Υπόθεση δολοφονίας Καραϊβάζ: Έγκλειστος στις φυλακές ο εντολέας, σύμφωνα με τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Το «μοιραίο» λάθος κατηγορούμενου που έριξε φως στην υπόθεση

Must Read

Την άκρη στο «κουβάρι» του οργανωμένου εγκλήματος που έχει αιματοκυλήσει την χώρα, θησαυρίζοντας, ταυτόχρονα, σε βάρος των απλών πολιτών, φαίνεται να έχει βρει η ελληνική αστυνομία, η οποία εκτιμά πως εντολέας της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ είναι μεγάλος ποινικός, έγκλειστος στις ελληνικές φυλακές.

Μετά την -«καθυστερημένη» κατά δύο χρόνια και 20 ημέρες- σύλληψη των δύο αδελφών, οι οποίοι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., συμμετείχαν στην εκτέλεση που συγκλόνισε την Ελλάδα, οι εξελίξεις στην υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του διακεκριμένου δημοσιογράφου είναι, πλέον, ραγδαίες. Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, στη δικογραφία της υπόθεσης αναφέρεται ότι ένας κατηγορούμενος προχωρούσε σε παραπλανητικές συνομιλίες, καθώς πίστευε πως τα τηλέφωνα του παρακολουθούνταν από την αστυνομία, προκειμένου να καταδείξει ότι δεν γνωρίζει τον συγκεκριμένο ποινικό.

Η συνομιλία αυτή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έγινε στις 5 Σεπτεμβρίου του 2022 και ο κατηγορούμενος, στην προσπάθειά του να απειλήσει έναν ιδιώτη, «ξεχάστηκε» και τού ανέφερε το όνομα του μεγάλου ποινικού. Στη συνέχεια, ο ίδιος έκανε μια σειρά από παραπλανητικά τηλεφωνήματα στη προσπάθειά του να μην συνδεθεί ο δολοφόνος του δημοσιογράφου με τον εντολέα του.




Στη δικογραφία αναφέρεται και το ότι δύο από τους βασικούς υπόπτους φαίνεται να επέβαιναν στο επίμαχο λευκό βαν, και λίγη ώρα μετά την εγκληματική ενέργεια είχαν προχωρήσει σε ανάρτηση φωτογραφίας στο Facebook, πιθανόν για λόγους «επίδειξης». Αυτή η επιλογή φαίνεται να βοήθησε τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να διαλευκάνουν την υπόθεση, αφού βρήκαν από ποια τηλέφωνα έγινε η ανάρτηση.

Οι δύο από τους υπόπτους για εμπλοκή στις συνεννοήσεις και στην προσπάθεια απόκτησης καρτοκινητών μίας χρήσης πριν το συμβόλαιο θανάτου, μιλούσαν μεταξύ τους και όταν τους ρωτούσαν «γιατί επικοινωνούσατε», απαντούσαν ότι «ήθελαν να… ξεματιάσουν ο ένας τον άλλον». Σημειώνεται πως η ΕΛ.ΑΣ. εξέτασε περισσότερα από 300 βίντεο, στην προσπάθειά της να χαρτογραφήσει τη διαδρομή του βαν που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι του Καραϊβάζ.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This