«Αρχίζει η δικαίωση για τον Γιώργο», λέει η χήρα του Καραϊβάζ – Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Ανακοινώσεις σήμερα από τις Αρχές – Αναζητούνται κι άλλα άτομα - Σε ποιον ανήκει το λευκό βαν

Must Read

Η Στάθα Αλεξανδροπούλου Καραϊβάζ, χήρα του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, μίλησε στο Open για τις εξελίξεις που υπάρχουν στην υπόθεση, με τις συλλήψεις δύο ατόμων που εμπλέκονται στη δολοφονία του συζύγου της, αλλά και τα βήματα που αναμένει να γίνουν από δω και πέρα.

Την ίδια στιγμή, οι δύο συλληφθέντες, τα αδέλφια 40 και 48 ετών, σε βάρος των οποίων εκδόθηκε και ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη στο Γαλάτσι έξω από το γυμναστήριό του, το 2021, οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα, κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην εκτέλεση του Γιώργου Καρϊβάζ στις 9 Απριλίου 2021 έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.




Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές αναζητούν τουλάχιστον τρία άτομα ακόμα (σ.σ. ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» που έδωσε την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου και ακόμα δύο που πιθανόν είχαν ενεργό δράση στη δολοφονία) και δεν αποκλείεται, όπως λένε αστυνομικές πηγές, να υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις. Σε κάθε περίπτωση, σήμερα αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις.




«Ο αγώνας τώρα ξεκινάει»

Η Στάθα Καραϊβάζ έκανε λόγο για ξεκίνημα της δικαίωσης με αυτές τις συλλήψεις:

«Αρχίζει η δικαίωση για τον Γιώργο. Θεωρώ πως θα έχουμε και άλλες εξελίξεις. Ευχαριστώ την Ελληνική Αστυνομία για όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα και όσα θα κάνει από εδώ και πέρα. Εμπιστεύομαι την ελληνική δικαιοσύνη. Όλοι γνωρίζουμε πώς έφυγε ξαφνικά πριν 2 χρόνια και 20 μέρες. Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου ώστε οι διωκτικές Αρχές να έχουν απαντήσεις».




Η ίδια ενημερώνεται για το πώς εξελίσσονται οι έρευνες και επισημαίνει: «Ναι, όπως γνωρίζετε έγινε μια αλλαγή στο Ανθρωποκτονιών. Έφυγε ο κ. Χασιώτης και ήρθε ο κ. Δροσίνης. Όσον αφορά τον κ. Χασιώτη είχα συνεχής ενημέρωση και εκ των υστέρων και με τον κ. Δροσίνη είχα άψογη συνεργασία. Υπήρξε ένα διάστημα προσαρμογής του κ. Δροσίνη και οφείλω να του πω μια δημόσια συγγνώμη καθώς ήταν ένα διάστημα προσαρμογής. Ο άνθρωπος πήρε τον φάκελο στα χέρια του και πρωταρχικά έπρεπε να εξετάσει τα στοιχεία και τρέξει την έρευνα. Κάτι που το έκανε με πολύ αξιοπρεπή τρόπο».

Ρωτήθηκε ακόμα εάν έχει πληροφόρηση για νέες συλλήψεις και ξεκαθάρισε αναφορικά με το κίνητρο της δολοφονίας:

«Έχω πει πολλές φορές πως δεν θα αποκαταστήσω τον ρόλο της αστυνομίας. Είμαι η σύντροφος του Γιώργου και βιώνω την έλλειψή του καθημερινά από το σπίτι μας και μένω σε αυτό. Οι διωκτικές και οι δικαστικές Αρχές ξέρουν πάρα πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν και δεν είμαι αρμόδια για τους υποδείξω. Αυτό που μπορώ να σας πω με διαβεβαίωση και από τις Αρχές είναι ότι αυτό που όπλισε το χέρι του δολοφόνου και ηθικού αυτουργού είναι τα γραφόμενα και τα λεγόμενα του».

Όσο για το τι περιμένει από δω και πέρα; Αγώνα για τη δικαίωση και ελπίδα για τον γιο της να κάνει τη ζωή του:

«Αναμένω από την δικαιοσύνη να τιμωρηθούν όπως πρέπει οι άνθρωποι αυτοί. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο … Το παιδί μου είναι τεταρτοετής φοιτητή στο Πολυτεχνείο. Είναι ένα παιδί ανατράπηκε η ζωή του πάρα πολύ βίαια και μένει έξω από αυτό το θέμα. Το θέμα αυτό μας αφορά αλλά εγώ είμαι η αρμόδια που θα τρέξω αυτό το θέμα. Το παιδί πρέπει να συνεχίσει τη ζωή του, πρέπει να προχωρήσει τις σπουδές και τη ζωή του … ο αγώνας τώρα ξεκινάει, απλά αλλάζει μορφή».




Στη σύντροφο του ενός συλληφθέντα ανήκει το λευκό βαν

Ο συνδικαλιστής της αστυνομίας Σταύρος Μπαλάσκας μίλησε στον ΑΝΤ1 για την υπόθεση και την πορεία των ερευνών και αποκάλυψε για τους δύο συλληφθέντες, πως «είναι ταυτοποιημένο ότι ο ένας βρισκόταν στη μηχανή και ο άλλος ήταν οδηγός του άσπρου βαν, ιδιοκτησίας της συντρόφου του Αυτός που βρισκόταν στο σκουτεράκι φέρεται πως ήταν αυτός που με 13 σφαίρες – οι δύο στο κεφάλι – τον σκότωσε».

Πρόσθεσε ότι «τα δύο αδέρφια που συνελήφθησαν είναι η άκρη του νήματος από την οποία θα ξετυλιχθεί το κουβάρι των πληρωμένων συμβολαίων στην Ελλάδα», ενώ «από τη στιγμή της σύλληψης οι δύο συλληφθέντες δεν έχουν πει λέξη. Μιλάμε για δύο πολύ σκληρούς κακοποιούς».

Τέλος, ο Σταύρος Μπαλάσκας σχολίασε πως «γίνεται μεγάλη έρευνα για να μάθουμε ποιος έδωσε την εντολή για τη δολοφονία».




Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This