Δολοφονία Καραϊβάζ: Τα στοιχεία που οδήγησαν την αστυνομία στην σύλληψη των δραστών

Συνολικά πέντε ονόματα περιλαμβάνονται στη δικογραφία - Το λευκό βαν που πρόδωσε τα δύο αδέρφια

Must Read

Στη σύλληψη δύο ατόμων η οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ προχώρησε Αστυνομία. Πρόκειται για δύο αδέρφια, 40 και 48 ετών, οι οποίοι φέρεται να έχουν συνεργό. Πλέον οι Αρχές προσπαθούν να φτάσουν στα πρόσωπα που υπέγραψαν το συμβόλαιο θανάτου του δημοσιογράφου αλλά και συγκεντρώσουν επαρκή επιβαρυντικά στοιχεία προκειμένου να εκδοθούν τρία ακόμη εντάλματα σύλληψης.

Οι δύο δράστες οι οποίοι ζήτησαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την Τετάρτη, έχουν ποινικό παρελθόν για εγκλήματα σε βαθμό κακουργήματος. Συγκεκριμένα ο 40χρονος έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, σωματική βλάβη και για απειλή και ο 48χρονος αδελφός του κατηγορηθεί για ληστεία την οποία διέπραξε μαζί με τον 40χρονο το 2012. Ο 40χρονος εμπλέκεται επίσης και στη δολοφονία ενός Έλληνα, τον Ιούλιο του 2021 στο Γαλάτσι.

Οι Αρχές έφθασαν στα ίχνη τους αναλύοντας περισσότερα από 300 βίντεο από κάμερες ασφαλείας, δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, τα οποία απενεργοποίησαν την ώρα του εγκλήματος και τα ενεργοποίησαν αμέσως μετά αλλά και συλλέγοντας μαρτυρίες.

Οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών, φαίνεται πως γνωρίζουν ακριβώς τι έχει συμβεί και θεωρούν πως εμπλέκονται και μεγάλα ονόματα, τα οποία είχαν τους δικούς τους λόγους ο καθένας να θέλουν να βγάλουν από την μέση τον αστυνομικό συντάκτη.




Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη των δυο δολοφόνων

Οι αρχές είναι έτοιμες να συνθέσουν το παζλ της δολοφονίας του δημοσιογράφου, αφού έχουν ήδη ενώσει τα κομμάτια που «έκαψαν» τους δράστες.

Στην δικογραφία αναφέρονται ακόμη τρία άτομα, τα δύο των οποίων αγόρασαν πακιστανικά κινητά προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για την ενδοσυνεννόηση, αλλά και ένα μεγάλο όνομα της νύχτας.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του προέδρου υπαλλήλων αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, το άτομο που φέρεται να δολοφόνησε εν ψυχρώ τον δημοσιογράφο, ήταν ο συνοδηγός της μηχανής, ο οποίος, σύμφωνα με όσα καταγράφηκαν από τις κάμερες, φαίνεται σε κάποιο σημείο να κατεβαίνει από το μηχανάκι και να ανεβαίνει στο λευκό βαν.

Ο κ. Κακλιαμάνης εκτιμά πως οι αρχές της αστυνομίας θα φτάσουν στον εγκέφαλο της υπόθεσης.




Ακόμη τρία άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση

Εκτός όμως από τους δύο συλληφθέντες, η ΕΛ.ΑΣ ερευνά ακόμη τρία πρόσωπα που εμπεριέχονται στη δικογραφία της υπόθεσης.

Όπως αποκαλύπτεται από τις έρευνες στην υπόθεση εμπλέκονται πέντε άτομα. Ο ηθικός αυτουργός, οι δυο συλληφθέντες και δυο ακόμη άτομα, τα ονόματα των οποίων υπάρχουν στη δικογραφία που σχημάτισε το Ανθρωποκτονιών. Πρόκειται για άτομα που έχουν απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν για διάφορα εγκλήματα και όλοι είχαν σχέση μεταξύ τους. Οι αστυνομικοί όλο αυτό το διάστημα προσπαθούν να επεξεργαστούν τις κινήσεις και τις κλήσεις των τηλεφώνων μέσω ειδικών υπολογιστών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το πρώτο πρόσωπο είναι ένας 53χρονος με το προσωνύμιο «θαμνάκιας» ή «τρελός» ο οποίος εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης στις φυλακές για εγκληματική οργάνωση. Μάλιστα υπήρξε συγκατηγορούμενος με ανθρώπους που εμπλέκονται στη δολοφονία Καραϊβάζ, ενώ το 2020 είχε γίνει στόχος απόπειρας δολοφονίας στη Βούλα. Η εμπλοκή του στην υπόθεση, φαίνεται να προέρχεται από «καραμπόλα» στην προμήθεια των «Πακιστανικών» τηλεφώνων που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση.

Δεύτερο πρόσωπο είναι ένας 54χρονος, ο οποίος είναι φερόμενος οδηγός του βαν το οποίο φαίνεται να έχει χρησιμοποιηθεί τόσο την προηγούμενη όσο και την ίδια ημέρα της δολοφονίας. Στο παρελθόν ο ίδιος είχε κατηγορηθεί για εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία και εκβιασμό και ήταν συγκατηγορούμενος με τον «θαμνάκια».

