Επισκέψεις ανήμερα των εκλογών

Ο κ. Βαρθολομαίος θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 21 Μαΐου για να λειτουργήσει πρώτη φορά στον Ναό του Αγ. Νικολάου Πτωχοκομείου, τον οποίο πρόσφατα παραχώρησε στο Πατριαρχείο ο Δήμος Αθηναίων 

Must Read

Στις 21 Μαΐου εκτός από εκλογές έχουμε, πληροφορούμαι και επισκέψεις στην Ελλάδα. Την Κυριακή κατά την οποία οι Έλληνες ψηφίζουν για να αναδείξουν τη νέα κυβέρνηση επέλεξε να βρίσκεται στην πρωτεύουσα και ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Θα λειτουργήσει πρώτη φορά στον Ναό του Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου, στο ναό που παραχώρησε στο Πατριαρχείο ο Δήμος Αθηναίων. Απ’ ό,τι μαθαίνω, ο Πατριάρχης δεν θέλει να έχει εμπλοκές με τα εσωτερικά της χώρας. Η ημερομηνία επίσκεψής του είχε αποφασιστεί προτού ο Κ. Μητσοτάκης ορίσει την ημερομηνία των εκλογών.

Όταν ολοκληρωθούν η θεία λειτουργία και οι τελετές, θα πάρει το αεροπλάνο για να επιστρέψει άρον άρον στην Πόλη. Μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα από τα exit polls να βρίσκεται σε τουρκικό έδαφος για καλό και για κακό…

Ψάχνουν νέο διοικητή

Επισήμως ο Θανάσης Μαρτίνος το είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή. Μόλις ολοκληρωθεί η θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, θα παραιτηθεί και από τη θέση του διοικητή του Αγίου Όρους. Πέρασαν κάτι λιγότερο από τέσσερα χρόνια από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα ο γνωστός φιλάνθρωπος εφοπλιστής. Μαζί με τον έμπειρο υποδιοικητή Αρίστο Κασμίρογλου έκανε σημαντική δουλειά, είναι η αλήθεια.

Ο Θ. Μαρτίνος όχι μόνο έλυσε θέματα του Αγίου Όρους σε μία δύσκολη περίοδο (πανδημίες, προβλήματα με Ρωσία λόγω Ουκρανίας κ.λπ.), αλλά έβαλε και βαθιά το χέρι στην τσέπη. Σε αντίθεση με πολλούς προκατόχους του που περισσότερο έμειναν στην Ιστορία για τις δημόσιες σχέσεις τους και από δουλειά μηδέν.

Για να μην αναφερθώ στην περίοδο του συγχωρεμένου Στ. Ψυχάρη που έχει μείνει στην Ιστορία ως τουλάχιστον… μνημειώδης. Μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται ως διάδοχοι του Θ. Μαρτίνου είναι και του δικηγόρου Σάκη Κεχαγιόχλου, ως πρόταση του Μητροπολίτη Χαλκηδόνος Εμμανουήλ.

Έλεγχοι σε Μητροπόλεις και Μονές

Υπάρχει μία έντονη φήμη πως ο δυτικός παράγοντας (ΗΠΑ, Ε.Ε.), για να το πω πιο κομψά, θα ζητήσει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση, αμέσως μετά τις εκλογές να κάνει ελέγχους. Να εξετάσει εξονυχιστικά τις ροές του χρήματος που διακινήθηκαν τα τελευταία χρόνια κυρίως από Ρώσους μεγιστάνες προς συγκεκριμένες εταιρίες και επιχειρηματικά σχήματα στην Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά -το κυριότερο- προς Μητροπόλεις και ιερές μονές εντός και εκτός Αγίου Όρους υπό τη μορφή «δωρεών».

Οι πληροφορίες είναι απόλυτα διασταυρωμένες. Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αφήνουν να περάσουν πρώτα οι εκλογές στην Ελλάδα, να σταθεροποιηθεί η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει, και μετά να ασχοληθούν επισταμένως με την υπόθεση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This