Δολοφονία Καραϊβάζ: «Θα ακολουθήσουν κι άλλες συλλήψεις … Είναι θέμα χρόνου»

Το modus operandi των συλληφθέντων και τα δάκρυα στο στούντιο του Mega

Must Read

Θέμα χρόνου να ακολουθήσουν κι άλλες συλλήψεις για τη στυγνή δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραΐβάζ, τον Απρίλιο του 2021 έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, θεωρεί ότι είναι ο Στράτος Μαυροειδάκος, γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 για την υπόθεση και τις δύο συλλήψεις που ανακοινώθηκαν, είπε σχετικά:

«Νομίζω ότι θα ακολουθήσουν και κάποιες άλλες συλλήψεις. Και για να κλείσει αυτή η υπόθεση και για να ησυχάσει και η ψυχή του Γιώργου. Δεν θα τον φέρει πίσω κανένας, αλλά νομίζω ότι θα δικαιωθεί η μνήμη του, να συλληφθούν όλοι όσοι είχαν συμμετοχή σε αυτή την αποτρόπαια πράξη. Νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου».

Σύμφωνα με τον κ.Μαυροειδάκο, το μεγάλο στοίχημα για την Ελληνική Αστυνομία και για τους αξιωματικούς της, «είναι και πιστεύω ότι θα γίνει, δηλαδή είμαστε πολύ κοντά, να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός, αυτός που λένε “στην πιάτσα” ότι έβαλε τα λεφτά στο τραπέζι για ένα συμβόλαιο θανάτου, για έναν από τους ικανότερους αστυνομικούς συντάκτες της ελληνικής επικράτειας».




Ο ΓΓ του Σωματείου Ειδικών φρουρών επεσήμανε ακόμα ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν αυτός που έβαλε τη φωνή του συνδικαλισμού στα υπουργικά γραφεία και αυτός που τους βοηθούσε.

Σε ότι αφορά το κίνητρο της εκτέλεσης, το οποίο ακόμα αναζητείται, ο Στράτος Μαυροειδάκος εκτίμησε:

«Φαίνεται ότι είναι από άνθρωπο του κοινού ποινικού δικαίου της νύχτας, συμμορίες που λυμαίνονται τη νύχτα τα τελευταία χρόνια και αλληλοσκοτώνονται μεταξύ τους. Νομίζω ότι κάποιο ρεπορτάζ του, ή κάπου μεταξύ των ομάδων που σκοτωνόντουσαν, κάποια επαφή που μπορούσε να είχε ο Γιώργος και να γνώριζε κάποια πράγματα, τον έφερε σε αυτό το σημείο, γιατί κάποιοι δεν ήθελαν να ακουστούν ή να υπάρχουν στα χέρια του Γιώργου κάποιες αποδείξεις που να τους ενοχοποιούν. Και από τις νόμιμες επισυνδέσεις που γίνανε, φαινόντουσαν ότι μπορεί να φοβόντουσαν, που να μην ίσχυε κιόλας, ότι ο Καραϊβάζ είχε μιλήσει σε κάποιους αξιωματικούς της αστυνομίας για κάτι πράγματα που γνώριζε. Μπορεί και αυτό να τους φόβισε σε κάτι».




Για την κριτική που ασκήθηκε για το χρονικό σημείο των ανακοινώσεων των συλλήψεων, αλλά και για την καθυστέρηση στις έρευνες, είπε:

«Το διάστημα αυτό η αστυνομία είχε λοιδορηθεί από μερίδα του Τύπου και από πολιτικά κόμματα, θεωρώντας ότι οι αρμόδιες αρχές δεν είχαν βρει κάτι. Πρέπει όμως να πω ότι γινόταν μια εμπεριστατωμένη έρευνα, πάνω από 350 βίντεο να αναλυθούν και το κυριότερο, οι δύο ήδη συλληφθέντες για να οδηγηθούν με μια δικογραφία δεμένη και όχι με ενδείξεις αλλά με αποδείξεις ενώπιον του εισαγγελέα θέλει δουλειά».




Το modus operandi των συλληφθέντων

Εν τω μεταξύ, στο μικροσκόπιο των ερευνών των Αρχών, μπαίνουν το πρόσωπο που τράβηξε τη σκανδάλη, τα κίνητρα της δολοφονίας, αλλά και ο ηθικός αυτουργός που έδωσε την εντολή να εκτελεστεί το «συμβόλαιο θανάτου».




Τα δάκρυα στο στούντιο του Mega

Η περιγραφή της μοιραίας ημέρας και της στιγμής που η Στάθα Αλεξανδροπούλου Καραϊβάζ και ο γιος της είδαν τον Γιώργο Καραϊβάζ της αιμόφυρτο στο οδόστρωμα έξω από το σπίτι τους, έκανε τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη να λυγίσουν στο στούντιο του Mega.




Είπε η σύζυγος του δολοφονημένου δημοσιογράφου:

«Δεν μπορώ να ξεχάσω την μέρα της δολοφονίας του. Δεν είδα ούτε άκουσα. Με πήρε τηλέφωνο η συγκάτοικος και με ρώτησε εάν έχω ακούσει σειρήνες, περιπολικά, ασθενοφόρα, για νεκρούς. Εγώ μου λέει είμαι στο μπαλκόνι και βγάζω φωτογραφίες για να δώσω αποκλειστικά στον Γιώργο. Ταυτόχρονα στο τηλέφωνο μου, χτυπούσε δεύτερη γραμμή ο Γιώργος Καλλιακμάνης, που είναι και οικογενειακός φίλος και μου λέει Στάθα είστε καλά; Ο Γιώργος είναι καλά; Εκεί κατάλαβα ότι η συμπλοκή αφορούσε στον Γιώργο. Βγήκα στο μπαλκόνι, κοιτάζω ακριβώς κάτω από το σπίτι μας, βλέπω ότι μπροστά από το παρκινγκ υπήρχε θέση στάθμευσης, υπήρχε η δυνατότητα να σταθμεύσει ο Γιώργος το αυτοκίνητό του. Ο Γιώργος ερχόταν σπίτι για να βγουν την πρώτη βόλτα με τον γιο μου, με το καινούριο του αμάξι.

Αμέσως όταν ο γιος μου, μού είπε ότι το αυτοκίνητο του Γιώργου είναι κάτω, έτρεξα κάτω και στη γωνία στο παρκάκι είδα τον Γιώργο αιμόφυρτο, πεσμένο κάτω. Το ασθενοφόρο στην απέναντί πλευρά ήταν με ανοιχτές πόρτες. Για κάποια δευτερόλεπτα αναρωτιόμουν γιατί δεν τον βάζουν μέσα στο ασθενοφόρο για να πάνε στο νοσοκομείο, μετά συνειδητοποίησα ότι ο προφανώς ο Γιώργος δεν είχε ανάγκη περίθαλψης. Γυρνώντας είδα το παιδί μας να πιάνει το κεφάλι του και να λέει «μαμά πες μου ότι δεν είναι ο μπαμπάς». Του είπα «Δημήτρη μας σκότωσαν τον μπαμπά, μείναμε οι δυο μας. τον βλέπαμε για πολλή ώρα αιμόφυρτο. Είχε «πέσει» περήφανα ακόμα και την ώρα που τον σκότωσαν».




Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This