Τέλος, το τρίτο πρόσωπο είναι ένας 50χρονος που δεν είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για το παραμικρό και φέρεται να είχε βοηθητικό ρόλο και κατέχει μόνιμη άδεια οπλοφορίας.

Σύμφωνα με τις κάμερες ασφαλείας το συγκεκριμένο βαν αλλά και μία άλλη μηχανή, φαίνεται πως την ημέρα του εγκλήματος αλλά και την προηγούμενη, κινούνταν σε ίδιους χρόνους και τόπους. Η εταιρία η οποία έχει στην κατοχή της εν λόγω βαν, εδρεύει στην περιοχή της Νίκαιας, ιδιοκτήτρια της οποία είναι μία γυναίκα από την Αλβανία, και μάλιστα τυγχάνει να είναι σύντροφος του 48χρονου.




Οι δύο κατηγορούμενοι μάλιστα 15 ημέρες πριν την σύλληψή τους, είχαν κληθεί από την Ασφάλεια για να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με την παρουσία του βαν της εταιρείας καθαρισμού στον τόπο του εγκλήματος. Τα δύο αδέρφια ωστόσο δεν έδωσαν κάποια πειστική εξήγηση και δήλωσαν πως και τις δυο ημέρες, παραμονή και ανήμερα, της δολοφονίας Καραϊβάζ, το βαν βρισκόταν έξω από το σπίτι του από … σύμπτωση.

O 40χρονος ωστόσο στην προσπάθειά του να βρει άλλοθι και να δικαιολογήσει την παρουσία του βαν στην περιοχή, μίλησε με έναν συγγενή του.

Ο διάλογος είχε ως εξής:

40χρονος: Μα ο Σ. έχει δουλειές εκεί και κάποτε μοιράζαμε φυλλάδια, για να πάρουμε καθαρισμούς εκεί που ήμασταν μαζί.

Συγγενής: Στον Άλιμο;

40χρονος: Ναι.

Συγγενής: Όχι καλέ, ποιος τα λέει αυτά;

40χρονος: Εγώ, ποιος τα λέει; Όλο αποφράξεις είναι εκεί πέρα τι μου λες ρε.

Συγγενής: Άλλο είναι μέσα, ίντερνετ αγόρι μου, το έχει βάλει. Δεν έχει από… Στον Άλιμο δεν έχει.

40χρονος: Και από φυλλάδια, έχει πάρει μάνα δουλειά από εκεί.

Συγγενής: Αα δεν ξέρω. Εγώ νομίζω δεν υπάρχουν δουλειές εκεί γιατί με ένα αμάξι δεν το κάνεις αυτό, να πηγαίνεις για μια δουλειά εκεί. Όχι αγόρι μου. Όχι δεν έχει. Όχι όχι στο λέω εγώ αυτό είναι σίγουρο, στο λέω εγώ, από εκεί δεν έχει.

40χρονος: Ναι.

Συγγενής: Όχι όχι όχι.

Οι αρχές μάλιστα εκτιμούν πως πρόκειται να εξιχνιάσουν την υπόθεση του Καραϊβάζ αλλά και να διαλευκάνουν και άλλες υποθέσεις που αφορούν συμβόλαια θανάτου.

«Ανώτεροι αξιωματικοί είχαν συγκαλύψει στοιχεία για την εξιχνίαση του εγκλήματος»

Ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας θεωρεί πως στην υπόθεση εμπλέκονται και διεφθαρμένοι αστυνομικοί και γι’ αυτόν τον λόγο καθυστέρησε τόσο πολύ η έρευνα.




Στάθα Αλεξανδροπούλου: «Ήταν μια ανακούφιση και μαζί και μια βαθιά θλίψη»

Η Στάθα Αλεξανδροπούλου μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τον αδικοχαμένο δημοσιογράφο, περιέγραψε τα συναισθήματα της για τις εξελίξεις της υπόθεσης λέγοντας πως: «Ήταν μια ανακούφιση και μαζί και μια βαθιά θλίψη».

«Ήταν μαζί και μια βαθιά θλίψη, λόγω του γεγονότος ότι ήρθε στο μυαλό μου εκείνη η σκηνή που αντίκρισα, όταν κατέβηκα κάτω από το σπίτι με τον Γιώργο πεσμένο αιμόφυρτο. Ανακούφιση γιατί αρχίζει να δικαιώνεται ο Γιώργος, η ψυχή του δηλαδή», τόνισε η σύζυγος του δημοσιογράφου.

Για τη σύλληψη των δύο ανδρών υπογράμμισε ότι: «Ενημερώθηκα από τους Έλληνες αξιωματικούς ότι θα φτάσουμε στους δράστες. Οι αστυνομικοί το θεωρούσαν θέμα τιμής να πιαστούν οι δράστες της δολοφονίας».

Τέλος, δεν θα ξεχάσει ποτέ όσα συνέβησαν το μεσημέρι της 9ης Απριλίου 2021 λίγα δευτερόλεπτα μετά την άγρια δολοφονία του συζύγου της: «Με ενημέρωσε η συγκάτοικος από κάτω ότι κάτι έχει γίνει στη γωνία του σπιτιού και ταυτόχρονα με πήρε ένας πολύ καλός φίλος δημοσιογράφος και με ρώτησε αν είμαστε καλά και αν ο Γιώργος είναι καλά. Κατάλαβα ότι κάτι συνέβαινε».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This