Δολοφονία Καραϊβάζ: Οι κρυφές συνεννοήσεις και οι συνομιλίες φωτια καίνε τους δραστες – Ο ρόλος της Europol

Η επιγραφή του λευκού βαν «πρόδωσε» τους δράστες - Συγκλονίζει η χήρα Καραϊβάζ: «Δικαίωση για τη μνήμη του Γιώργου»

Must Read

Δύο ολόκληρα χρόνια μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο έρχεται η δικαίωση για την οικογένεια του δημοσιογράφου καθώς η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση και όπως όλα δείχνουν αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της εν ψυχρώ δολοφονίας του.

Πλέον η έρευνα της αστυνομίας επικεντρώνεται στις συνομιλίες των τριών προσώπων που περιγράφονται μέσα στη δικογραφία και εμπλέκονται στη δολοφονία του δημοσιογράφου. Οι Αρχές δεν έχουν βρει ακόμα αρκετά στοιχεία για τα εν λόγω άτομα ώστε να οδηγήσουν στην έκδοση των ενταλμάτων.

Ένα από τα τρία αυτά άτομα είναι ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στη νύχτα και σήμερα βρίσκεται στη φυλακή. Ωστόσο την περίοδο που έγινε η δολοφονία του Καραϊβάζ ήταν ελεύθερος και ο ρόλος του ελέγχεται. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο να  συμμετείχε στον εκτελεστικό βραχίονα της ομάδας που σκότωσε τον Καραϊβαζ ενώ παράλληλα επεξεργάζονται το ενδεχόμενο είχε κάποια σχέση με τον ηθικό αυτουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Αρχές, είναι σχεδόν σίγουρο πως και αυτοί εμπλέκονται στη δολοφονία. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δύο αδέρφια, 40 και 48 ετών, τα οποία ζήτησαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την Τετάρτη.

Συνεργασία με την Εuropol

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN ενεργοποιεί την Europol που έχει καταφέρνει να βρει ένα τρόπο να σπάσει τις διαδικτυακές συνομιλίες. Οι Αρχές ζητούν να σπάσουν οι διαδικτυακές συνομιλίες και να αναλυθούν όλα τα μηνύματα και οι συνομιλίες των τριών προσώπων.

Μέχρι στιγμής από την παρακολούθηση των τηλεφώνων των τριών ατόμων προέκυψε ότι δεν είχαν κάνει καμία μεταξύ τους επικοινωνία και αυτό γιατί όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί χρησιμοποιούσαν αυτό που ονομάζεται «ασφαλείς συνομιλίες» στο Διαδίκτυο.

Ψάχνουν άλλοθι

Πριν από 15 ημέρες ο 48χρονος συλληφθείς που οδηγούσε το βαν την ημέρα της δολοφονία τους δημοσιογράφου και κινούνταν στην περιοχή, είχε προσαχθεί στη ΓΑΔΑ, όπου του ζητήθηκαν εξηγήσεις γιατί βρισκόταν στο τόπο της δολοφονίας του Καραϊβάζ το όχημά  του.

Οι αστυνομικοί τον ρώτησαν, πρώτον εάν χρησιμοποιούσε μόνο αυτός το λευκό βαν – κάτι που επιβεβαιώθηκε και δεύτερον γιατί κινούνταν στην περιοχή του Αλίμου.

Όπως προέκυψε δεν είχαν κάποια δουλειά στον Άλιμο και μάλιστα προσπάθησαν να χτίσουν άλλοθι μέσω κάποιας συνομιλίας.




Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Συνομιλία των δύο δραστών αποδεικνύει ότι την ημέρα που συνελήφθησαν προσπαθούν να χτίσουν άλλοθι με κάθε τρόπο. Ο ένα εκ των δύο συλληφθέντων μιλά με συγγενικό του πρόσωπο, γνωρίζονας ότι είναι υπό παρακολούθηση, προσπαθώντας να το πείσει ότι είχε δουλειές στον Άλιμο.

Κατηγορούμενος: Μα ο Σ… (έτερος κατηγορούμενος) είχε δουλειές εκεί και κάποτε μοιράζαμε φυλλάδια.

Συγγενής:
Στον Άλιμο; Όχι καλέ, ποιος τα λέει αυτά;

Κατηγορούμενος:
Εγώ… ποιος τα λέει… Έχει πάρει δουλειά από εκεί

Συγγενής:
Εγώ δε νομίζω ότι υπάρχουν δουλειές εκεί, στο λέω εγώ, είναι σίγουρο

«Δικαίωση για την μνήμη του Γιώργου»

Λίγες ώρες αφότου η αστυνομία παρουσίασε τους δύο κατηγορούμενους, δύο αδέρφια 40 και 48 ετών και τον ρόλο τους στη δολοφονία του δημοσιογράφου, η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ κ. Στάθα Αλεξανδροπούλου μίλησε στο MEGA.

«Για μένα δεν αποτελεί δικαίωση, αποτελεί δικαίωση για την μνήμη του Γιώργου. Δικαίωση για μένα θα ήταν να γυρίσει ο Γιώργος, πίσω που αυτό δεν γίνεται» επισημαίνει και συγκλονίζει.

