμένεται να αποκτήσει πολύ σύντομα η Ελλάδα, καθώς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε το «πράσινο φως» για την παροχή τους στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, όχι μόνο έχει ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ η παροχή δυο μεταγωγικών C-130 στη χώρα μας, αλλά σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί και η συμφωνία αγοράς δυο καινούργιων.

Όσον αφορά δε τα περιζήτητα F-35, τα κορυφαία, δηλαδή, αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενιάς, αμέσως μετά τις εκλογές στην Τουρκία αναμένεται να μπει και η τελευταία εκ των τεσσάρων υπογραφών που απαιτούνται στο Κογκρέσο, για να ενεργοποιηθεί η επίσημη διαδικασία. Κατόπιν, απομένει να σταλεί από τους Αμερικανούς η επιστολή αποδοχής του αιτήματος και να αρχίσουν οι σχετικές διαπραγματεύσεις, με στόχο η Ελλάδα να αρχίσει να παραλαμβάνει τα πρώτα αεροσκάφη το 2028.

Επίσης, η χώρα μας αναμένεται να λάβει πρόσθετο πακέτο οικονομικής βοήθειας, ύψους άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υπό τη μορφή παροχής δανείου ή δανειακών εγγυήσεων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, προκειμένου να ανανεώσει τα οπλικά συστήματά της. Σε αυτό το πλαίσιο, εξάλλου, επανέρχονται οι συζητήσεις για παροχή στην Ουκρανία των πυραυλικών συστημάτων S-300 και παράλληλη παραλαβή συστημάτων Patriot.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This