Ενθουσιασμένος ο Τσούνης που Ελλάδα και Τουρκία είναι.. έτοιμες να συνομιλήσουν!

Να δοθεί έμφαση στην διπλωματία για να υπάρξει ειρηνική συνύπαρξη, προέτρεψε ο Αμερικανός Πρέσβης

Must Read

Στη δεύτερη μέρα των εργασιών του 8oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών εμφανίστηκε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης. Και μιλώντας στον Αθανάσιο Έλλις τόνισε την πρόθεση οι ΗΠΑ να συνδράμουν στην διευκόλυνση των συζητήσεων και στη βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας, εφόσον αυτό ζητηθεί!

Μάλιστα δήλωσε και ενθουσιασμένος γιατί Ελλάδα και Τουρκία είναι έτοιμες να συνομιλήσουν με στόχο την αποκλιμάκωση των εντάσεων στις σχέσεις τους, κάτι που περιμένει να φανεί ακόμα περισσότερο μετά τις εκλογές! Βεβαίως λίγο νωρίτερα ο Ρουμπινί είχε προειδοποιήσει ότι η Τουρκία θα προκαλέσει τεχνητή κρίση με την Ελλάδα, μετά τις εκλογές…

Ο Αμερικανός πρέσβης επέμεινε στην ελληνοτουρκική φιλία και γι’ αυτό τόνισε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην διπλωματία με στόχο να υπάρξει ειρηνική συνύπαρξη. Υπογράμμισε πως οι απειλές του Τύπου προς τη χώρα από την Τουρκία αποτελούν προσβολή στην αξιοπρέπεια του έθνους, αλλά δικαιολόγησε τους γείτονες αναφέροντας πως σε μία εκλογική χρονιά λέγονται αρκετά πράγματα και πρέπει να υπάρχει επιλογή στη σημασία που δίνεται.

«Οι δύο χώρες είναι δίπλα χιλιετίες. Υπάρχουν καλοί διπλωμάτες και πρέπει να γίνουν οι προσπάθειες ώστε να συνυπάρξουμε ειρηνικά χωρίς να σημαίνει ότι μπορούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά, αγνοώντας προφανώς ότι η Τουρκία σαφώς και δεν έχει παρουσία χιλιετιών στην περιοχή και πολύ περισσότερο ως κρατική οντότητα.

Αναφέρθηκε δε στις καλές σχέσεις που διατηρεί με τους Τούρκους ομολογούς του, τονίζοντας: «Πρέπει να αφήσουμε πίσω ρητορική και ενοχλήσεις».

Ερωτώμενος για την αγορά των F16 από την Τουρκία, σημείωσε πως θα έρθει η μέρα που θα μπορεί να λάβει τα αεροσκάφη, όταν θα έχουν μείνει στο παρελθόν οι εντάσεις και οι ενοχλήσεις. «ΗΠΑ και Τουρκία είχαν παραδοσιακά στενές σχέσεις. Ελπίζουμε ότι θα επανέλθουμε σε εκείνες τις μέρες στενής συνεργασίας» τόνισε ο Τσούνης.

Προχώρησε ακόμη και σε παρατήρηση προς την Ευρώπη, λέγοντας ότι θα πρέπει «να συμπεριφερθεί στην Τουρκία καλύτερα. Θα πρέπει να μπορούμε να συνυπάρξουμε ειρηνικά». Παράλληλα, σημείωσε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις ΗΠΑ να διασφαλίσουν ότι η Ελλάδα θα λάβει τα F35.

Δείτε ακόμη: 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This