«Είχα τη διαβεβαίωση ότι η ομάδα δουλεύει τον φάκελο του Γιώργου και ήταν θέμα τιμής και δεν θα έκλεινε ποτέ αυτός ο φακελος, γιατί το τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει. Πιστεύω ότι θα συλληφθούν όλοι, είμαι πεπεισμένη. Πιστευω στους Έλληνες αστυνομικούς, όπως πίστευε και ο Γιώργος», δήλωσε η κα Αλεξανδροπούλου.




Δύο χρόνια πριν, στις 9 Απριλίου του 2021 η ζωή της Στάθας Αλεξανδροπούλου άλλαξε για πάντα. Ήταν η ημέρα της στυγερής δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ δίπλα στο σπίτι του. Η ίδια βρισκόταν στο σπίτι τους στον Άλιμο και περίμενε τον σύζυγό της να γυρίσει από τη δουλειά.

«Δεν ήρθε ποτέ. Έλαβα ένα τηλεφώνημα από τη συγκάτοικο και ταυτόχρονα από ένα φίλο αστυνομικό. Με ρώτησε εάν είναι καλά. Έτρεξα κάτω και τον είδα αιμόφυρτο στο παγκάκι. Είναι στιγμές που μας σημαδεύουν», δήλωσε φανερά συγκινημένη.

Χαρακτηρίζει τον σύζυγό της ως άνθρωπο καλόκαρδο και γλεντζέ και παράλληλα παθιασμένο με τη δουλειά του. «Ήταν ένα μεγαλόσωμο παιδί, καλόκαρδος, ευχάριστος, πλακατζής, γλεντζές, θα έλεγα καλοφαγάς. Του άρεσε να περνάει όμορφα τη ζωή του. Ήταν λίγο πάτερ φαμίλιας. Ως δημοσιογράφος ήταν παθιασμένος. Ότι έκανε το έκανε με πάθος. Κάπνιζε με πάθος, έτρωγε με πάθος», θυμάται η σύζυγός του με την οποία έζησαν μαζί 34 ολόκληρα χρόνια.

«Ήταν ένας άνθρωπος άφοβος και καλοκάγαθος, ακόμη και στους ποινικούς πάντα έβρισκε ελαφρυντικά. Άκουγε πάντα και την άλλη γνώμη. Βαθιά δημοκράτης και εξαιτίας αυτής της ιδιότητάς του και των πεποιθήσεών του ασχολήθηκε με τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας μέσα από τον συνδικαλιστικό τους φορέα», προσθέτει.

Ερωτηθείσα εάν ο Γιώργος Καραϊβάζ θα συγχωρούσε ακόμα και τους δολοφόνους του, όπως είχε πει ο γιος τους στον επικήδειο λόγο του, απάντησε: «Είμαι σίγουρη γι’ αυτό. Πάντα έβρισκε ελαφρυντικά για αυτούς τους ανθρώπους. Δεν συγχωρούσε, γιατί ποτέ δεν καταδίκαζε».

Νέα στοιχεία

Συγκλονίζουν τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα αναφορικά με τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ και τον τρόπο δράσης των δολοφόνων του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας οι δράστες, ο 40χρονος και ο 48χρονος αδερφός του, μια ημέρα πριν την δολοφονία του δημοσιογράφου είχαν κάνει μια δοκιμή για το πως θα κινηθούν.




Τους πρόδωσε η επιγραφή στο λευκό βαν

Όπως προκύπτει, η επιγραφή με το όνομα της εταιρείας καθαρισμού που βρισκόταν πάνω στο λευκό βαν που εντοπίστηκε να κινείται στην περιοχή που δολοφονήθηκε ο Καραϊβάζ είναι το στοιχείο που οδήγησε στα ίχνη των δραστών και στη σύλληψή τους.




Το λευκό βαν φέρεται να οδηγούσε ο 48χρονος συλληφθείς, ο οποίος κλήθηκε προ ημερών να απαντήσει σε ερωτήσεις αστυνομικών για τον λόγο για τον οποίο βρισκόταν κοντά στο σπίτι του δημοσιογράφου την ημέρα της δολοφονίας.




Οι απαντήσεις που έδωσε στους αστυνομικούς δεν ήταν επαρκείς καθώς υποστήριξε μόνο ότι «δεν θυμόταν».

Μέχρι στιγμής οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να εξακριβώσουν το κίνητρο της δολοφονίας του δημοσιογράφου και γι’ αυτό, σε συνδυασμό με τον τρόπο δράσης των συλληφθένων, η Αστυνομία ερευνά την υπόθεση ως «ανθρωποκτονία κατά παραγγελία».




Διαβάστε επίσης: 

Προθεσμία για την Τετάρτη πήραν οι συλληφθέντες για την υπόθεση Καραϊβάζ

Ραγίζει καρδιές η μάνα του Γιώργου Καραϊβάζ: «Τον εντολέα να βρουν… Να μάθω γιατί… Και μετά ας κλείσω τα μάτια μου»

Ανακοίνωση ΕΛ.ΑΣ. για Γ. Καραϊβάζ: «Πρόβα» της δολοφονίας είχαν κάνει οι δράστες μια μέρα πριν!

«Αρχίζει η δικαίωση για τον Γιώργο», λέει η χήρα του Καραϊβάζ – Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Η πρώτη αντίδραση της χήρας Καραϊβάζ για τις συλλήψεις

Γιώργος Καραϊβάζ: Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του δημοσιογράφου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This